Video! Reacția unui bărbat când un escroc ,,amabil” îi cere datele cardului bancar pe Viber

Un bărbat a fost sunat pe Viber de așa-zisa „Securitate Bancară” și i s-au cerut mai multe date personale de pe card.

Bărbatul își dă seama că este vorba despre o înșelătorie și îi dictează acestuia date greșite, apoi litere în loc de cifre, toată conversația fiind înregistrată. Internauții care au vizionat filmulețul s-au amuzat copios.

Poliția a emis avertizări în repetate rânduri, atenționând cetățenii să nu divulge persoanelor străine datele cardului bancar. Nu aveți încredere în astfel de apeluri. Mai mult, și reprezentanții băncii susțin că nu efectuează niciodată apeluri pe Viber, pentru a lua legătura cu clienții lor.

Doi bărbați, reținuți după ce ar fi pretins de la doi jucători de poker circa 20.000 de euro

Polițiștii au reținut doi chișinăuieni, după ce ar fi pretins de la doi jucători de poker sume de 15.000 euro și 4.000 euro, pe parcursul lui 2023.


Victimele, doi bărbați, au participat la jocuri ilegale și s-au ales cu datorii inventate, după ce au pierdut în peste cinci partide.

Astfel, după ce a cedat presiunilor, bărbatul cu vârsta de 27 de ani le-a transmis suspecților 2.400 euro din 4.000 euro solicitați (peste 80.000 lei), după care a depus plângere la autorități. Totodată, cei doi au pretins de la celălalt jucător cu vârsta de 25 de ani suma de 15.000 euro (peste 300.000 lei).

Acesta din urmă le-a transferat 20.000 lei, după care a renunțat să transfere alte sume și a anunțat autoritățile.

De la domiciliile bănuiților, oamenii legii au ridicat telefoane mobile, dar și a fost depistată o masă de poker profesională și seturi mari cu fișe.

Moldoveancă căutată de autoritățile din Germania pentru furt, depistată și reținută de polițiștii români de frontieră

Poliţiştii români de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut o tânără cu cetăţenie Republica Moldova căutată de autorităţile din Germania, care este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt, scrie pulsmedia.md.

În ziua de 20 februarie a.c., în jurul orei 03.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pasageră într-un autocar, o tânără cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani. 

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele femeii era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Germania, aceasta fiind cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt din proprietate privată  pe teritoriul acestui stat.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Fratele lui Aleksei Navalnii, în lista celor mai cautate persoane din Rusia

Fratele lui Aleksei Navalnii a fost plasat pe lista celor mai cautate persoane din Rusia, dupa ce impotriva lui Oleg Navalnii a fost deschis un nou dosar penal, potrivit presei de stat ruse, citate de SkyNews.

Ministerul rus de Interne l-a pus din nou pe Oleg Navalnîi pe lista persoanelor căutate în legătură cu noi acuzaţii penale împotriva sa. „Oleg Anatolevici Navalnîi. Căutat în temeiul unui articol din Codul Penal”, indică baza de date a ministerului, fără a preciza în baza cărui articol este căutat fratele lui Aleksei Navalnîi.

Agenţiile de aplicare a legii au declarat pentru TASS că au fost depuse noi acuzaţii împotriva lui Oleg Navalnîi, fără a oferi detalii, scrie TASS.

În 2021, el a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru încălcarea restricţiilor COVID, după ce a fost acuzat că cerut ruşilor să participe la un miting pentru fratele său. În februarie 2022, el a fost condamnat în absenţă la un an de închisoare pentru încălcarea termenilor sentinţei cu suspendare.

În prezent, nu se ştie unde se află acesta. El a călătorit în Cipru în 2021 şi de atunci nu s-ar mai fi întors în Rusia, potrivit unor documente judiciare citate de agenţiile ruse de presă.

Mai multe cruci, smulse de pe mormintele unui cimitir, urmau să ajungă la metal uzat
Articolul anterior
Sfaturi pentru eliminarea anxietății după Covid-19
Articolul următor