Vrei să vezi care va fi accesoriul la modă în acest an?

Anul 2018 este un an care va fi prielnic din toate aspectele vieţii noastre. Pe lângă culori splendide, ţinute unice şi machiaj de efect, există şi schimbări în ceea ce privește bijuteriile pe care le vom purta. De exemplu, lănţişorul auriu pe care îl purtai de fiecare dată și poate chiar a devenit cel mai îndrăgit accesoriu, nu se mai poartă. În locul lui poţi să alegi ceva de care te vei îndrăgosti instantaneu.

separator

Te-am intrigat? Aşadar, în acest an în trend vor fi colierele din scoici. Acest accesoriu deja face furori pe podiumurile celebrilor creatori de modă. De fapt, încă de anul trecut s-au făcut câteva previziuni în legătură cu faptul că acestea vor deveni accesoriile-vedetă ale primăverii 2018. Acum, acest fapt s-a concretizat și ai ocazia de a purta un asemenea accesoriu inedit.Totuşi, fii foarte atentă la ceea ce cumperi pentru a evita aspectul ieftin. Dacă îți dorești să porți ceva, care să îți scoată în evidență delicatețea și care să îți ofere un look sofisticat, atunci apelează cu încredere la magazinele de bijuterii și accesorii de calitate. Cu siguranță, vei găsi ceva care să îți placă și care să ți se potrivească, fără riscul de a părea neîngrijită.Spre exemplu, în Africa de Est, scoicile sunt un simbol al prosperității și norocului. Natura îți oferă foarte multe dintre darurile ei pentru a-ți completa, de fiecare dată, frumusețea. Scoicile vor înlocui cu succes perlele, mai ales dacă îți dorești să pari parcă desprinsă din pveşti.

Sursa

O nouă secție perinatologică a fost deschisă în cadrul Spitalului Clinic din municipiul Bălți

O nouă secție perinatologică a fost deschisă în cadrul Spitalului Clinic din municipiul Bălți, fiind renovată cu suportul Ministerului Sănătății.

Gavrilița, la Spitalul Clinic din Bălți: Vom continua să facem dotări

Aceasta este dotată conform standardelor internaționale și oferă asistență medicală calitativă femeilor din Bălți, Sângerei, Râșcani, Glodeni, Fălești și alte localități.

În cazul nașterilor complicate, secția primește toate femeile din nordul țării.

Secția are o capacitate de 50 de paturi și include patru săli de naștere, trei săli de operație, o sală de terapie intensivă și reanimare a nou-născuților și o sală de terapie intensivă și reanimare a lăuzelor.

Pentru lucrările de renovare, din bugetul de stat au fost alocate aproape 16,5 milioane de lei.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a vizitat noua secție și a vorbit despre acțiunile Guvernului, orientate spre dezvoltarea sistemului medical și asigurarea instituțiilor medicale cu echipamente de ultima generație, pentru a oferi cetățenilor servicii de cea mai înaltă calitate.

„Vom continua să facem dotări. Ca stat candidat de aderare la Uniunea Europeană, Republica Moldova trebuie să ofere cetățenilor săi servicii medicale moderne, de nivel european. Analizăm și politica de creștere a salariilor.

Am făcut și eficientizări în bugetul fondului asigurărilor sociale – de asta ne putem permite să procurăm anumite echipamente și am putut renova această secție perinatologică.

Mă bucur să aflu că, în ultimele 24 de ore, aici s-au născut  10 copii, iar de când a fost deschis centrul – 170 de bebeluși au venit pe lume anume aici. Viitoarele mame merită să aibă condiții moderne și personal medical calificat”, a spus Natalia Gavrilița.

Potrivit prim-ministrei, politica de modernizare a spitalelor va continua.

În ultimul an, spitalul Clinic din Bălți a primit din partea Guvernului dispozitive de diagnostic și tratament al pacienților, precum și paturi de terapie intensivă.

De asemenea, recent, cu suportul Băncii Mondiale, a fost achiziționat un mamograf digital modern, precum și un generator de oxigen, iar pentru viitor este planificată achiziționarea unui nou tomograf.

Gavrilița, la Spitalul Clinic din Bălți: Vom continua să facem dotări
Gavrilița, la Spitalul Clinic din Bălți: Vom continua să facem dotări
Gavrilița, la Spitalul Clinic din Bălți: Vom continua să facem dotări
Gavrilița, la Spitalul Clinic din Bălți: Vom continua să facem dotări
Gavrilița, la Spitalul Clinic din Bălți: Vom continua să facem dotări
Gavrilița, la Spitalul Clinic din Bălți: Vom continua să facem dotări

Dorin Chirtoacă, cu brațul în ghips la ședința de judecată. Ce i s-a întâmplat fostului edil al capitalei?

Fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, s-a afișat cu mâna în ghips la ședința de judecată de miercuri, 6 iulie, în dosarul parcărilor cu plată. Fostul edil spune că și-a fracturat brațul după ce a căzut „nereușit” în timp ce efectua lucrări agricole în grădină. 

Dorin Chirtoacă, cu mână în ghips la Judecători. Ce i s-a întâmplat

„Am căzut pur și simplu nereușit acasă…mă ocup cu reparația în casă pe care o fac cu un prieten de familie, dar nu am căzut în timpul acestora, dar în gospodărie pur și simplu, în grădină”, a spus Dorin Chirtoacă, conform tv8.md.

Ședințele de judecată în dosarul parcărilor cu plată, în care este vizat fostul primar al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, au fost reluate. După ce ședința din 5 iulie, la care avocații urmau să prezinte probe de apărare, a fost amânată din cauza unei alerte cu bombă, astăzi, Chirtoacă și avocații săi au fost din nou față în față cu procurorii, în fața magistraților Judecătoriei Buiucani. 

La sfârșitul lunii septembrie, este programată o ședință de judecată cu dezbateri judiciare, la care fostul primar Dorin Chirtoacă va avea ultimul cuvânt. Ulterior, magistrații ar putea pronunța sentința. 

Dorin Chirtoacă este acuzat de fapte de corupție și trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată din Capitală. În același dosar a mai fost vizat fostul șef al Direcției Transport, Igor Gamrețki, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar și fostul viceprimar Nistor Grozavu și omul de afaceri Alexandru Pincevski.

Ploi distrugătoare în nordul țării. Echipele de salvatori au intervenit la Edineț și Briceni

Angajații IGSU au fost solicitați în raioanele Edineț și Briceni pentru lichidarea consecințelor în urma condițiilor climaterice nefavorabile.

Ploi torențiale și rafale de vânt la nordul țării: IGSU a intervenitFoto: IGSU

Potrivit informațiilor, în raioanele Edineț și Briceni, echipele de salvatori împreună cu lucrătorii SA Drumuri au defrișat copacii doborâți în urma rafalelor de vânt și precipitațiilor puternice, care au blocat parțial  traseul M5 între localitățile Groznița și Halahora raionul Briceni.

Totodată, mai multe culturi agricole și case de locuit au fost afectate în localitățile Viișoara, Fetești și Bădragii Noi, raionul Edineț.

Pagubele materiale cauzate de condiții meteorologice nefavorabile urmează a fi stabilite de Comisiile pentru Situații Excepționale raionale.

Ploi torențiale și rafale de vânt la nordul țării: IGSU a intervenit
Ploi torențiale și rafale de vânt la nordul țării: IGSU a intervenit
Ploi torențiale și rafale de vânt la nordul țării: IGSU a intervenit

O tănără din Moldova a fost ucisă cu bestialitate într-un parc din Anglia
Articolul anterior
Inna a avut parte de un moment jenant pe scenă, de Revelion. Ce i s-a întâmplat artistei?
Articolul următor