Autoritățile americane analizează cazuri de miocardită la tineri adolescenți după vaccinarea împotriva coronavirusului

Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA (CDC) analizează cazurile de inflamație a mușchiului inimii, miocardită, la adulți tineri și adolescenți după vaccinarea împotriva coronavirusului, scrie The New York Times.

Câteva zeci de cazuri au fost înregistrate la patru zile după ce pacienții au primit o a doua doză de vaccin Moderna și Pfizer / BioNTech. În acest sens, CDC a emis informații directive care îi îndeamnă pe medici să fie vigilenți la simptomele cardiace neobișnuite la tineri care tocmai au fost vaccinați.

Experții încă nu au stabilit clar dacă vaccinul a cauzat afecțiunea. Afecțiunea, numită miocardită, este o inflamație a mușchiului inimii și poate apărea în urma anumitor infecții.

„Poate fi pur și simplu o coincidență faptul că unele persoane dezvoltă miocardită după vaccinare”, a spus dr. Celine Gounder, specialist în boli infecțioase la Centrul Spitalului Bellevue din New York. „Este mai probabil ca așa ceva să se întâmple întâmplător, pentru că atât de mulți oameni sunt vaccinați chiar acum”.

„Majoritatea cazurilor par a fi ușoare, iar urmărirea cazurilor este în curs”, a spus grupul de siguranță a vaccinurilor. C.D.C. recomandă cu tărie vaccinurile Covid pentru americanii cu vârsta peste 12 ani.

Experții au remarcat că acest efect secundar potențial rar „este redus în comparație cu riscurile potențiale ale Covid-19”. Covidul acut în sine poate provoca miocardită.

Începând cu 13 mai, coronavirusul a infectat peste 3,9 milioane de copii și a trimis peste 16.000 la spitale, mai mult decât sunt internați pentru gripă într-un an mediu, potrivit datelor colectate de medicii americani. Aproximativ 300 de copii au murit de Covid-19 în Statele Unite, fiind una dintre primele 10 cauze de deces la copii de când a început pandemia.

Moldova are încă un record. Prima moldoveancă care a cucerit cel mai înalt vârf al planetei – Everestul
Articolul anterior
Mănâncă aceste alimente când ești la menstruație și te vei simți mai bine
Articolul următor
Alte articole interesante