Video! Margarita Dodon și-a jucat nunta. Vezi imagini cu primul dans al mirilor

Margarita Dodon și soțul ei, un tânăr om de afaceri din Capitală, au jucat aseară la propria nuntă. Cei doi îndrăgostiți au avut parte de o ceremonie pe cinste, la un luxos hotel din Chișinău, alături de prieteni, rude, părinți.

separator
21108090_162391190982734_654496296572289024_n

Primele poze cu mireasa au apărut pe rețelele de socializare, iar astăzi prietenii virtuali ai cuplului s-au putut delecta din imagini video cu primul dans al mirilor. Sandra, sora geamănă a miresei, a publicat pe contul său de Instagram mai multe poze de la nunta Margaritei.21147737_127872151174650_1115649245836214272_n 21148919_229113377612876_3539156908508184576_n

Primul dans al mirilor i-a surprins în mod plăcut pe invitați!

 

@margarita.dodon ❤️

A post shared by Sandra Dodon (@sandradodon) on

Cine-i următoarea …? Buchetul este

A post shared by Sandra Dodon (@sandradodon) on

Cele două surori gemene, extrem de emoționate la nunta familiei! Sandra este cea care a prins buchetul miresei.

A post shared by Sandra Dodon (@sandradodon) on

A post shared by Sandra Dodon (@sandradodon) on

A post shared by Sandra Dodon (@sandradodon) on

A post shared by Sandra Dodon (@sandradodon) on

Amintim că acum trei săptămâni, a avut loc cununia civilă. Cei doi miri și-au spus DA în fața ofițerului de stare civilă. Dacă la cununie mireasa a purtat o rochie în nuanță roz, la nuntă, aceasta a optat pentru o rochie albă cu cristale și paiete, dar și corset transparent.

Sotul meu ❤️ @marsamarcel13

A post shared by Margarita Dodon (@margarita.dodon) on

20638224_1457542337648672_8751797527242244425_n

Accident în lanț la Stăuceni: Cinci mașini s-au ciocnit. Mai multe persoane, printre care și o minoră, au fost rănite

Cel puțin trei vehicule au fost implicate cu puțin timp în urmă într-un accident în lanț, pe traseul Chișinău-Orhei, în localitatea Stăuceni, scrie pulsmedia.md.

Din imaginile publicate de martorii oculari de la fața locului, cel puțin trei vehicule au fost implicate într-un accident în lanț. La fața locului au intervenit trei ambulanțe, un echipaj de pompieri și unul de descarcerare.

Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru PulsMedia.MD că despre accident poliția a fost alertată în jurul orei 15:22.

„La fața locului polițiștii au stabilit că sunt implicate 5 unități de transport, un Nissan condus de un șofer 32 ani, un Volvo la volanul căruia se afla un șofer de 32 de ani, un BMW condus de un tânăr de 22 de ani, dar și un Mercedes condus de un șofer de 25 de ani și un Renault.  În rezultatul impactului vehiculele au fost deteriorate tehnic considerabil, iar conducătorul  Renault și 2 pasageri, dintre care o  minoră, au fost transportate la instituțiile medicale de profil. Pe caz inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor”, susține Stati.

Accident la Orhei: Un adolescent lovit de o mașină, condusă de o angajată a MAI, în timp ce traversa strada

Un adolescent a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost lovit de un automobil la volanul căruia se afla o angajată a MAI. Accidentul a avut loc ieri-seara, în jurul orei 18:30, pe strada 31 august, din orașul Orhei, scrie pulsmedia.md.

Astfel, potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi un adolescent în vârstă de 17 ani.

Dânsul traversa strada neregulamentar, în afara trecerii de pietoni, când a fost lovit de un automobil de marca Toyota Avensis, la volanul căruia se afla o polițistă din cadrul Serviciului Securitate Publică a IP Orhei.

Polițista se afla în afara orelor de serviciu și se deplasa la volanul automobilului personal, iar în urma accidentului, pietonul s-a ales cu mai multe traumatisme și a fost transportat în stare conștientă la spital pentru a i se acorda ajutorul medical necesar.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Caz șocant în România: Trei picioare de om, amputate, au fost furate din incinta unui spital. Unul a fost aruncat pe stradă

Situație șocantă la Spitalul Cantacuzino din București. Trei picioare de om, amputate, au fost furate din incinta unității medicale, de către un bărbat. Poliția face cercetări în acest caz, scrie adevarul.ro.

Potrivit polițiștilor, individul ar fi sustras picioarele amputate dintr-o ladă frigorifică. În continuare, autorul faptei este căutat de autorități.

 Pe fir au intrat polițiștii, dar și reprezentanții DSP, care au deschis o serie de anchete și au amendat spitalul cu suma de 4.400 de lei. Între timp, doi saci cu rămășițe biologice au fost deja găsiți, iar în spațiul public au apărut și primele imagini ale hoțului surprins de camerele de supraveghere.  

Dr. Iulian Brezean, managerul spitalului, a declarat într-un comunicat de presă că incidentul i-a fost adus la cunoștință de către directorul medical al unității la o zi după incident.

„În seara zilei de vineri, 10 ianuarie, aproximativ ora 22.00, a fost găsit de către un medic rezident al spitalului un membru amputat, pe Bulevardul Dacia”, a precizat managerul. „Medicul rezident a anunțat medicul de gardă din ziua respectivă care a trimis brancardierul de serviciu să recupereze piesa. Piesa recuperată a fost depozitată în lada frigorifică amplasată în spațiul destinat deșeurilor infecțioase”, a mai declarat dr. Brezean. 

Incidentul a fost anunțat la 112 două zile mai târziu, mai exact luni, 13 ianuarie. Imediat la sediul spitalului s-au prezentat trei echipaje de poliție care au solicitat diverse documente, note de relații de la personal, au vizionat spațiul de depozitare și au luat amprente. Tot atunci au fost vizionate și imaginile surprinse de camere în seara incidentului. Pe filmare s-a observat apariția unui bărbat care venea dinspre gangul unde funcționează morga spitalului deplasându-se către rampa de deșeuri infecțioase. „Spațiul nu era încuiat, persoana pătrunde în incintă de unde sustrage mai mulți saci cu care pleacă pe același traseu, probabil părăsind incinta prin escaladarea gardului dinspre Bulevardul Dacia”, continuă explicațiile managerul Brezean.  

Luni dimineață, în prezența echipajului de poliție medicii verifică lăzile frigorifice în care erau depozitate deșeurile anatomo-paatologice și constată dispariția a încă două pachete. „Atunci s-a descoperit faptul că mai lipsesc încă două pachete care conțineau două membre amputate. Ulterior, în data de 14.01.2025, a fost găsit un pachet într-o pubelă galbenă de deșeuri amplasată în spatele lăzii frigorifice, în rampa de deșeuri infecțioase”, se mai precizează în comunicat.  

Dincolo de macabrul incidentului se nasc o serie de întrebări. Unde se află celălalt picior? Cum de este posibil să existe o astfel de bresă în sistemul de securitate al spitalului? De ce au anunțat medicii abia luni incidentul? De ce a recurs persoana respectivă la un astfel de gest? Să fi fost doar o glumă proastă, să fi pierdut, oare, un pariu? Să fie vorba despre o persoană cu probleme psihice? Sau, poate, cineva a încercat să discrediteze, astfel, unitatea medicală. „Indiferent de motive, incidentul este unul șocant, fără precedent și de neimaginat”, a declarat pentru „Adevărul” medicul legist Cristian Paparau care este și medic psihiatru.  

„În primul rând, trebuie spus faptul că, în general, picioarele amputate nu sunt amputate din șold sau de la genunchi, așa cum poate mulți tind să creadă. Când vorbim despre astfel de amputații, ele sunt destul de rare. În general, se elimină părți mici din organul afectat. Se taie, de obicei câțiva centimetri. De obicei, se amputează puțin mai sus de degete. Rar se taie de la gambă”, explică legistul procedura. 

Pe de altă parte, aceste deșeuri biologice, dacă ar fi fost valoroase, nu ar fi fost depozitate acolo și nu ar fi putut fi furate. „Aceste rămășițe sunt necrozate. Nu ai ce face cu ele decât să le dai la incinerat. Ele nu pot fi transplantate și nici ca material didactic nu pot fi folosite. Pentru că pe de-o parte sunt necrozate, pe de altă parte sunt tăiate grosier, cu fierăstrăul. Nu ai ce să faci cu ele. Nu sunt dezarticulate ca să le poți studia”, continuă medicul. 

Dr. Ioanel Sinescu, fost rector al Universității de Medicină din București și medic în cadrul spitalului Fundeni, a precizat pentru „Adevărul” că, într-adevăr, la o amputație de membru se recurge în cazul unor afecțiuni extrem de grave. „De regulă, vorbim despre afecțiuni vasculare, cu necroze. Tulburările vasculare apar mai întâi la degete. Prin urmare, se poate amputa un deget în întregimea lui sau ultima falangă care cuprinde și unghia. Totul depinde de segmentul care este afectat. Dacă nu mai poate fi vascularizat, dacă nu mai există nici o posibilitate să fie conservat, se amputează. Uneori vorbim despre un segment mic, alteori mare. Poate fi o amputație a membrului de la nivelul gambei, sub genunchi, sau chiar deasupra genunchiului, la nivelul coapsei.  Dezarticularea de la nivelul șoldului este o operație cu totul ieșită din comun și are loc în cazuri rare, de cancer”, explică medicul Sinescu. 

Traseul materialelor biologice din spital la rampa de deșeuri

Orice material biologic rezultat în urma unei intervenții chirurgicale se trimite la departamentul de anatomie patologică a spitalului, explică în continuare dr. Sinescu. „Este înregistrat că s-a trimis, este înregistrat că a fost primit, iar apoi așteptăm rezultatul în urma examenului anatomo-patologic. Prin urmare, e greu de crezut că astfel de materiale care se trimit și care au o valoare extraordinară pentru evoluția ulterioară a pacientului operat, ar putea să dispară. Iar dacă dispar este foarte grav, pentru că îl privezi pe respectivul pacient de un tratament în lipsa căruia și-ar putea pierde chiar viața. Aceste lucruri sunt acte medico-legale și, în mod normal, în condiții firești, nu se pot întâmpla. Dacă se întâmplă, se întâmplă dintr-o lipsă de supraveghere corectă, o perturbare a unor rute firești de manevrare a acestor produse biologice”. Din fericire, dacă ne putem exprima așa, în cazul de față avem de-a face cu probe biologice care ar fi fost incinerate.  

Medicul Sinescu este de părere că în acest caz avem de-a face cu o persoană irațională, rău intenționată, cu posibile probleme psihice, dar și cu o neglijență din partea cadrelor medicale sau a personalului care se ocupă cu paza spitalului. „Într-o astfel de încăpere nu are acces oricine. Poate intra doar personalul autorizat, cei care lucrează acolo. Sau cineva din exterior însoțit de personalul autorizat. Apoi, acea cameră trebuie securizată. Aici se intră pe bază de cartelă, tastând un cod de securitate eventual. Prin urmare, vorbim despre o neglijență, o breșă de securitate. Iar așa ceva nu are voie să se întâmple”.   Potrivit medicului Sinescu, probele biologice rezultate în urma intervențiilor chirurgicale nu pot fi lăsate la întâmplare. „Există niște circuite foarte bine supravegheate, un traseu bine stablit al acestor probe”. 

Cum se asigură paza și securitatea într-un spital

Problema cea mai mare o reprezintă însă neglijența și lipsa totală de securitate de care spitalul s-ar putea face vinovat. Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli infecțioase din Iași, a explicat pentru „Adevărul” ce presupune securitatea dintr-un spital din punctul de vedere al pazei și cum se asigură această pază. „Conducerea unui spital are posibilitatea de a angaja paznici sau de a semna un contract cu o firmă de pază. Noi, de exemplu, avem contract cu o astfel de firmă care ne asigură paza în două puncte: la intrarea principală, unde există o persoană, și la intrarea din spate, unde, la fel, avem o altă persoană. Aceasta din urmă păzește intrarea, dar trebuie să și patruleze prin curtea spitalului”. Mai mult, în camera agenților de pază există monitoarele pe care aceștia urmăresc imaginile înregistrate de camerele de supraveghere amplasate în curte. 

Astăzi, se împlinesc 20 de ani de la moartea Prințesei Diana
Articolul anterior
Victoria Lungu a lansat o nouă piesă. În videoclip, fiica artistei apare în ipostaze senzuale
Articolul următor