,,Vrem să votăm!”. Protest la secția de votare de la Frankfurt. Au mai rămas doar 2.030 buletine de vot

Consulatul General al R. Moldova la Frankfurt pe Main anunță că până la orele 13:00, la secția de votare nr. 1/349 din or. Frankfurt au votat 2970 persoane.

separator

Astfel, secția mai dispune doar de 2030 buletine de vot. Oamenii, veniți în număr mare la această secție, protestează și scandează „Vrem să votăm!”, transmite Zdg.md.

Duminică, 15 noiembrie, are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova.

Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

,,Suntem mii și mii”. Moldovenii din Frankfurt, îngrijorați că nu s-au alocat mai multe buletine de vot
Articolul anterior
Coadă imensă la Frankfurt (imagini filmate cu drona). CEC: nu pot fi făcute schimburi reciproce de buletine între secții
Articolul următor
Alte articole interesante