10 piese vestimentare care îți pot pune în pericol sănătatea! Iată care sunt acestea

S-a dovedit că 73% dintre problemele de spate ale femeilor sunt cauzate de hainele și accesoriile pe care le poartă. Numeroase articole vestimentare din garderoba ta nu sunt atât de inofensive precum par. Iată câteva dintre cele care pot avea un impact negativ asupra sănătății tale:

separator
141246815011


1. Pantalonii strâmți

Popularii ”skinny jeans” sunt o adevărată amenințare pentru sănătatea ta din cauza efectului de compresie. Aceștia pot cauza probleme cu circulația sângelui, pot dilata venele și chiar pot încetini digestia. De asemenea, pot face ca pulpele să îți amorțească și să te doară.

2. Tocurile

Femeile au de patru ori mai multe probleme cu picioarele decât bărbații. Dureri de glezne, cârcei, entorse, osteoartrită și leziuni ale nervilor – acestea sunt doar câteva. Cu cât e mai îngust și mai înalt tocul, cu atât e mai rău. Dacă știi că trebuie să mergi mult pe jos, alege niște încălțări confortabile – încălțămintea ar trebui să îți ofere sprijin și echilibru.

3. Lenjeria de tip tanga

Dacă porți des tanga, ar trebui să știi că acest tip de lenjerie poate cauza probleme serioase cu sănătatea intimă – infecții vaginale, hemoroizi, iritații, frecare a pielii. Încearcă să nu porți prea des tanga, mai ales pe timp de vară. Dacă o faci, alege ca lenjeria să fie din bumbac 100%.

4. Cerceii și colierele grele

Conform studiilor recente, 20% dintre găurile de urechi cauzează infecții cu bacterii. Dacă procedura nu e făcută cum trebuie, infecția se poate răspândi și îți poate pune viața în pericol. În plus, cerceii foarte mari și grei pot deforma lobii urechii, astfel că va fi nevoie de chirurgie plastică.

5. Cravatele

Nu numai femeile suferă din cauza hainelor lor. Se pare că 67% dintre bărbați cumpără cămăși cu un guler prea îngust. Gulerele înguste și nodurile de la cravată reduc circulația sângelui, măresc presiunea intraoculară, cauzează dureri de cap, limitează mișcările gâtului și măresc tensiunea musculară a umerilor și a spatelui.

6. Sutienele nepotrivite

Sutienele nepotrivite pot cauza numeroase probleme, precum durerea de spate, de umeri sau de coloană. Atunci când vrei să îți cumperi un sutien, nu pleca din magazin fără să îl probezi. Dacă ai sânii mari, evită sutienele cu bretele subțiri. Dacă ai bustul mai mic, asigură-te că sârmele nu-ți rănesc pielea.

7. Șlapii

Deși sunt un accesoriu esențial pentru plajă, șlapii nu sunt așa inofensivi precum ai crede. Pot cauza disconfort și dureri de spate, deoarece nu au toc deloc.

8. Lenjeria modelatoare

Lenjeria modelatoare strâmtă poate cauza dificultăți de respirație, dureri musculare și probleme cu circulația sângelui. Alege mereu mărimea potrivită pentru tine și caută lenjerie din lycra.

9. Gențile de umăr foarte grele
Ca orice altă femeie, probabil că ții în geantă toate lucrurile de care ai putea avea nevoie. Totuși, dacă porți o greutate prea mare pe un singur umăr, s-ar putea să ai probleme cu mușchii și încheieturile. Nu lua după tine lucruri inutile.

10. Fustele creion
Acest tip de fuste îți apropie foarte mult picioarele, existând mereu riscul să-ți pierzi echilibrul și să cazi. De asemenea, ele limitează toate mișcările și pot cauza întinderi musculare și malformații ale genunchilor.

Sursa

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

O tânără mămică povestește cum a rămas însărcinată la 6 săptămâni după ce a născut
Articolul anterior
Iubita lui Cristiano Ronaldo nu renunță la sport nici în timpul sarcinii! Video
Articolul următor