unnamed-file

Servicii de asistență medicală stomatologică sub anestezie generală pentru persoanele cu nevoi speciale, copii și adulți, din 1 iunie

Ministerul Sănătății anunță, în premieră, despre crearea Serviciului de asistență medicală stomatologică sub anestezie generală pentru persoanele cu nevoi speciale, copii și adulți, în condiții de staționar, care va fi funcțional începând cu 1 iunie curent.

Serviciul va acorda asistență stomatologică gratuită copiilor în cadrul Institutului Mamei și Copilului, Clinica „Emilian Coțaga”, iar adulților – în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Acesta va fi dotat cu toate resursele necesare pentru ca persoanele cu nevoi speciale să beneficieze de îngrijiri medicale de înaltă calitate.Implementăm politici eficiente pentru toți cetățenii și ne asigurăm astfel că nimeni nu este lăsat în urmă în ceea ce privește accesul la îngrijirea sănătății.

Explozie într-o parcare din România. Un bărbat a ars de viu

Tragedie la Suceava, România. Un bărbat de aproximativ 50 de ani a murit după ce autoturismul în care se afla a explodat într-o parcare din comuna Șcheia, transmite știripesurse.ro.

Primii care au intervenit au fost lucrătorii de la o reprezentanță auto din zonă, care au auzit o bubuitură puternică, iar când au văzut flăcările au venit cu stingătoare. Salvatorii au scos bărbatul din mașină, însă, din păcate, medicii nu au putut decât să constate decesul acestuia.

Din primele constatări, specialiștii tind să creadă că bărbatul s-a sinucis, respectiv explozia a fost provocată intenționat, mai ales că nu era la prima tentativă.

Un copil din stânga Nistrului a îngrozit părinții după ce a băut soluție pentru desfundarea țevilor. Medicii au avut misiune grea

Noapte agitată pentru medicii din stânga Nistrului. Un copil din Dubăsari a fost adus de părinți la spital după ce a băut soluție pentru desfundarea țevilor, scrie stiripesurse.md.

Copilului de doi ani i s-a acordat asistența medicală necesară, iar acum se află sub supravegherea doctorilor, scrie presa locală.

În aceeași seară, la urgență a ajuns și un copil de un an cu arsuri de gradul doi și trei după ce a vărsat o cană de ceai fierbinte peste el.

Ambii copii rămân internați și sub supraveghere.