Cercetători americani: Covid-19 se înmulțește intens în cavitatea bucală, cauzând simptome precum pierderea gustului și uscăciune în gură

Un grup de oameni de știință americani a ajuns la concluzia că Covid-19 se înmulțește intens în gură. Potrivit cercetătorilor, cavitatea bucală (în special glandele salivare, limba și amigdalele) sunt unul dintre cele mai „favorabile” locuri pentru apariția unui focar al virusului SARS-CoV-2 și răspândirea ulterioară a acestuia, prin tuse și vorbire.

separator

Potrivit oamenilor de știință, riscul de infecție prin gură poate fi subestimat.

În special, cresc șansele de infecție prin saliva ingerată sau virusul care intră direct în plămâni. În plus, riscul transmiterii COVID-19 de la o persoană la alta crește – de exemplu, mai mult, atunci când persoana tușește sau vorbește.

Autorii articolului au subliniat necesitatea de a purta măști, deoarece aceste mijloace de protecție previn cel mai eficient răspândirea coronavirusului în acest mod.

Se remarcă faptul că aceasta este prima lucrare care vizează studierea reproducerii SARS-CoV-2 exclusiv în gură, deoarece majoritatea cercetătorilor s-au concentrat asupra manifestărilor infecției în nas și plămâni. Simptomele caracteristice „infecției orale” sunt încă în studiu și, în acest moment, experții au reușit să identifice doar simptomele standard pentru COVID-19 – pierderea gustului și uscăciunea pronunțată în gură.

Cutremur în România, resimțit în Republica Moldova! La ce oră s-a produs seismul?
Articolul anterior
Un celebru chirurg din Orhei s-a stins de viață
Articolul următor
Alte articole interesante