Vine un nou val de căldură. Iată ce temperaturi ne așteaptă!

În perioada, 7 – 11 iulie, meteorologii anunță temperaturi caniculare. În următoarele zile, se va resimți un disconfort termic pronunțat.

Meteorologii avertizează că temperaturile vor fi mai ridicate în această săptămână decât cele specifice acestui interval.

Joi și vineri se vor înregistra maxime de +32 de grade celsius, iar în weekend temperaturile vor crește până la +33.. +34 de grade.

Pe timp de caniculă, deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat (magazine, spații publice).

Evitați aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00 și 18.00. Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.

Beți 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe din plante.

Mâncați fructe și legume (pepene, roșii). Evitați băuturile ce conțin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucurile carbogazoase) în cantitate mare.

Nu consumați alcool și bere – vă deshidratează corpul.

Mențineți legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilități), interesându-vă de starea de sănătate a acestora și oferiți-le asistență ori de câte ori au nevoie.

Nu lăsați copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme.

Cereți sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferință.

Dându-se drept om al străzii, un milionar i-a dăruit un apartament unei mame singure cu 4 copii
Articolul anterior
De săptămâna viitoare, cetăţenii Republicii Moldova vor avea acces la certificatele digitale de imunizare
Articolul următor
Alte articole interesante