Boli de care ne putem îmbolnăvi chiar dacă suntem tineri

Dacă până mai ieri le asociam cu vârsta înaintată, iată că statisticile zilelor noastre ne atrag atenţia că se pot lipi de noi şi în tinereţe. Ba chiar şi în copilărie! Vezi mai jos cele mai periculoase afecţiuni despre care credeam că doar bătrânii suferă.

separator
Melanomul – în mod normal, este diagnosticat după 50 de ani. Există însă cazuri de persoane mult mai tinere, care suferă de această afecțiune. Această maladie, ca majoritatea formelor de cancer, apărea în trecut cu preponderenţă la persoane trecute de 50 de ani. Astăzi, însă, lucrurile s-au schimbat din cauza obsesiei de a avea o piele bronzată, a obiceiului de a merge des la solar şi a sta cu orele la soare fără protecţie, crescând astfel incidenţa melanomului şi în categoriile de vârste fragede.

Atacul cerebral – loveşte în general persoanele trecute de 65 de ani, însă există excepţii – şi nu puţine! – de situaţii în care poate fi diagnosticat chiar şi la vârsta de 20 de ani!

Pentru că tinerii încep să fumeze de la vârste tot mai mici, consumă alimente procesate, junk food, care cresc riscul de diabet, obezitate şi colesterol, au adesea nopţi albe, iar ritmul lor de viaţă devine tot mai stresant, preponderenţa atacului cerebral în rândul lor este în continuă creştere.

Cancerul de sân – nu este boala femeilor aflate în preajma menopauzei! Această maladie poate apărea la vârste incredibile, chiar din adolescenţă. Singura modalitate de a preveni diagnosticarea în faze tardive este autopalparea şi controlul medical regulat. Nu uita că agresivitatea cancerului este cu atât mai mare cu cât persoana diagnosticată este mai tânără pentru că diviziunea celulară are un ritm mai accelerat.

Sursa

Caz șocant. Un băiețel de doi ani a decedat după o operație de hernie inghinală
Articolul anterior
Cinci reţete pentru bebeluşul tău
Articolul următor
Alte articole interesante