Potrivit medicinei chineze, apariţia coşurilor pe porţiunile laterale ale feţei indică faptul că organismul tău este deshidratat. Pe de altă parte, coşurile, dispuse în regiunea pieptului, a gâtului şi a spatelui, denotă faptul că organismul trece printr-o perioadă de stres ori luptă cu prezenţa unui proces infecţios în el. Acneea poate să te ajute să identifici alte probleme de sănătate, în funcţie de poziţionarea coşurilor pe faţă, pentru că acestea ar fi în strânsă legătură cu starea de sănătate a organelor interne, sugerează medicina chineză.
În acelaşi timp, zonele în care apar preponderent coşuri pot fi un indiciu că nu te alimentezi corect, iar anumite produse, care îţi fac rău în mod special, trebuie eliminate din dietă.
Partea superioară a frunţii
Această zonă se află în strânsă legătură cu sistemul digestiv şi vezica urinara. Dacă ai coşuri în această zonă, renunţă la mâncăruri procesate şi bogate în zaharuri, consumă mai multe fructe şi legume.
Alimente sănătoase care înrăutăţesc acneea
Pentru că este posibil să ai o problemă cu sistemul digestiv, trebuie să mănânci regulat iaurt, kefir sau lapte batut, pentru a reface flora intestinală.
Partea inferioară a frunţii
În medicina chineză, se spune că această parte a frunţii corespunde inimii. Este important să faci mişcare zilnic nu doar sănătatea inimi, ci şi pentru a scăpa de coşuri, care adesea apar din cauza unui nivel crescut al toxinelor în organism.
Zona sprâncenelor şi a ochilor
Această zonă corespunde ficatului, iar conform medicinei orientale, dacă observi că îţi apar coşuri pe lângă sprancene, între ele, înseamnă că organismul tău este suprasolicitat şi ar avea nevoie de o cură de detoxifiere. Renunţă la prăjeli şi mâncăruri grase, de asemenea evită lactatele grase şi redu consumul de alcool.
Măști care te ajută să scapi de acneea de pe spate
Încearcă să incluzi în dietă câteva produse care ajută la curăţarea acestui organ vital, precum ceaiul verde, morcovii, lâmâile, usturoiul şi grapefrutul.
Urechi
Deşi mai rare, coşurile care apar în urechi pot fi dureroase şi indică de regulă că nu ai suficientă grijă de rinichii tăi. De obicei, rezolvarea este simplă, foloseşte mai multe lichide şi redu consumul de sodiu.
Pomeţi
Acneea formată în zona pomeţilor arată faptul că e posibil să ai probleme cu sistemul respirator. Fumătorii au adesea coşuri în această porţiune a feţei. Faptul că locuim în zone urbane, poluate, nu este deloc de ajutor şi suntem mult mai predispuşi la infecţii bronşice şi pulmonare.
5 remedii pentru tenurile acneice, de la un cosmetolog renumit
Pentru a spori capacitatea pulmonară şi funcţiile ei, apelează la exerciţii cardio, aerobice, alergat, dans ori să sari cu coarda.
Obraji
Obrajii se află în strânsă legătura cu sănătatea gingiilor şi a dinţilor. Este deosebit de important să reduci consumul de zaharuri şi băuturi care distrug dinţii.
Linia mandibulei
Femeile se aleg adesea cu coşuri în zonele laterale ale mandibulei, care mai frecvent indică o dereglare hormonală. Factorii declanşatori includ: menstruaţia, folosirea pilulelor contraceptive, stresul emoţional.
Bărbia
Acneea formată pe bărbie arată că te confrunţi cu o problemă a sistemului digestiv, în special a stomacului sau a intestinului subţire. Cel mai adesea, alimentatia este cea care conduce la afectiunile sistemului digestiv, aşa că primul pas spre vindecare este să îţi schimbi stilul de viaţă. Pentru a pune în mişcare intestinul, consumă mai multe produse integrale şi bogate în fibre.
Uneori, acneea este un indiciu al unei alte probleme de sănătate în organism, aşa că, pentru a scăpa de ea definitiv, este important să identifici factorul declanşator.