Virusul Covid-19 a făcut încă opt victime, în țara noastră

Încă 8 moldoveni au decedat din cauza Covid-19. Bilanțul a crescut la 1114 morți. Cea mai tânără victimă este o femeie în vârstă de 54 de ani, care a decedat la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”.

separator

Deces 1107: Femeie de 66 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 27 august. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II.

Deces 1108: Femeie de 69 ani, din r-nul Hâncești, internată la IMSP SR Hâncești, pe 27 august. Comorbidități: obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF II.

Deces 1109: Femeie de 73 ani, din r-nul Călărași, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 10 august. Comorbidități: boală oncologică.

Deces 1110: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 26 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF III, hepatită virală cronică.

Deces 1111: Femeie de 58 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 4 septembrie. Comorbidități: obezitate gr. III.

Deces 1112: Femeie de 54 ani, transferată de la Centrul COVID-19, la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 22 august. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 1113: Femeie de 89 ani, din r-nul Sângerei, internat la IMSP SR Sîngerei, pe 5 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, bronșită cronică.

Deces 1114: medicul stomatolog Constantin Usatîi, în vârstă de 79 ani, care activa în cadrul Întreprinderii Municipale Stomatologice Ialoveni.

Ofițerii CNA au descins cu percheziții matinale la Postul Vamal Leușeni

Ofițerii Centrului Național Anticorupție ar fi descins în această dimineață cu mai multe percheziții la Postul Vamal Leușeni, scrie PulsMedia.MD.

Acțiunile de urmărire penală îi vizează pe mai mulți vameși, domiciliile cărora în prezent sunt percheziționate de mascații CNA.

Call-centru din Capitală, care păcăleau oameni prezentându-se drept „brokeri”, sub pretextul instruirii în domeniu, destructurat de oamenii legii

Ofițerii Secției investigații infracțiuni economice a Direcției de Poliție Chișinău, în comun cu polițiștii și procurorii de la Botanica și cu suportul mascaților din BPDS ,,Fulger”, au destructurat activitatea unui call-centru din capitală, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Suspecții contactau victimele prin intermediul rețelelor de socializare și, prezentându-se drept „brokeri”, sub pretextul instruirii în domeniu, însușeau mijloace bănești prin intermediul portmoneului electronic.

Prejudiciul cauzat victimelor se ridică la sute de mii de lei.

În timpul perchezițiilor, oamenii legii au depistat în incinta clădirii mai mulți tineri care erau instruiți în domeniu, în lipsa actelor ce ar legifera prezența și acțiunile acestora.

Polițiștii au ridicat mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă care urmează a fi analizate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de până la 8 ani.

UE intenționează să adopte al 16-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană intenționează să introducă un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei până la împlinirea a trei ani de la începutul războiului în Ucraina, în februarie 2025, a relatat ieri, 22 decembrie, săptămânalul german Welt am Sonntag, citând surse diplomatice de la Bruxelles.

Pachetul, al 16-lea la număr, va include măsuri împotriva unor sectoare specifice ale economiei ruse „care au fost insuficient afectate până acum”. Acesta va include și sancțiuni suplimentare împotriva persoanelor și organizațiilor considerate „propagandiste ale regimului rus” și responsabile de subminarea integrității teritoriale a Ucrainei, scrie DW.

De asemenea, ar putea fi vizate persoanele implicate în spionaj pentru Rusia și în campanii de dezinformare, însă, Bruxelles-ul recunoaște dificultatea de a urmări implicarea acestor persoane în „atacurile hibride” ale Rusiei și de a aduna dovezi relevante.

În acest sens, nu s-a decis încă dacă sancțiunile pentru spionaj și dezinformare vor fi de asemenea aprobate pe 24 februarie, notează Welt am Sonntag.

Amintim că, pe 16 decembrie, UE a aprobat al 15-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Pe listă figurează 54 de persoane și 30 de organizații din Rusia, China și Coreea de Nord.

Încă un medic a decedat în Moldova, din cauza virusului Covid-19
Articolul anterior
Trei clase din raionul Sângerei, plasate în carantină după cazuri confirmate de Covid-19
Articolul următor