Cum îți dai seama că ai sistemul imunitar slăbit. Semne de alarmă

Sistemul imunitar este mijlocul de apărare al organismului împotriva virusurilor, bacteriilor și altor agenți externi care pot intra în corp și îl pot afecta. Uneori, are tendința să fie slăbit din cauza dietei nesănătoase, obiceiurilor nocive, stresului, suprasolicitării psiho-emoționale.

separator

Celule protectoare sunt leucocitele, adică celulele albe din sânge, limfocitele, anticorpii, imunoglobulinele și altele.

Atunci când sistemul imunitar slăbește, organismul transmite anumite ”semnale de avertizare” precum:

1. Infecții frecvente

Infecțiile urinare, problemele cu stomacul, gingiile inflamate și roșii sunt semne că sistemul tău imnitar nu poate face față agenților externi.

2. Gripă, răceală, dureri în gât

Cât de des răcești? O dată pe lună? Te doare în gât des? Fiecare episod de răceală durează mai mult de 7-8 zile? Dacă da, atunci este indicat să mergi la medic și să-ți verifici starea de sănătate a organismului.

3. Alergii

Unii oameni au reacții alergice mai des decât alții. Nu pot suporta polenul, praful și alți alergeni. Dacă este și cazul tău, e posibil să fie de vină sistemul imunitar dezechilibrat.

5. Răni care se vindecă greu

Pielea este cel mai mare organ al corpului. În fața unui organism cu imunitate scăzută, agenții infecțioși afectează această barieră, ducând la vindecarea anevoioasă a rănilor, lăsând cicatrici inestetice pe piele.

Sursa

Părinții din Spania nu vor să-și trimită copiii la școală. ”Nu ne folosiți copiii drept cobai în experimentul vostru”
Articolul anterior
O femeie, găsită moartă în apartament. Ce a depistat medicul legist pe corpul victimei
Articolul următor
Alte articole interesante