Ce NU trebuie să consumi niciodată când iei medicamente

Medicamentele sunt de un real folos dacă te confrunți cu anumite probleme de sănătate, fie e că evorba despre un antiinflamator, un antibiotic sau alte medicamente utilizate pentru boli cronice. Atunci când iei un tratament, trebuie să acorzi atenţie alimentelor pe care le consumi.

separator

Iată ce nu ar trebui să consumi niciodată atunci când ai de luat un tratament!

Alcool

Alcoolul nu interferează efectiv cu efectul antibioticelor, dar poate provoca reacții adverse, precum probleme gastrointestinale și amețeli. În general, acesta trebuie evitat în cazul oricăror tipuri de medicamente.

Băuturi și alimente acide

Citrice, băuturile răcoritoare și produsele alimentare pe bază de roșii, cum ar fi ketchup-ul sau pasta de tomate pot afecta capacitatea organismului de a absorbi medicamentul.

Lactate

Calciul din produsele lactate blochează absorbția de antibiotice. Iaurtul este singurul produs din lapte pe care ar trebui și poți să-l consumi în timp ce iei antibiotice, deoarece conține probiotice care să încurajează dezvoltarea bacteriilor bune din intestin, ajutându-ți corpul să se recupereze după asaltul antibioticelor și să se vindece mai repede. În plus, probioticele prevenin diareea, care este un efect secundar comun al antibioticelor.

Prea multe fibre

Fibrele accelerează tranzitul intestinal, iar din acest motiv ar putea scădea rata de absorbție a medicamentului la nivelul intestinului. Cel mai potrivit este să te abții de la consumul excesiv al alimentelor ce conțin fibre pe durata tratamentului. De exemplu, tarâțea, varza murată, fructele uscate, smoothie-urile de fructe sau legume.

Grădinițele sunt aprovizionate cu suficiente produse de igienă
Articolul anterior
Nouă angajați ai Centrului Municipal de Sănătate Publică au fost reținuți de CNA
Articolul următor
Alte articole interesante