Antioxidanții îți mențin tinerețea, longevitatea și sănătatea!

Consumul de alimente nesănătoase, fumatul și alcoolul, poluarea și razele ultraviolete, stresul zilnic și alți factori externi generează producerea radicalilor libeli în organism în cantități mult mai mari, iar sistemul nostru de apărare nu mai poate face față. Respectiv, aceste deșeuri celulare, dacă nu sunt anihilate de către organism, atacă moleculele, materialul genetic, hormonii și conduc la apariția unor boli, în plus, grăbesc îmbătrânirea și scurtează viața. 

separator

Ce sunt radicalii liberi?

Organismul nostru produce radicali liberi în mod natural în urma proceselor oxidative ale celulelor, concomitent se declanșează sistemul antioxidant al corpului nostru de protecție împotriva acestor substanțe chimice. Atunci, însă, când ducem un mod de viață nesănătos, balanța dintre radicalii liberi și antioxidanți suferă, crescând riscul de apariție a stresului oxidativ.

Ce este stresul oxidativ?

După cum am menționat, ruperea acestui echilibru dintre pro-oxidanți și antioxidanți cauzată de un mod de viață nesănătos și de poluanții existenți în alimente, aer, apă (nitrați, nitriți, pesticide, metale grele), precum și întrebuințarea medicamentelor, exacerbează producția de radicali liberi, iar capacitatea organimului nostru de fabricare a antioxidanților scade, astfel corpul nostru devine vulnerabil. În consecință, apar boli precum obezitate, boli cardiovasculare, diabetul zaharat, diferite forme de cancer etc.

Prin ce se manifestă  STRESUL  OXIDATIV:

–       Oboseală cronică;

–       Infecții frecvente;

–       Dereglări  metabolice (diabet, obezitate, patologii ale glandei tiroide etc.);

–       Ateroscleroza și risc pentru boli cardiovasculare;

–       Piele uscată, caderea  părului, unghii fragile etc.

Cum să neutralizezi STRESUL OXIDATIV?

1.Elimină factorii nocivi (fumat, alcool, alimentație incorectă, expunerea prelungită la soare);

2.Utilizează  ANTIOXIDANȚI! Obține-i din consumul de legume și fructe. Strugurii sunt sursa valoroasă de antioxidanți!

3. Evită stresul și practică exerciții fizice sau fă plimbări în aer liber.

Ce este Vita Grapes sirop?

  • Produs antioxidant, fabricat din extracte de seminţe şi pieliţa de struguri;
  • Sursă naturală de substanţe fenolice ce are capacitatea de a  capta radicalii liberi formați în urma stresului oxidativ;
  • Consumul  diurn  20-30 ml de sirop Vita Grapes conține doza zilnică recomandată de polifenoli   (300 mg);
  • Vita Grapes nu conține alcool;
  • Vita Grapes  conține unul din cei mai valoroși polifenoli RESVERATROLUL.

Când avem nevoie de  Vita  Grapes?

  • În timpul infecțiilor (virale, bacteriene, micotice) și în cazuri de imunodeficiențe;
  • Tratamentul și profilaxia anemiilor (copii, gravide, bătrâni, post-operator);
  • Tratamentul și profilaxia aterosclerozei, diabetului zaharat, patologiilor glandei tiroide etc.;
  • Concomitent cu tratmentul cu prepatate antibacteriene, antimicotice, antiinflamoatoare, citostatice și hormonale;
  • Risc sporit  pentru  patologii oncologice;
  • Expunerea la raze ultraviolete, radiație ionizantă, lucru cu metale grele și  substanțe toxice;
  • Stări de oboseală cronică și lucru în condiții de stres;
  • Boli alergice și ale aparatului respirator;
  • Boli articulare (osteoartroză, artrită juvenilă idiopatică etc.)
  • Patologii ale retinei și patologii neurologice;
  • Persoanele supuse unui surmenaj fizic îndelungat și celor care practică sportul;
  • Profilaxia recidivelor și reabilitarea după infarct miocardic, hepatite virale etc.

Adauga un plus de vigoare și energie  cu  Vita Grapes!

Atenție! Produs autohton!

EUROFARMACO
mun. Chişinău, Str. Vadul lui Vodă nr. 2
Tel/Fax: 22 44-99-69, 22 49-76-20
E-mail: office@eurofarmaco.md

Un tip rar de cancer greu de detectat. Cum poate trece neobservat ani la rând și ce ar trebui să ridice semne de întrebare

Medicii atrag atenția asupra unui tip rar de cancer care rămâne adesea neobservat chiar și peste patru ani. Este vorba de cancerul tiroidian papilar, scrie adevarul.ro.

Această formă de cancer tiroidian rămâne nedetectată pentru o perioadă lungă de timp, în principal pentru că nu tinde să prezinte simptome evidente în fazele sale incipiente. De obicei, cancerul tiroidian papilar este descoperit întâmplător, în timpul controalelor regulate sau al testelor imagistice efectuate pentru alte probleme de sănătate.

Pacienții diagnosticați cu cancer tiroidian papilar „au adesea simptome pe care le ignoră timp de ani de zile până când primesc un diagnostic”, atrage atenția MD Anderson Cancer Center, subliniind că alte tipuri mai puțin frecvente de cancer tiroidian, cum ar fi cancerul tiroidian anaplastic sau cancerul tiroidian slab diferențiat, sunt mai agresive.

Cancerul tiroidian papilar se poate dezvolta în unul sau în ambii lobi tiroidieni și poate dura mai mulți ani până să se dezvolte. 

Principalele simptome la care trebuie să fiți atenți

Experții în sănătate atrag atenția că simptomele cancerului tiroidian papilar pot să nu fie evidente, dar merită să acordați atenție următoarelor modificări: o tumoare sau un nodul nedureros în partea din față a gâtului, ganglioni limfatici măriți în zona gâtului, dificultăți la înghițire sau respirație – dacă tumora apasă pe esofag sau trahee, răgușeală sau modificări ale vocii, dureri de gât sau senzație de presiune, tuse cronică care nu este asociată cu răceli sau infecții.

Totuși, absența acestor simptome nu exclude prezența bolii. Dacă aveți suspiciuni, ar trebui să consultați un medic pentru o examinare.

De ce este cancerul tiroidian greu de detectat?

În medie, diagnosticul bolilor tiroidiene durează aproximativ 4,5 ani, arată un studiu realizat de Universitatea din Aberdeen. 

Majoritatea pacienților se plâng de o întârziere a diagnosticului din cauza simptomelor neclare. Potrivit NHS (National Health Service), sistemul de asistență medicală de stat din Regatul Unit, cancerul tiroidian este o boală rară care reprezintă mai puțin de 1% din toate cancerele. Cel mai adesea se găsește la persoanele cu vârsta cuprinsă între 35-39 de ani sau după 70 de ani, iar femeile se îmbolnăvesc de 2-3 ori mai des decât bărbații.

Care sunt factorii de risc

Factorii de risc ai acestei boli sunt: modificările hormonale – femeile sunt mai predispuse la boală, probabil din cauza fluctuațiilor hormonale; predispoziția genetică – riscul este mai mare dacă au existat cazuri de cancer tiroidian în familie; expunerea anterioară la tratament cu radiații sau radioterapie; probleme tiroidiene – gușă, boala Hashimoto sau noduri benigne.

Cum decurge diagnosticul?

Pentru confirmarea acestui tip de cancer, medicul poate poate prescrie: ecografia glandei tiroide – pentru vizualizarea ganglionilor; o biopsie – prelevarea unei probe de țesut pentru analiză sau/și o tomografie computerizată sau imagistică prin rezonanță magnetică (CT, RMN) – dacă există suspiciunea de răspândire a bolii.

Cum se tratează cancerul tiroidian

Principala metodă de tratament este chirurgia. 

Poate fi efectuată o lobectomie – îndepărtarea doar a părții afectate a glandei, sau se poate recurge chiar la tiroidectomie – îndepărtarea completă a glandei tiroide.

Terapia cu iod radioactiv e adesea necesară după operație, pentru a ucide celulele canceroase reziduale.

Cum se poate reduce riscul de cancer tiroidian

Deși nu există metode de prevenire garantate, puteți reduce riscul prin: un stil de viață sănătos – o dietă echilibrată, controlul greutății; renunțarea la alcool și fumat; examinări medicale regulate, mai ales dacă există o predispoziție ereditară.

Unghiile pot anunța cancerul. Ce a aflat o femeie după ce a postat o fotografie pe Facebook

Fenomenul de clubbing apare atunci când unghiile se curbează spre interior, peste vârful degetelor. Cercetătorii au demonstrat că în 90% dintre cazuri, clubbing-ul unghiilor apare asociat cu cancerul de plămâni.

Alte condiții asociate cu clubbing sunt boli gastro-intestinale, boli endocrine, boli cardiovasculare sau tuberculoză pulmonară. Pacienții infectați cu virusul HIV pot prezenta unghii curbate spre interior.

Un test foarte ușor care poate fi făcut de oricine acasă poate indica dacă o persoană suferă de cancer la plămâni.

Testul implică alăturarea unghiilor de la degetul arătător pentru a verifica dacă între cuticule există un spațiu, care are cel mai des forma unui diamant, în cazul unei persoane care nu suferă de cancer la plămâni, potrivit Huffington Post.

Dacă nu există niciun spațiu între cuticule, acesta este un semn foarte comun al cancerului la plămâni. Astfel că dacă o persoană descoperă că nu are acest spațiu, ar trebuie să facă o vizită la medic pentru verifica sănătatea plămânilor. Acesta poate fi un simptom timpuriu al unei afecțiuni care deseori este fatală: cancerul la plămâni.

Potrivit cercetătorilor britanici, acest simptom apare în mai mult de 35% dintre cazurile de cancer la plămâni.

În aceste cazuri, degetele pacienților se umfla în zona cuticulelor și unghiile se curbează. Acest lucru se întâmplă din cauza unei acumulări de lichid în zona țesutului moale din jurul unghiilor. Momentan nu este clar de ce se întâmplă acest lucru.

Medicii au descoperit acest test după ce o femeie a mers la medic îngrijorată de forma „urâtă” a unghiilor sale. Ea a primit însă un diagnostic pentru care nu era pregătită: cancer la plămâni.

O femeie din orașul Wigan, Anglia, a primit un diagnostic cutremurător după o postare pe Facebook în care se plângea de aspectul unghiilor sale. Jean Taylor, în vârstă de 53 de ani, a fost șocată să afle că unghiile sale nu erau doar „urâte”, ci anunțau o boală gravă: cancerul pulmonar.

JEAN TAYLOR clubbedf nail preview.jpg

Îndemnată de fiica sa să ceară un sfat medical, femeia a ajuns la doctor, care i-a recomandat să urmeze de urgență o serie de teste care aveau să-i confirme un diagnostic dur: cancer la ambii plămâni.

Din fericire, tumorile au fost descoperite în stadiu incipient, iar femeia are toate șansele să învingă boala.

Femeia credea că unghiile curbate erau o moștenire din familie, mama sa, care a pierdut jumătate din plămân din cauza cancerului, le avea și ea.

„Aceste unghii mi-au salvat viața și nu am de gând să le tai. Mult timp am lucrat într-o fabrică și îmi tăiam scurt unghiile. Am obținut o slujbă la birou în urmă cu șase săptămâni și am decis să le las să crească,” a povestit Jean Taylor.

„Fiica mea mi-a zis: Dumnezeule, sunt urâte. Nu am vrut să mă duc la doctor pentru niște unghii urâte, însă am făcut-o pentru a-mi liniști fiica. Este regina Google-ului și când cauți pe Google această problemă, primul lucru pe care ți-l afișează e cancer. M-am simțit ridicol să merg la medic pentru niște unghii curbate. Credeam că îi fac să piardă timpul. Nu am crezut că se va ajunge aici. Niciodată,” a adăugat femeia, citată de Daily Mail.

Testul nu poate fi definitoriu în punerea un diagnostic, întrucât pot exista și alte motive pentru care unghiile unei persoane pot fi curbate în felul acesta.Cu toate astea, e important ca o persoană ce nu are acel spațiu între degete să elimine varianta afecțiunii necruțătoare și să meargă la medicul de familie pentru a stabili cauza.

Alte simptome ale cancerului la plămâni includ: tusea frecventă, scurtarea respirației, tuse cu sânge, dureri în piept sau la umăr, pierderea apetitului, oboseală cronică.

Oamenii de ştiinţă chinezi au creat primul organ sexual masculin imprimat 3D din lume pentru tratamentul disfuncţiei erectile

O soluţie terapeutică pentru disfuncţia erectilă (DE) ar putea fi disponibilă în curând, după progresele revoluţionare ale cercetătorilor chinezi în domeniul imprimării 3D biomedicale.

Low Angle Shot in the Operating Room, Assistant Hands out Instruments to Surgeons During Operation. Surgeons Perform Operation. Professional Medical Doctors Performing Surgery.

Disfuncţia erectilă este surprinzător de frecventă: afectează mai mult de 40% dintre bărbaţii cu vârsta de 40 de ani şi peste. Acum, o echipă de cercetători a utilizat biolink-uri pe bază de hidrogel pentru a dezvolta un sistem de implant penian imprimat 3D care reproduce anatomic toate componentele funcţionale ale ţesutului erectil natural.

În timpul testelor, toate modelele animale (porci şi iepuri) au prezentat o capacitate erectilă restabilită după implantare, ratele de succes reproductiv crescând de la 25 % în cazul martorilor la 100 % în grupul de tratament.

Detaliile studiului de referinţă au fost publicate în Nature Biomedical Engineering la 4 martie.

„Aceste constatări indică faptul că implanturile au îmbunătăţit semnificativ recuperarea funcţională”, a scris autorul principal Wang Yingjun, care este academician la Academia Chineză de Inginerie şi preşedinte al Centrului Naţional de Cercetare în Inginerie pentru Restaurarea şi Reconstrucţia Ţesutului de la Universitatea de Tehnologie din China de Sud.

Penisul are cea mai complexă reţea vasculară dintre toate organele umane. Aceasta cuprinde artere, vene, corpul cavernos şi tunica albuginea. Atunci când spaţiile cavernoase din interiorul penisului se umplu cu sânge, se produce o erecţie.

Echipa a utilizat o compoziţie de hidrogel (în principal gelatină de acid acrilic) ca bioink de imprimare 3D pentru a reconstrui corpul cavernos. Ulterior, construcţia proiectată a fost încapsulată într-o tunica albuginea artificială pe bază de fibre, cu rezistenţă ridicată la tracţiune, asigurând integritatea structurală în timpul simulării erectile.

Pentru o simulare mai realistă, cercetătorii au creat, de asemenea, versiuni biomimetice ale corpului cavernos, ale corpului spongios şi ale glandului penisului utilizând imprimarea 3D. Ei au combinat apoi aceste componente în conformitate cu structura anatomică naturală.

Pentru a permite penisului imprimat 3D să crească, pe suprafaţa acestuia a fost implantat un strat de celule endoteliale (EC) pentru a se asigura că sistemul imunitar al beneficiarului nu îl atacă. Cei cu implanturi însămânţate cu EC au prezentat o regenerare îmbunătăţită a ţesuturilor şi au fost capabili să se împerecheze cu succes.

La două săptămâni după operaţie, animalele şi-au recăpătat funcţia normală din punct de vedere al morfologiei erectile. Ultrasonografia nu a evidenţiat diferenţe semnificative în ceea ce priveşte fluxul sanguin între diferitele grupuri în timpul unei stări erectile. În general, rezultatele indică faptul că penisurile din hidrogel imprimate 3D pot readuce penisurile parţial defecte la structura lor normală.

La şase săptămâni după implantare, testele de împerechere cu porci şi iepuri au arătat că aceste animale şi-au recăpătat funcţia erectilă. Atunci când au fost prezentate partenerilor, acestea au fost capabile să copuleze şi să se reproducă cu o rată de succes de 100%.

„Acest studiu face progrese în ceea ce priveşte aplicarea clinică a organelor ţesuturilor artificiale imprimate 3D”, a declarat Wang. Această abordare inovatoare ar putea conduce la tratamente personalizate în cadrul medicinei regenerative.

Cercetătorii spun adio fricii
Articolul anterior
Lenuța Burghilă, dependentă de ridiche și Aqua Sport!
Articolul următor