Anomalie unică, înregistrată vreodată la om. Un băiețel din Irak s-a născut cu trei penisuri

Un băieţel din Irak a fost înregistrat ca fiind primul caz de ,,trifalie” din istorie. El a fost şi obiectul unui studiu, publicat în International Journal of Surgery Case Reports.

Băiețelul, din Duhok, a fost inițial adus la spital de către părinții săi când avea 3 luni, cu disconfort în zona inghinală. Cu toate acestea, când a sosit, medicii au observat imediat că băieţelul avea ceva în plus în zona inghinală – încă un penis de 2 centimetri, care crescuse lângă cel existent, și încă unul, de 1 centimetru, situat sub scrot. Copilul se născuse cu trei organe genitale bărbăteşti, scrie nypost.com.

„Din câte știm, acesta este primul caz raportat de trifalie din istorie”, a scris dr. Shakir Saleem Jabali într-un studiu publicat în International Journal of Surgery Case Reports. Anomalia este deosebit de misterioasă, deoarece copilul nu a fost expus la droguri, cât timp s-a aflat în uterul mamei și nu a avut un istoric familial de aberații genetice, au raportat autorii studiului.

Medicii au decis să îndepărteze formațiunile chirurgical. Operațiunea a decurs cu bine, iar bebeluşul a fost monitorizat un an de zile după operaţie, doctorii concluzionând că nu există motive de îngrijorare în privinţa evoluţiei medicale a subiectului.

Un exemplu similar a apărut în India în 2015, dar nu a putut fi verificat deoarece nu a fost documentat într-un jurnal medical, a raportat Daily Mail la acea vreme. Cu toate acestea, în ciuda faptului că există un singur caz înregistrat oficial de ,,trifalie”, există foarte multe cazuri de ,,difalie”, adică persoane cu două organe sexuale.

Raportată pentru prima dată în 1609, afecțiunea ar putea fi prezentă la unul din 5 până la 6 milioane de băieți, cu aproximativ 100 de cazuri înregistrate în mod oficial, potrivit noului studiu.

Medicii nu au identificat încă cauza deformării falice, dar au legat-o de alte aberații congenitale.

sursa

Paștele catolic într-un oraș din România pe timp de pandemie. Iată cum a arătat!
Articolul anterior
693 cazuri de Covid-19, confirmate în ultimele 24 ore
Articolul următor
Alte articole interesante