Aparat medical ultramodern pentru operații cu laser, fără bisturiu, la spitalul clinic din Bălți

Spitalul Clinic din Bălţi are un nou aparat medical ultramodern, cu laser, destinat pentru tratamentului minim-invaziv al unor afecţiuni. Procedurile chirurgicale sunt de mai scurtă durată, fără incizie, nu provoacă durere şi nu lasă cicatrice. Dispozitivul este unicul de acest fel din Republica Moldova.

Medicii de la spitalul din Bălţi au fost instruiţi de specialişti din România. O jumătate de oră. Atât a durat intervenţia chirurgicală cu noul laser pentru înlăturarea pietrelor de la rinichii unui pacient.

Operaţia cu laser necesită multă atenţie şi precizie, însă este mult mai eficientă.

Dispozitivul medical de ultimă generaţie poate distruge pietrele de la rinichi sau de la alte organe fără folosirea bisturiului.

Serghei Cozub, şef Secţiei Urologie: ”Numai operaţii deschise, operaţii radicale, foarte traumante, durata medie era 10-12 zile, cu aşa aparataj durata medie o să fie până la 48 de ore şi omul merge practic acasă sănătos”.

Pacienții nu se duc acasă cu o plagă sângerândă, dar se duc acasă la 48 de ore practic vindecaţi.

Medicii au fost instruiţi de către un grup de specialişti din România.

Reprezentant companie medicală: ”Noi am oferit suportul clinic necesar pentru ai ajuta pe colegii noştri să poată utiliza echipamentele la eficienţă maximă. Sunt bucuroasă că spitalul a investit în aceste tehnologii care vor creşte foarte mult calitatea actului medical şi vor permite pacienşilor să poată să beneficieze de ultimile tehnici chirurgicale”.

Tratamentul cu noul dispozitiv medical este extrem de precis, sigur, iar operaţia se face sub anestezie general.

sursa: www.tvrmoldova.md

Spectaculos! Un șir lung de sateliți văzuți pe cer deasupra Bucureștiului, dar și în alte orașe europene
Articolul anterior
Maia Sandu a depus flori la Complexul Eternitate. Mesajul Președintei
Articolul următor
Alte articole interesante