Ziua Afacerii Tale: În semn de solidaritate cu HoReCa, angajații METRO au vizitat restaurantele locale sau au comandat online bucatele preferate

 „Celebrăm afacerile independente și contribuim la dezvoltarea lor!” – este angajamentul METRO, care, pentru al cincilea an consecutiv, a adus în lumina reflectoarelor afacerile independente și a celebrat antreprenorii din întreaga lume în cadrul unui eveniment cu tradiție – Ziua Afacerii Tale.

Deoarece în perioada pandemiei restaurantele și cafenelele din întreaga lume abia se mențin pe linia de plutire, revenirea la atmosfera și veniturile de altădată nu este una dintre cele mai ușoare provocări. În semn de solidaritate, rețeaua METRO a oferit suport financiar tuturor celor 90 de mii de angajați la nivel global, îndemnându-i să se alăture inițiativei și să viziteze, cu acest prilej, localurile favorite sau să comande online bucatele preferate. În același timp, compania a îndemnat și publicul larg să urmeze exemplul său.

Tatiana Roșca, angajată METRO Moldova:

„Am mers împreună cu soțul la restaurantul nostru preferat și ne-am bucurat de o experiență relaxantă. Am savurat bucatele delicioase, atmosfera plăcută de la terasă și muzica live, care a completat armonios peisajul. Sunt mândră că am putut contribui astfel la susținerea sectorului HoReCA.”

Tatiana Dimitrieva, angajată METRO Moldova:

„Restaurantele sunt cele care întotdeauna ne oferă experiențe culinare memorabile, iar noi ne-am bucurat să ne detașăm de oraș. Planificam demult să mergem, dar localul își sistase activitatea din cauza pandemiei. Inițiativa METRO ne-a bucurat și ne-am alăturat demersului fără pic de ezitare, întrucât HoReCa are nevoie de suportul nostru în condițiile dificile create de pandemie.”

Alexei Lomaca, angajat METRO Moldova:

,,Inițiativa METRO ne-a motivat o dată în plus să vizităm restaurantele preferate, care au acum mare nevoie de ajutor. Susținerea industriei ospitaliere, prin care promovăm cultura gastronomică în țara noastră, este una direcțiile strategice ale companiei, alături de care lucrăm în fiecare zi pentru a deveni mai buni.”

Pentru a recunoaște aportul restaurantelor și cafenelelor locale în oferirea experiențelor culinare care ne fac viața mai frumoasă, echipa METRO a transmis localurilor vizitate mesaje de încurajare și mulțumire. Gestul a fost apreciat de reprezentanții afacerilor culinare.

METRO a demonstrat în repetate rânduri că este un partener de încredere pentru industria HoReCa din Moldova, furnizând soluții necesare, servicii utile și produse de calitate, pentru ca afacerile locale să urmeze un traseu de dezvoltare progresiv. Și asta pentru că ele aduc valoare societății în fiecare zi, fie că că vorbim despre un restaurant preferat de lângă casă, o cafenea mică la colț de stradă sau magazinul din cartier.

Serghei Martînov, director general, METRO Moldova:

„Acțiunile dedicate Zilei Afacerii Tale reprezintă manifestul echipei METRO, prin care ne exprimăm recunoștința pentru contribuția industriei HoReCa la bunăstarea comunității și reconfirmăm promisiunea de brand «Succesul tău este afacerea noastră». În același timp, este o oportunitate de a mulțumi colegilor, care în perioade complicate sunt alături de clienții noștri, contribuind la crearea unui mediu plăcut și sigur pentru cumpărături. În acest an înfruntăm adevărate provocări, pe care încercăm să le depășim cu succes împreună. Sunt sigur că vom trece peste dificultățile momentului și o vom face, ca întotdeauna, ajutându-i și pe ceilalți să iasă din impas.”

METRO – #RămânemAproape!

METRO este unul dintre liderii internaționali în domeniul vânzărilor en-gros, cu un sortiment de produse alimentare și nealimentare care deservește clienți din industria HoReCa și revânzatori. La nivel global, METRO deservește peste 16 milioane de clienți care pot alege să facă cumpărături în unul dintre magazinele sale de format mare, să comande online și să își colecteze cumpărăturile la magazin sau să le fie livrate. METRO susține competitivitatea întreprinzătorilor cu soluții digitale și contribuie astfel la diversitatea culturală din comerțul cu amănuntul și sectorul ospitalier. Sustenabilitatea este un pilon cheie al afacerii METRO. METRO deține primul loc în indicatorul Sustenabilității Dow Jones, în industria comercializării produselor alimentare. Compania operează în 34 de țări și angajează peste 100.000 de oameni în întreaga lume. În anul financiar 2018/19, compania METRO a înregistrat un volum al vânzărilor de 27,1 miliarde EUR.

Pentru mai multe informații, vizitați www.metroag.de / www.metro.md.

80% din mierea moldovenească ajunge pe rafturile europenilor datorită calității

După ce Uniunea Europeană a impus reguli mai stricte la importurile de miere, Guvernul de la Chișinău a modificat legislația așa încât produsele apicole să corespundă standardelor la etichetare și procesare a mărfii.

Anual, în țara noastră se produc aproximativ cinci mii de tone de miere, iar 80% dintre acestea sunt exportate, în mare parte în Uniunea Europeană.

Dacă până acum mierea în supermarketurile Uniunii Europene sau în alte magazine erau amestecuri de diferite mieri și de multe ori poate nici nu este un amestec de miere, dar siropuri, acum legislația UE a venit cu o trasabilitate directă a acestui produs și anume pe eticheta produsului să fie originea sau câte mixuri, origini de miere este în acel borcănaș”, a explicat Vitalie Popa, președintele Asociației Exportatorilor în apicultură, pentru Moldova1.

Vitalie Popa susține că noile modificări europene privind exportul de miere adoptate și de autoritățile noastre, vor reface piața exportatorilor, din care vor fi eliminate companiile apicole la care vor fi identificate nereguli.

Noi încercăm să promovăm produse cum ar fi mierea din Moldova, acest brand de țară care încercăm acum să-l mediatizam, să-l promovăm. Mergem la târgurile internaționale în cadrul asociației și a producătorilor. Anul acesta o să avem ocazia să mergem la două târguri internaționale, o să fim prezenți cu stand de țară la expoziția mondială apicolă în Copenhaga în septembrie, iar în octombrie vom fi la expoziția agroalimentară din Germania”, a relatat Vitalie Popa.

Potrivit reglementărilor aprobate de Guvern, etichetele trebuie să arate țara sau țările din care provine mierea.

Un alt aspect important este menținerea compoziției naturale a mierii. Eliminarea noțiunii de „miere filtrată” din legislație va însemna că polenul și alți constituenți naturali nu mai pot fi îndepărtați. Astfel, produsul final va rămâne autentic, păstrându-și proprietățile benefice.

În prezent, 10 producători de miere din Republica Moldova au dreptul de a exporta pe piața din Uniunea Europeană.

Ucraina: Bilanțul atacului aerian rus asupra orașului Sumî a urcat la 31 de morți și 84 de răniți. „Doar ticăloșii pot face așa ceva”

Crește bilanțul victimelor în urma atacului cu rachete asupra orașului Sumî. Potrivit ultimelor date prezentate de serviciile de urgență ale Ucrainei, 31 de persoane au fost ucise în atac, inclusiv doi copii, și cel puțin 84 au fost rănite, inclusiv 10 copii.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat dur, calificând atacul drept un act de teroare. „Doar ticăloșii pot face așa ceva – să ia viețile unor oameni simpli”, a transmis liderul ucrainean, exprimând condoleanțe față de familiile victimelor.

„O lovitură teribilă a rachetelor balistice rusești asupra orașului Sumy. Rachetele inamice lovesc o stradă obișnuită a orașului: case, instituții de învățământ, mașini pe stradă… Și asta într-o zi în care oamenii merg la biserică: Duminica Floriilor, sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim.

Conform datelor preliminare, există zeci de civili morți și răniți. Numai ticăloșii pot face asta. Să ia viața unor oameni obișnuiți. Condoleanțele mele familiilor și prietenilor”, a scris liderul ucrainean pe pagina sa de telegram.

Ce spun autoritățile despre cazul fetiței dispărute în timpul unei competiții sportive. „Cum s-a pierdut fetița în pădure, pentru că normele de securitate trebuie să fie asigurate”

Ministerul Educației anunță că va cere explicații președintelui Federației de orientare sportivă după ce o fetiță de 10 ani s-a rătăcit în pădure, în timpul unei competiții naționale.

Secretarul de stat, Sergiu Gurin, a declarat pentru Teleradio-Moldova că urmează să aibă loc o ședință la minister, cu participarea ministrului, conducerii direcției sport și a președintelui federației, imediat ce acesta revine în țară.

De cealaltă parte, șeful Inspectoratului General al Poliției susține că oamenii legii urmează să analizeze toate circumstanțele dispariției minorei.

„Aseară când am văzut la știri, evident am apelat președintele federației care ne-a spus că organizatorul este un club privat, el a spus că era responsabil clubul sportiv, președintele federației acum nu este pe loc. Deja luni ne vom aduna cu direcția sport și domnul ministru și vom chema președintele federației când revine în țară pentru ca să elucidăm cazul și să vedem ce s-a întâmplat și cum s-a pierdut fetița în pădure, pentru că normele de securitate trebuie să fie asigurate măcar minim. Trebuie să avem o discuție pentru ca să înțelegem în ce context s-a întâmplat, cine se face vinovat”, a declarat Sergiu Gurin.

La rândul său, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că urmează să fie analizate mai multe aspecte ce țin de organizarea competiției. El a adăugat că în seara zilei de sâmbătă a fost deja înregistrat un material pe caz, însă toate circumstanțele dispariției urmează să fie elucidate de comun cu procuratura.

„Sunt circumstanțe care, cu referire la caz, trebuie examinate suplimentar. Nu aș vrea acum să dau anumite concluzii. E necesar să stabilim care a fost regulamentul, cum s-a desfășurat, care au fost regulile, a fost sau nu cumva autorizat. Sunt mai multe aspecte. Dar cred că, după parcursul nopții curente, cumva aceasta a rămas pe locul secund. Cu siguranță, vor fi întreprinse acțiuni în zilele următoare pentru a stabili toate circumstanțele”, a spus Cernăuțeanu.

AMINTIM

O fetița de 10 ani a dispărut sâmbătă în timpul unei competiții naționale desfășurate în pădurea dintre localitățile Căpriana și Ciobanca, raionul Strășeni, a fost găsită în viață în jurul orei 2:00, la aproximativ 20 de kilometri de locul dispariției.

Potrivit Poliției, copila a reacționat la strigătele salvatorilor și a ieșit singură în întâmpinare.

Ea fusese dată dispărută în jurul orei 16:00, moment în care organizatorii competiției au observat că nu a ajuns la punctul de finish. După aproximativ 10 ore de la constatarea dispariției, fetița a fost găsită teafără.

La operațiunile de căutare au participat polițiști, susținuți de localnici, voluntari și pădurari. Pentru localizarea minorei au fost utilizate drone și alte echipamente speciale.

Autoritățile investighează toate circumstanțele dispariției.

Competiția sportivă, la care luau parte 150 de copii și 50 de adulți din mai multe localități, a început la ora 13:00. Participanții au fost organizați pe grupuri, fiecare având o hartă cu traseul de parcurs.

Rinita – cum să o evităm și cum s-o tratăm?
Articolul anterior
Săptâmâna ușilor deschise + 100 de premii și 100 de câștigători la Centru Online de Nutriție și Sport – GalinaTomas.com!
Articolul următor
Close menu