X-Factor România, invadat de cântăreți moldoveni!

În ultimul timp tot mai muți tineri cântăreți de la noi din țară participă la concursurile muzicale din România.

separator

Rima Jalba, de numai 16 ani, originară din republica Moldova, a fost o prezență deosebită  la X Factor România. Fata a surprins înainte de a începe să cânte. Atunci când a fost întrebată  de Dan Bitman: “Ce urăști mai mult în viață?”, răspunsul ei,  care i-a surprins pe toți,  a fost :“Limba rusă!”.

Juratul Bittman a profitat de această ocazie și i-a cerut Rimei să-i spună lui Cheloo în rusă că “îl place”.

Atunci când a început să cânte “Somebody To Love”,  moldoveanca a fost oprită de Bittman, care a afirmat:“Ești prea tânără, nu ai suflu, nu frazezi bine, nu atingi notele bine”.

Acesta a sfătuit-o să mai aștepte încă vreo doi ani, până la urmatoarea încercare de lansare în muzică, timp în care să își antreneze vocea.

În schimb, atât Delia cât și Cheloo, i-au oferit o șansă fetei, doar dacă promite să își dea toata silința.

Anul acesta marele premiu X Factor este în valoare de 200.000 euro!

Sursa: http://xfactor.a1.ro

Carla’s Dreams și Netflix colaborează pentru un nou cântec inspirat de Luther: The Fallen Sun

Netflix România a colaborat cu artistul Carla’s Dreams, lansând o piesă inspirată de recentul film de pe platformă, Luther: The Fallen Sun.

Filmul este un thriller polițist din 2023 regizat de Jamie Payne și scris de Neil Cross, servind ca o continuare a seriei Luther care a început în 2005. Filmul se află în prezent pe primul loc în topul vizualizărilor Netflix, cu aproximativ 67 de milioane de ore vizionate de utilizatori în ultima săptămână.

“Un cântec care te face să te întrebi dacă secretele tale sunt în siguranță”, a declarat Netflix.

Cu hituri precum “Sub pielea mea”, “Imperfect” și “Te rog”, Carla’s Dreams este o trupă importantă pe scena muzicală românească. Originară din Republica Moldova, trupa a păstrat mult timp secretul identității lor, cerându-le fanilor să le aprecieze muzica, nu aspectul lor. Versurile lor sunt în română, engleză și rusă.

Cântărețul trupei, care apare în videoclipul în cauză, apare întotdeauna sub numele de “Sergiu”, purtând ochelari de soare mari, vopsea pe față și o glugă. Artistul și-a dezvăluit recent identitatea, dar și-a păstrat acest look în toate aparițiile publice.

32 de localităţi din 12 raioane au rămas fără electricitate din cauza vântului puternic

32 de localităţi din 12 raiaone au rămas fără electricitatea din cauza vântului puternic. Anunţul a fost făcut de ÎCS Premier Energy. Pentru remedierea problemei au fost trimise mai multe echipe de specialişti.

în numele Mainstream Dincolo retele electrice Canada om de stiinta Se

„Conform informației operative din rețele de la ora 14:20, deconectări neprogramate și controlate, din considerente de securitate electrică, s-au produs în 32 de localități din 12 raioane deservite. Au fost înregistrate multiple avize „Ruptură de conductor„ din care majoritatea au fost deja localizate și securizate, iar altele se află în lucru.  Rupturile de conductor se datorează căderii copacilor și a crengilor rupte de vânt peste liniile electrice aeriene”, se menționează în comunicat.

Totodată, specialiștii vin cu un șir de recomandări pentru evitarea unor tragedii.

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;
  • marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniți în instalațiile electricedeoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
  • instruiți copiii cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică;
  • despre orice incident informați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h – 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

Taxa de nouă euro, plătită de pasageri la Aeroportul Chișinău, va fi anulată

Taxa aeroportuară de 9 euro, plătită de pasagerii care pleacă de pe Aeroportul Internațional Chișinău, va fi anulată. Declaraţia a fost făcută de deputatul PAS, Vasile Grădinaru pentru Radio Chișinău.

Aeroportul Chisinau

„Mai mult ca atât, vor fi anulate și alte costuri nejustificate, pentru că tocmai aceste taxe au descurajat companiile europene să vină în Republica Moldova, vorbim în special de companiile low-cost. Vom crea toate oportunitățile ca tarifele și cheltuielile să fie cât mai joase, așa încât să putem avea companii low-cost în Republica Moldova”, a precizat Vasile Grădinaru.

Anterior, fostul ministru al Finanțelor, Dumitru Budeanschi, din Guvernul Gavrilița, care a prezentat în Parlament proiectul politicii bugetare fiscale, a recunoscut că această taxă ar trebui eliminată, dar numai după un audit la aeroport.

Atunci când a fost introdusă această taxă, membrii PAS, care se aflau în opoziție, au critica-o, pe motiv că ar fi una abuzivă.

Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului şi este administrat de către întreprinderea de stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, scrie mold-street.com.

Revenirea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului este un rezultat al luptei împotriva corupției, a comentat președintele Maia Sandu.

Anterior premierul Dorin Recean a declarat că Aeroportul Internațional Chișinău ar putea reveni în gestiunea completă a statului până în luna mai.

Aeroportul Internațional Chișinău, a fost transmis în concesiune de Avia Invest SRL (fondată de companii din Rusia, dar de facto gestionată de oamenii lui Ilan Şor) pe 30 august 2013, pentru un termen de 49 de ani.

Cei mai sexy actori ai anului 2012
Articolul anterior
Discuția dintre Zsolt și Kinga arată că:” NU era beat”!
Articolul următor