Beneficiile mersului cu picioarele goale pentru sănătate

Este vară, iar timpul de afară ne îndeamnă la o escapadă în natură, unde putem să ne relaxăm și să savurăm din frumusețea acestui anotimp cu multă verdeață și arome. Cu siguranță, nu poate să nu-ţi placă senzaţia de a simţi iarba sau nisipul care-ţi masează delicat tălpile.

separator

De la capacitatea de a reduce reacţiile inflamatorii din corp până la a îmbunătăţi calitatea somnului, mersul în picioarele goale este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poţi face pentru a avea grijă de sănătatea ta. Un studiu recent apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health arată că legătura dintre acest obicei şi sănătatea corpului este strâns legată interacţiunea electrică existentă între noi şi energia Pământului.  Iată doar câteva dintre beneficiile pe care le aduce mersul cu picioarele goale şi te vei convinge singură că trebuie să aduci din nou acest obicei în viaţa ta de câte ori ai ocazia:

1. Reduce riscul de inflamaţii în corp
Acestea stau la baza tuturor bolilor grave cu care se confruntă omenirea, de aceea potrivit unui studiu apărut în Journal of Environmental and Public Health mersul în picioarele goale împiedică apariţia acestor reacţii inflamatorii.

 2. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui
Mersul în picioarele goale are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine la nivelul picioarelor şi a tălpilor. Astfel, durerile de la nivelul picioarelor sunt mult diminuate.

3. Te ajută să gestionezi mai uşor stresul şi detensionează
Diverse puncte de la nivelul tălpilor sunt intens stimulate, lucru care determină o detensionare şi o reducere a stresului.

4. Mersul în picioarele goale sau împământarea subţiază sângele
Acest lucru face ca sângele să fie mai puţin vâscos, ceea ce este esenţial în cazul persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, după cum se arată într-un studiu apărut în The Journal of Alternative and Complementary Medicine. Bolile de inimă sunt corelate cu vâscozitatea crescută a sângelui, de aceea foarte multe persoane iau aspirină pentru ca sângele să se subţieze şi să curgă mai uşor.

5. Reduce riscul de cancer şi diabet
O jumătate de oră pe zi de mers în picioarele goale reduce riscul de cancer şi previne apariţia diabetului, după cum susţin cercetătorii.

Sursa

O epidemie de rujeolă face victime printre copii, în SUA. Deja doi copii morți

Un al doilea copil a murit de rujeolă în Statele Unite, victimă a unei epidemii care s-a declanşat în Texas, fiind vorba de o boală foarte contagioasă, a cărei gestionare de către secretarul sănătăţii, Robert Kennedy Jr, a fost criticată, relatează AFP citat de observatornews.ro.

Copilul a murit joi într-un spital din Lubbock, în nord-vestul statului Texas, din cauza unei „insuficienţe pulmonare cauzate de rujeolă”, au anunţat într-un comunicat autorităţile sanitare ale statului. Acestea au adăugat că copilul nu fusese vaccinat împotriva rujeolei şi nu avea probleme de sănătate cunoscute.

Copii răpuşi de rujeolă, în SUA

Secretarul sănătăţii, Robert Kennedy Jr (RFK, nepotul preşedintelui asasinat în 1963), s-a deplasat la faţa locului pentru a „consola familia” după decesul copilului, o fetiţă de 8 ani, a anunţat el duminică pe X.

Decesul vine în contextul în care peste 600 de cazuri de rujeolă au fost raportate în Statele Unite în acest an, dintre care aproape 500 în Texas de la sfârşitul lunii ianuarie. Un prim copil nevaccinat murise deja la Lubbock la sfârşitul lunii februarie, fiind primul deces legat de această boală în aproape zece ani în Statele Unite.

Autorităţile din statul vecin New Mexico (sud-vest) anunţaseră, de asemenea, la începutul lunii martie, că virusul rujeolei a fost detectat la un pacient nevaccinat după decesul acestuia, dar cauza decesului este încă în curs de investigare, relatează news.ro.

Rujeola și amnezia imunitară: De ce este esențială vaccinarea pentru protecția pe termen lung?

Apariția rujeolei nu aduce beneficii sistemului imunitar, ci dimpotrivă, chiar și un caz ușor de rujeolă distruge celulele de memorie care protejează organismul de germenii întâlniți anterior. Acest fenomen este cunoscut de medici ca „amnezie imunitară”, scrie G4Media.ro

Conform discuțiilor cu specialiștii, rujeola se dovedește a fi mai periculoasă decât se credea, chiar dacă există mituri care spun că infecția cu acest virus ar întări sistemul imunitar, oferind un antrenament benefic celulelor. În realitate, efectul este opus, afirmă Adam Ratner, specialist în boli infecțioase din New York, transmite Los Angeles Times.

O asemenea minciună vehiculată pe rețelele sociale în timpul unui focar de rujeolă a fost acela că, dacă ești infectat cu virusul în loc să fii vaccinat, îți întărești sistemul imunitar. Adevărul, a spus Ratner, „este exact opusul”.

”O consecință insidioasă, dar mai puțin cunoscută, chiar și a unei infecții ușoare cu rujeolă este că ucide chiar acele celule care își amintesc cu ce agenți patogeni s-a luptat anterior pacientul și cum au fost câștigate acele bătălii.”, a spus ea.

Acest virus ucide celulele care au memoria agenților patogeni cu care pacientul s-a confruntat anterior, reducând astfel protecția împotriva altor boli. Medicii avertizează că această „amnezie imunitară” îi lasă pe pacienți vulnerabili la recurența bolilor, iar informațiile sunt confirmate de mai multe surse.

Rujeola este periculoasă întrucât distruge memoria imunitară dobândită prin expuneri anterioare la germeni. Studiile arată că poate dura până la 2-3 ani pentru ca memoria imunitară să fie restabilită după infecția cu rujeolă, perioadă în care pacienții sunt mai susceptibili la reinfecții.

În plus, durata medie a amneziei imune cauzate de rujeolă a fost de 27 de luni în studiile realizate în SUA, Marea Britanie și Danemarca. Complicațiile pot implica necesitatea revaccinării sau a unei noi expuneri la agenții patogeni anterior întâlniți, pentru a restabili funcția imunitară corectă.

Aceste găsiri subliniază importanța vaccinării împotriva rujeolei, nu doar ca protecție împotriva bolii în sine, ci și pentru a preveni eliminarea memoriei imunitare. Amnezia imunitară poate explica de ce rujeola este atât de periculoasă, chiar și după vindecarea aparentă.

Descoperă ofertele lunii aprilie la Farmacia Familiei/P

Descoperă ofertele lunii aprilie la Farmacia Familiei! Produse de frumusețe și îngrijire la prețuri speciale: cosmetice, dermatocosmetice și soluții de îngrijire personală.

Descoperă ofertele:

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Ludmila Bălan s-a pozat în costum de baie, în vacanță
Articolul anterior
Lera Kudryavtseva se confruntă cu dureri insuportabile în timpul sarcinii
Articolul următor
Close menu