Vladimir Zelenski: ,,Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru CNN că scopul său este să elibereze Crimeea. „Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea”, a spus el.

Address by President Volodymyr Zelensky, Sep. 21, 2022 - Ukrainian World  Congress

Zelenski a vorbit despre eforturile armatei sale de a elibera teritoriul din sudul și estul Ucrainei și a subliniat că scopul final este Crimeea.

„Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea. Cât timp Crimeea se află sub ocupația rusă asta înseamnă un singur lucru: războiul nu s-a încheiat încă”, a spus el.

Întrebat dacă există vreun scenariu în care ar putea exista pace fără Crimeea, Zelenski a răspuns: „Atunci nu ar fi victorie”.

Zelenski a vorbit și despre rebeliunea mercenarilor Wagner și a declarat că răspunsul lui Vladimir Putin a fost „slab”, ceea ce arată că acesta din urmă  pierde controlul asupra propriului popor. „Am văzut reacția lui Putin. Este slab. În primul rând, vedem că nu controlează totul. Putin nu controlează situația din regiuni. Puterea pe care o avea înainte se prăbușește.”, a afirmat el.

Zelenski a declarat că rapoartele serviciilor secrete ucrainene arată că Kremlinul analizează sprijinul de care se bucură Prigojin și că șeful Wagner și rebeliunea lui au fost susținute de jumătate dintre ruși.

Totodată, președintele ucrainean a vorbit despre vizita secretă pe care șeful CIA, Wiliams Burns a făcut-o recent la Kiev. În această călătorie, care nu a fost anunțată anterior, șeful CIA s-a întâlnit cu președintele Zelenski și cu oficialii de top ai serviciilor ucrainene de informații.

Zelensky a declarat pentru CNN că a fost „surprins” să vadă că presa a scris despre această întâlnire. „Comunicarea mea cu șeful CIA ar trebui să fie întotdeauna secretă. Discutăm lucruri importante – despre ce are nevoie Ucraina și cum este pregătită Ucraina să acționeze.”, a afirmat Zelenski.

Burns a făcut mai multe călătorii în Ucraina în timpul războiului.

„Avem relații bune, serviciile noastre de informații discută între ele. Situația este destul de simplă. Avem relații bune cu șeful CIA și vorbim. I-am spus despre toate lucrurile importante legate de frontul de luptă de care avem nevoie.”, a adăugat președintele Ucrainei.

Vorbind la o conferință de presă de sâmbătă la Kiev, Zelensky a spus că rebeliunea condusă de Prigojin „a afectat serios puterea armatei ruse pe câmpul de luptă” și ar putea fi benefică pentru contraofensiva Ucrainei.

Din 2024, va începe reevaluarea apartamentelor şi caselor de locuit după un nou model. Impozitul pe proprietate ar putea creşte semnificativ
Articolul anterior
Un teren de fitness și workout a fost amenajat în Parcul Dendrariu din Capitală
Articolul următor