Ziua Afacerii Tale – pe 13 octombrie #RămânemAproape și susținem împreună afacerile locale

Cea mai afectată industrie în timpul pandemiei Covid-19 rămâne a fi cea a ospitalității. Respectând reguli stricte de igienă și distanțare socială, cafenelele și restaurantele din Moldova își dau acum o nouă șansă. Revenirea lor la condițiile obișnuite și, nemijlocit, la vânzări pe timp de criză este destul de dificilă. Pentru a contribui la menținerea și dezvoltarea afacerilor locale, METRO întreprinde mai multe acțiuni de susținere a industriei.

separator

Tradițional, de 5 ani consecutiv, compania celebrează în data de 13 octombrie „Ziua Afacerii Tale” – o zi dedicată partenerilor săi, în toate cele 24 de țări în care METRO Cash & Carry operează. Fie că vorbim despre un restaurant preferat de lângă casă, o cafenea mică la colț de stradă sau magazinul din cartier, afacerile independente aduc valoare societății în fiecare zi. Pentru a susține aceste inițiative, în 2016, METRO a lansat „Ziua Afacerii Tale” cu scopul de a sărbători în mod special activitatea antreprenorilor.

Serghei Martînov, director general, METRO Moldova:

„În ultimele luni înfruntăm adevărate provocări, de aceea vrem să ne exprimăm susținerea noastră și să încurajăm  afacerile din domeniu să treacă prin această perioadă critică mai ușor. Pentru a celebra afacerile locale, în acest an, METRO a decis să ofere fiecărui angajat câte 400 de lei pentru a savura împreună cu familia bucatele preferate, preparate de restaurantele și cafenelele partenere. Îndemnăm și publicul larg să se alăture demersului nostru și, în ziua de 13 octombrie, de Ziua Afacerii Tale, să viziteze localurile preferate sau să comande online, respectând măsurile de siguranță. Această acțiune reprezintă manifestul echipei METRO, prin care ne exprimăm recunoștința pentru contribuția pe care industria HoReCa o aduce comunității în fiecare zi și reconfirmăm promisiunea de brand «Succesul tău este afacerea noastră». În același timp, este o oportunitate de a mulțumi colegilor, care în perioade complicate sunt alături de clienții noștri, contribuind la crearea unui mediu plăcut și sigur pentru cumpărături.”

METRO a demonstrat în repetate rânduri că este un partener de încredere pentru industria HoReCa din Moldova, furnizând soluții necesare, servicii utile și produse de calitate, pentru ca afacerile locale să urmeze un traseu de dezvoltare progresiv.  În pofida condițiilor dificile create de pandemie, în 2020, de „Ziua Afacerii Tale”, METRO îi încurajează și le oferă posibilitatea tuturor celor 90.000 de angajați la nivel global să se alăture voluntar acestei inițiative. Astfel, cu susținerea METRO, în perioada 9-13 octombrie, ei vor vizita localurile sau vor comanda online din bucatele lor.

De asemenea, vizibilitatea afacerilor în rândul consumatorilor este un pilon important în dezvoltarea businessurilor locale. Iată de ce METRO le oferă afacerilor din industria HoReCa și posibilități de creștere a notorietății online – acces la Google Maps printr-un cont verificat Google My Business. Acest instrument digital îi va face mai ușor de recunoscut în rândul clienților care vor vizita www.own-business-day.com pentru a descoperi afacerile locale.

METRO – #RămânemAproape!

METRO este unul dintre liderii internaționali în domeniul vânzărilor en-gros, cu un sortiment de produse alimentare și nealimentare care deservește clienți din industria HoReCa și revânzatori. La nivel global, METRO deservește peste 16 milioane de clienți care pot alege să facă cumpărături în unul dintre magazinele sale de format mare, să comande online și să își colecteze cumpărăturile la magazin sau să le fie livrate. METRO susține competitivitatea întreprinzătorilor cu soluții digitale și contribuie astfel la diversitatea culturală din comerțul cu amănuntul și sectorul ospitalier. Sustenabilitatea este un pilon cheie al afacerii METRO. METRO deține primul loc în indicatorul Sustenabilității Dow Jones, în industria comercializării produselor alimentare.

Compania operează în 24 de țări și angajează peste 100.000 de oameni în întreaga lume. În anul financiar 2018/19, compania METRO a înregistrat un volum al vânzărilor de 27,1 miliarde EUR. În Republica Moldova, compania METRO este prezentă din 2004, având trei magazine, cu peste 25000 de articole în fiecare magazine și peste 600 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.metroag.de / www.metro.md

Pe o porțiune a bulevardului Decebal va fi suspendat traficul rutier, timp de mai mult de o lună

Începând cu marți, 14 mai, traficul rutier va fi suspendat pe o porțiune de drum de pe bulevardul Decebal din capitală. Este vorba despre tronsonul cuprins între bd Dacia și str Nicolae Titulescu (partea impară).

Suspendarea traficului va fi aplicată în perioada 14 mai – 30 iunie. Potrivit autorităților locale, acțiunea are loc în legătură cu efectuarea lucrărilor de reparație a trotuarelor de pe bd Decebal. Lucrările sunt effectuate de către compania SRL „VICOLIV-GRUP”.

În acest sens, autoritățile îndeamnă cetățenii să evite zona și să opteze pentru circulația pe alte străzi.  

Rusia anunță că a ocupat încă patru sate din regiunea Harkov

Ministerul rus al Apărării a anunţat duminică ocuparea a încă patru sate în provincia Harkov în partea de nord-est a Ucrainei, după alte cinci sate ocupate cu o zi în urmă în aceeaşi provincie, relatează agenţiile internaţionale de presă, transmite Digi24.ro.

„Unităţile grupării de trupe ‘Nord’ au avansat profund în liniile inamice şi au eliberat localităţile Gatişce, Krasnoie, Morokhoveţ şi Oleinikovo în regiunea Harkov, situate aproape de frontiera cu Rusia”, a transmis Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului public matinal al armatei ucrainene, trupele ruse au lansat în ultimele 24 de ore 12 operaţiuni de asalt în nordul provinciei Harkov ca parte a unei noi ofensive, despre care unii comentatori afirmă că ar avea ca obiectiv să oblige armata ucraineană să redirecţioneze resurse din alte sectoare ale frontului lung de circa o mie de kilometri.

O unitate a forţelor speciale din Garda Naţională ucraineană a anunţat sâmbătă seară că trupele ucrainene au fost nevoite să abandoneze unele poziţii, în timp ce trupele ruse au reuşit să ocupe mai multe sate. Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a recunoscut că situaţia trupelor sale în Harkov este „dificilă”, adăugând însă că inamicul nu a reuşit să străpungă frontul în ceea ce Kievul descrie drept o mare ofensivă rusească.

Ideea lansării unei astfel de ofensive majore în Harkov este contrazisă de Institutul pentru Studiul Războiului din SUA (ISW), conform căruia trupele ruse desfăşoară doar „operaţiuni ofensive limitate” de-a lungul graniţei Rusiei cu această provincie ucraineană şi „continuă să obţină câştiguri tactice semnificative în zone probabil mai puţin apărate”.

Nici Rusia nu a confirmat lansarea unei mari ofensive pe frontul din Harkov, menţionând doar desfăşurarea unor „acţiuni ofensive” în acea direcţie, în timp ce bloggerii militari ruşi analizează pe reţelele de socializare intensificarea atacurilor armatei ruse şi posibilele obiective ale operaţiunilor acesteia.

România livrează Ucrainei curent electric, în urma avariilor din sistemul energetic naţional provocate de bombardamentele ruse

La cererea Ucrainei, România, alături de Polonia şi Slovacia, furniza duminică energie electrică de urgenţă, iar acest lucru s-a întâmplat şi sâmbătă, relatează presa ucraineană, transmite News.ro.

Sâmbătă, necesarul consumatorilor ucraineni a fost acoperit din producţia proprie, importuri comerciale şi asistenţă de urgenţă din partea reţelelor electrice din Polonia, România şi Slovacia, a transmis Ministerul Energiei de la Kiev, scrie Ukrainskaia Pravda. Volumul total al livrărilor de urgenţă a fost mai mic de 3% din consumul zilnic de energie electrică, se arată într-un comunicat.

La cererea Ucrainei, duminică, 12 mai, a fost deja furnizată energie electrică de urgenţă din Polonia, România şi Slovacia.

Tot duminică, la cererea Poloniei, Ucraina va furniza asistenţă de urgenţă pentru a primi surplusul de electricitate din reţeaua electrică a acestei ţări.

Având în vedere pagubele semnificative suferite de reţeaua electrică ucraineană în urma bombardamentelor ruseşti, Ministerul Energiei din Ucraina îi îndeamnă pe consumatori să reducă folosirea aparatelor cu consum mare de energie în orele de vârf (în special seara, între orele 17:00 şi 22:00).

De asemenea, industria este îndemnată să îşi revizuiască procesele de producţie pentru a reduce sarcina asupra reţelei electrice şi să utilizeze importurile cât mai mult posibil pentru a se asigura că sunt evitate întreruperile şi că reţeaua este mai rezistentă.

Cele șase semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat
Articolul anterior
831 cazuri noi de Covid-19, confirmate în ultimele 24 ore
Articolul următor