Cum să slăbești sănătos 50 de kilograme. Povestea Oxanei Carpievici!

Kilogramele în plus au torturat-o ani de zile și i-au afectat foarte mult viaţa.

separator
Vorbesc despre Oxana Carpievici  care la cei 35 de ani a ajuns să slăbească 50 de kilograme, datorită antrenamentelor după metoda Unica  și unui mod de viață sănătos.  S-a decis să ne spună povestea ei, în speranța  că reușita personală în lupta cu kilogramele, va ambiționa femeile care au aceeași problemă.

Mâncarea devenise un drog.

DSC00122Întotdeauna am fost mai grasuță, iar în adolescență obișnuiam să mănânc mult și nesănătos. Din cauza kilogramelor eram mereu jignită, iar acest lucru m-a făcut să țin diete drastice, care mă ajutau să slăbesc pe moment, apoi să mă îngraș și mai mult. Alimentaţia era compusă mai mult din carne de porc, cartofi prăjiți, pâine, chipsuri și ciocolată.  Ajunsesem la un moment dat să-mi urăsc corpul, nu suportam să văd poze cu mine.

Mâncam când vroiam și ce vroiam.

Deși problemele cu kilograme în plus au fost permanente, după ce am devenit  mamă, acestea sau dublat, chiar triplat. Când am fost gravidă mă conduceam după regula greșită ”o gravidă trebuie să mănânce tot ce poftește”, nu mă abțineam de la nimic. Am fost o gravidă fericită și cu toate că vedeam că iau proporții, nu mă îngrijoram.

În timpul primei sarcini am ajuns  la 95 kg. După sarcină, am început însă să țin o dietă care m-a ajutat să slăbesc 20 kg. Și ajunsesem să cântăresc 75 de kilograme.

Însă  la  cea de-a doua sarcină, am pus totul la loc și chiar altele în plus. Ajunsesem să cântăresc 110 kilograme, la doar 1.60 înălțime. Am decis că trebuie să fac ceva. Auzisem despre UNICA Sport și posibilitatea de a slăbi sănătos.

Am decis să vin în acest club care cu timpul mi-a devenit o a doua casă.

Timp de o lună  am reușit să slăbesc 8 kilograme, în a doua lună- 11 kg , iar în a treia și a patra câte 5kg. La propunerea doamnei Galina Tomaș, mi-am făcut  un regim de alimentație corect. Combinat cu antrenamentele după metoda Unica sub atenta supraveghere a instructorului Ludmila Goma și cu masajul anticelulitic efectuat de kinetoterapeutul Svetlana Savițchi, mi-au rezolvat problemele de greutate într-un mod rapid și sănătos.

Am slăbit 50 kg…

Am început să slăbesc văzând cu ochii. Nu -mi venea  să cred. Ajungeam la rezultate fantastice, care  mă ambiționau și mai mult. Cei din jur mă întrebau dacă mă înfometez de slăbesc așa pe zi ce trece. Rămâneau și mai uimiți când le spuneam că de fapt mănânc de 5 ori pe zi și fac antrenamente după metoda Unica.

Am avut și perioade  de disperare…

Când în loc de cele 5 kg pe care trebuia să le dau pe lună, reușeam numai trei. Aici îi mulțumesc instructoarei Ludmila Goma, care mi-a acordat  sprijin,  un cuvânt de susținere și speranță în reușita mea (acesta a fost un lucru foarte important).

Cu ajutorul ei am ales un stil de viață nou și am înțeles că pentru a arăta frumos ai nevoie de determinare și perseverență. Atunci când lumea din jurul tău îți spune că nu se poate, că este imposibil să realizezi ceea ce ți-ai propus, trebuie să ai curajul și dorința de a merge înainte, pentru că de tine depinde succesul.

Medicii neurochirurgi din țara noastră au realizat în premieră o intervenție minim-invazivă la creier cu echipament modern

O intervenție excepțională a avut loc la Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul de Medicină Urgentă (IMSP IMU). Pentru prima dată la IMU, a fost efectuată operație de îndepărtare a unui adenom hipofizar gigant prin abord transnazal-trans-sfenoidal ghidat intraoperator, la care au fost utilizate tehnologii inovative.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi interior

Operația a fost realizată cu ajutorul neuronavigației unde au fost utilizate reconstrucțiile 3D, a imaginilor de Imagistică prin Rezonanță Magnetică (RMN) și Tomografie Computerizată (CT) a creierului pacientului.

Toată intervenția a fost efectuată cu ajutorul microscopului neurochirurgical performant care îmbină imaginile intraoperatorii cu imaginile din neuronavigație.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Intervenția chirurgicală a durat două ore. Bărbatul de 67 de ani a fost salvat.

La intervenție, au asistat doi neurochirurgi (medicii Andronachi Victor, neurochirurg, șeful Departamentului de Neurochirurgie și Dr. Alexandru Andrusca, neurochirurg), un anesteziolog, o asistentă medicală de operație, medici rezidenți și infirmiere.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi interior
Ar putea fi o imagine cu radiografie

Sunt înregistrate cazuri de variola maimuței în Moldova? Răspunsul ANSP. Ce ne recomandă specialiștii

Agenția Națională pentru Sănătate Publică monitorizează situația epidemiologică privind cazurile de variolă a maimuței raportate la nivel mondial, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor și anunță că în Republica Moldova astfel de cazuri sau suspiciune de îmbolnăvire nu au fost înregistrate.

Cum se transmite, de fapt, variola maimuței. Informațiile inițiale sunt  contrazise de specialiști. Cum te poți proteja | Antena 1

Variola maimuței este o boală cauzată de un virus și este numită astfel deoarece a fost identificată, pentru prima dată în anul 1958, în colonii de maimuțe ținute pentru cercetare. La om a fost detectată în 1970. Variola maimuței se întâlnește, în mod obișnuit, în Africa Centrală și de Vest, unde există păduri tropicale și unde trăiesc de obicei animalele care pot fi purtătoare de virus. 

Variola maimuței nu este considerată a fi foarte contagioasă. Ea se poate răspândi de la animale infectate la oameni și de la o persoană, care are simptome, la alta, prin contact fizic apropiat. Erupția cutanată, fluidele corporale și crustele sunt deosebit de infecțioase, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. La fel, pot fi infecțioase și leziunile la nivelul cavității bucale ceea ce înseamnă că virusul se poate răspândi prin salivă. 

Simptomele variolei maimuței de obicei sunt febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați și erupție cutanată sau leziuni. Leziunile pot fi plate sau ușor înălțate, umplute cu lichid limpede sau gălbui. Erupția se concentrează pe față, palme și pe tălpi, dar poate apărea și la nivelul cavității bucale, pe organe genitale și ochi. În cele mai multe cazuri, simptomele variolei maimuței au dispărut de la sine în câteva săptămâni. OMS anunță că deocamdată nu este clar dacă persoanele care nu prezintă simptome pot răspândi boala.

În baza recomandărilor OMS, Agenția Națională pentru Sănătate Publică vine cu următoarele informații:

  1. este importantă spălarea mâinilor cu apă și săpun și folosirea unui dezinfectant pe bază de alcool;
  1. este necesar ca o persoană cu suspiciune de variola maimuței să consulte medicul și să fie izolată, iar cei care o îngrijesc să utilizeze măsuri de protecție personală;
  1. nu există tratament specific pentru variola maimuței;
  1. infecția se manifestă prin simptome ușoare, majoritatea celor infectați se recuperează în câteva săptămâni, fără tratament;
  1. cei mai expuși riscului de a face variola maimuței sunt persoanele care au avut contact apropiat cu o persoană cu variola maimuței;
  1. rezidenții și călătorii în țările endemice ar trebui să evite contactul cu animalele bolnave (moarte sau vii) care ar putea fi infectate cu virusul variola maimuței și ar trebui să se abțină de la consumul sau manipularea vânatului sălbatic.

Menționăm că, începând cu luna mai 2020, în mai multe țări în care boala nu este endemică au fost identificate cazuri de variola maimuței la persoane. Mai exact, din data de 21 mai, 92 de cazuri confirmate de laborator și 28 de cazuri suspectate de variola maimuței cu investigații în curs au fost raportate la OMS din 12 state membre care nu sunt endemice pentru virusul variolei maimuței. OMS anunță că studiile sunt în curs de desfășurare în țările afectate pentru a determina sursa de infecție a fiecărui caz identificat.

Prima țară care introduce carantină obligatorie pentru pacienții infectați cu variola maimuței

Belgia a devenit prima țară din lume care a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru persoanele infectate cu variola maimuței, scrie Politico, citat de digi24.ro. Țara a raportat patru cazuri de îmbolnăvire în ultima săptămână. Autoritățile sanitare belgiene au luat această decizie vineri, scrie presa din Belgia.

Contacții celor infectați cu variola maimuței nu sunt obligați să se autoizoleze, dar trebuie să fie atenți, mai ales dacă intră în contact cu persoane vulnerabile.Variola maimuță este o boală din aceeași familie cu variola, iar simptomele includ o erupție cutanată, febră, dureri musculare și dureri de cap.

Variola maimuță are o mortalitate mai scăzută decât variola, de sub 4%. Experții sunt însă îngrijorați de răspândirea neobișnuită a bolii în afara Africii, acolo unde este întâlnită frecvent.

Institutul de Boli Tropicale din Belgia a transmis că riscul apariției unui focar mai mare în țară este scăzut, potrivit cotidianului belgian Le Soir .

Sâmbătă, microbiologul Emmanuel André, coordonator al laboratorului național pentru Covid-19, a anunțat printr-un mesaj pe Twitter că un al patrulea caz de variola maimuței a fost confirmat în țară. „Pacientul este tratat în Valonia și are legătură cu un eveniment de la Anvers în care au fost infectate alte două persoane”, a scris el, referindu-se la un festival care a avut loc în acel oraș, în mai.

Sâmbătă, Organizația Mondială a Sănătății a raportat că 92 de cazuri au fost confirmate în 12 țări, 28 de cazuri suspecte fiind investigate. Au fost confirmate cazuri de variola maimuță în Marea Britanie, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, SUA, Canada și Australia.

În Marea Britanie, Susan Hopkins, responsabil al agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA), a declarat duminică pentru BBC că zilnic s-au detectat mai multe cazuri de variola maimuţelor.

Ministrul britanic al Educaţiei, Nadhim Zahawi, a spus că Guvernul britanic tratează problema „foarte, foarte serios”.

Nu știi cu ce să-l surprinzi de Valentine’s Day? Vezi câteva idei!
Articolul anterior
Felicitări printre fulgi pentru Vica Demici!
Articolul următor