Medicul terapeut are o pregătire terapeutică pluridisciplinară, aceasta presupune o studiere a mai multor domenii legate de sănătatea umană. Află care sunt cele 6 moteve ce determină adresarea la medicul terapeut care, de obicei, este și medic de familie.


Ecaterina Procopciuc,
Medicul Internist, Terapeut
1. Medicul de familie
Chiar din prima vizită vei ajunge pe mâinile unui specialist cu un spectru larg de cunoștințe în domeniul terapiei naturale și de o vastă experiență profesională. Care va reuși să aprecieze starea de sănătate, să stabilească un diagnostic corect, iar în caz de necesitate, să prescrie un tratament corespunzator.
2. Starea de Sănătate, dar înainte de toate, PROFILAXIA.
O vorbă mai veche spune că este mai bine să previi, decât să tratezi o afecțiune. Problemele de sănătate reprezintă niște afecțiuni care se instalează adesea fără să ne dăm seama. Durerile care inițial par suportabile, devin ulterior tot mai dese și mai acute, dacă nu se ia legătura cu un medic. Decât să stai calmă și să aștepți să vezi cum evoluează lucrurile, mai bine mergi la un specialist care va fi gata oricând să te examineze, să-ți descopere simptomele și să te trateze.
Sănătatea are nevoie de un sistem sănătos la rândul său, de aceea în procesul de diagnosticare poți urma și consultul celolralți experți medicali, împreună cu medicul dvs. terapeut vor elabora un program de tratament eficient și vor monitoriza atent starea ta de sănătate. Doar o echipa unită de specialiști îți pot acorda timp, atenție, siguranță și cele mai bune servicii de îngrijire, pentru că ei cred în soluționarea problemeleor tale de sănătate, indiferent de gradul lor de complexitate.
4. Starea generală a organismului vazută din 2 puncte de vedere.
Din punct de vedere al medicinii de Vest ( bazat pe indici reali și exacți) și din poziția medicinii orientale (bazată pe percepția holistică) obiectul de studiu este unul, însă, puncte de vedere diferite: medicina de vest ne permite într-un mod obiectiv să depistăm problemele de sănătate și să acționăm într-un timp real, în timp ce medicina orientală se axează mai mult pe aprecierea subiectivă a stării de sănătate și posibilitatea de alegere a investigațiilor.
5. Alegerea metodei corecte de tratament
Prevenirea și tratamentul tulburărilor psihosomatice reprezintă cu siguranță o prerogativă care aparține medicinii orientale, cu abordarea sa holistică și metode “fine” de tratare (masaj, fitoterapie), însă, dacă ne confruntăm cu o problemă mai delicată, în lipsa medicinii vestice, nu vor fi rezultate. Combinația dintre aceste două tipuri de tratament poate reduce semnificativ efectele secundare ale administrării medicamentelor farmaceutice, cât și perioada de recuperare.
6. Metode de autovindecare și autotratament
În timpul procesului de tratament ai posibilitatea să urmărești modul de gestionare a stării tale de sănătate de către medicul tău terapeut, ceea ce îți va permite ulterior să înțelegi care sunt pașii pe care să-i urmezi. Comunicarea cu medicul terapeut este foarte esențială. Odată venită la medic, una din căile de eficientizare a timpului acordat de acesta, este să înveți cum să comunci mai bine și să-i spui specialistului ce îți dorești să afli, pentru că medicul terapeut îți este prieten, înainte de toate.

Adresa noastră:
str. V. Alecsandri 90/1, tel. 20 00 00,
Web sait: www.onclinic.md