Analiză cu rezultat șocant. Apa de la robinet este contaminată cu plastic!

O serie de teste arată că miliarde de oameni din întreaga lume beau apă de la robinet contaminată cu particule de plastic. Studiul a arătat că 83% din eșantioanele colectate conțin fibre de plastic, scrie The Guardian.

separator
romania-pe-lista-tarilor-unde-apa-de-la-robinet-nu-este-buna-de-baut-438338

Studiu global realizat de Orb Media a demonstrat că apa de la robinet din majoritatea țărilor de pe glob este contaminată cu plastic.

Nu mai puțin de 83% din eșantioanele colectate din zeci de țări au prezentat semne de poluare, în diferite grade. Potrivit studiului citat de The Guardian, SUA au cea mai mare rată de contaminare, cu 94%. Liban și India sunt pe locurile următoare.


Statele europene precum Marea Britanie, Germania și Franța au cele mai mici rate de contaminare, dar totuși, acestea se situează la 72%.

Numărul mediu de fibre de plastic găsite în 500 de mililitri de apă variază de la 4,8 în SUA la 1,9 în Europa.

Principalele probleme ale contaminării sunt două: nanoparticulele de plastic, care pot penetra celule sau organe și chimicalele sau bacteriile care se atașează de microfibre.

Ultimele analize pe tema contaminării cu plastic pictează o imagine sumbră a poluării globale.

Un alt studiu din Germania a descoperit microparticule de plastic în toate cele 24 de sortimente de bere analizate, dar și în miere sau zahăr. În Paris, în 2015, cercetătorii au descoperit microfibre de plastic în aerul respirat.

sursa

Descoperire alarmantă despre copiii născuţi între 1995 şi 2012. Declarația specialiștilor
Articolul anterior
Video! Guess Who și Irina Rimes au lansat un videoclip animat la piesa „Cupidon”
Articolul următor
Alte articole interesante