Pielea are nevoie de atenție și îngrijire corespunzătoare! Cel mai extins organ uman, cu rol de protecție, este supus în mod constant influenței factorilor nocivi de mediu: microorganisme, agenți chimici, fizici, suprafețe și obiecte periculoase, ce comportă risc de lezare și traumatism. Pielea trebuie protejată și curățată, atunci când este invadată de bacterii, virusuri și ciuperci și, vindecată, atunci când este lezată și rănită. Or, pielea curată și igienizată este condiția unui corp sănătos, întrucât ne ferește de o serie de boli infecțioase neplăcute.
Pielea are are un rol important în procesul de eliminare a toxinelor și deșeurilor metabolice din organism. Ea protejează organismul împotriva razelor ultraviolete, participă la termoreglarea organismului prin eliminarea apei, apără corpul împotriva temperaturilor extreme și radiațiilor ultaviolete, participă la sintetizarea vitaminei D, comportă funcție imunologică, găzduiește neuroreceptori tactili, termici, de presiune și de durere. De ce este absolut esențial să păstrăm pielea curată?
Pe lângă faptul că există numeroși factori agresori externi, care pot amenința integritatea pielii și cauza răni și leziuni suprainfectate de bacterii din mediul înconjurător, pielea intactă, dar și lezată, prezintă o cale importantă de transmitere și pătrundere în organism a unor infecții patogene periculoase.
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
Cum ne poate îmbolnăvi pielea?
Pielea contaminată, în special tegumentul de pe mâini, crește riscul de îmbolnăvire, facilitând contactul microorganismelor cu mucoasele corpului uman, cum ar fi mucoasa cavității bucale, faringiene și digestive, conjunctiva ochilor, mucoasa nazală și cea vaginală.
Or, potrivit specialiștilor, respectarea măsurilor de igienă prezintă cea mai importantă modalitate de prevenire a unei serii de boli infecțioase cu agenți patogeni (cu transmitere, de la om la om, prin mecanism fecal-oral). Acestea includ: hepatita virală A, hepatita virală E, dizenteria, enterovirozele Coxsackie si ECHO, infecția cu rotavirus, dar și infecțiile virale respiratorii, gripa etc.
De la o vârstă fragedă aflăm despre microbi și cum să ne ferim de ei, prin mijloace clasice, spălat pe mâini, dat cu spirt pe măini, folosirea șervețelelor antibacteriene.
Mai mult, atunci când rănim sau lezăm pielea, apelăm grăbiți la remediile antiseptice din sertarul cu medicamente, fie că e vorba despre soluția de alcool etilic, iodul, verdele de briliant ș.a., pentru că ne dorim să acționăm prompt și să ne vindecăm rapid.
Însă, cunoaștem cu toții, că aceste modalități tradiționale de dezinfectare nu rezolvă toate problemele. De exemplu, spirtul și verdele de briliant nu pot fi aplicate direct pe o rană deschisă deoarece produc iritație și senzație accentuată de usturime, iodul comportă risc de arsuri grave etc.
Ce facem când avem nevoie de un antiseptic cu adevărat eficient, inofensiv, în trusa noastră de prim ajutor?
Compania franceză Laboratoratoire INNOTECH International livrează pe piața farmaceutică unul dintre remediile antiseptice folosite cu succes de mai bine de 20 ani pe plan internaţional, Dermobacter.
Dermobacter este o soluţie cutanată cu proprietăți puternice antibacteriene, antivirale şi fungicide, utilizate în tratarea și prevenirea infecţiilor la nivelul pielii şi mucoaselor.
Preparatul se foloseşte în cabinetele medicale şi în sălile de operaţie, în chirurgie, ginecologie, dermatologie şi pediatrie, întrucât manifestă proprietăți antiseptice eficiente, datorită celor două substanțe active din componența sa: clorura de benzalconiu şi digluconat de clorhexidină.
Clorura de benzalconiu este cunoscută pentru acţiunea sa rapidă și puternic antimicrobiană (antibacterienă, antivirală, antimicotică), precum şi pentru cea spermicidă. Aceasta acționează asupra germenilor germenilor Gram pozitivi (stafilococul auriu, streptococcii, Corynebacterium) și Gram negativi (Proteus, Klebsiela, Mycolasma, Ureaplasma, inclusiv Pseudomonas aeruginosa), bacteriilor transmise pe cale sexuală (Tricomonas vaginalis, Clamidia, Neisseria Gonoreea), fungilor (ciuperci sau micoze, Candida albicans), virusurilor (Herpex Simplex, Cytomegalovirus (CMV), HPV).
Clorhexidina este un agent antimicrobian ce acționează asupra germenilor Gram pozitivi și Gram negativi, cum ar fi Escherichia coli, Enterobacter, Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa, Streptococ hemolitic, Steptococcus faecalis, Salmonella Sp, Klebsiella Sp, Proteus spec., Streptococcus mutans, Staphylococcus aureus, Candida albicans, Microsporum canis, Aspergillus versicolor, inclusiv asupra germenilor rezistenți, precum Staphylococcus aureus meticilinorezistent (MRSA) sau Enterococul rezistent la vancomicina (VRE).
Important! Clorhexidina se leagă cu stratul cornos al pielii, ceea ce determină o activitate antimicrobiană persistentă. Preparatul nu este inactivat de sânge şi proteine serice. De aceea, în comparație cu alte substanțe antiseptice, clorhexidina își păstrează activitatea într-un mediu cu exudat purulent.
Cum se folosește Dermobacter?
Dermobacter se folosește nediluat (aplicat pe piele) sau diluat (în proporție de 1:10 pe mucoase, soluția necesită preparare imediat înainte de a fi utilizată), o dată sau de două ori pe zi, timp de 7-10 zile, în curățarea rănilor și tratamentul rănilor cutanate și mucoase cauzate de infecții ori suprainfectate.
Dermobacter are efect antiseptic asupra rănilor, fiind utilizat în chirurgie și dermatologie:
– în tratamentul rănilor pielii și mucoaselor;
– ulcere trofice, escare;
– dermatite bacteriene (piodermită, supuraţie, abces, foliculită, furunculoză);
– dermatite fungice (candidoze, dermatofitie, intertrigos);
– dermatite virale (varicelă, zona zoster, herpes, erupţii cutanate virale);
– infecții vaginale bacteriene și fungice.
În pediatrie, Dermobacter este indicat ca remediu antiseptic local în erupțiile de varicelă și în îngrijirea zilnică.
Care sunt avantajele preparatului Dermobacter:
– Efectul antiseptic se instalează rapid, în decurs de un minut;
– Preparatul are efect rezidual (efectul antibacterian se menține în decurs de 6 ore);
– Favorizează cicatrizarea plăgii;
– Nu ustură, nu produce arsură;
– Fără miros, fără culoare;
– Preparatul își păstrează acțiunea antimicrobiană inclusiv în rănile cu exudat purulent;
– Este mai eficient decât iodul (evidenţele experimentale certifică superioritatea clorhexidinei faţă de preparatele pe bază de iod, determinând o scădere a riscului de infecţii postoperatorii cu 62%);
– De asemenea, este recomandat în profilaxia gripei H1N1 și a Pseudopestei aviare, ca dezinfectant pentru mâini (este recomandat spălatul mâinilor cu multă apă, după scurgerea timpului minim de acțiune a preparatului, ori înainte de prepararea și luarea mesei).
– Dermobacter este un medicament eliberat fără prescripţie medicală.
– Dermobacter se poate utiliza ca remediu antimicrobian în infecţii bacteriene și fungice ale pielii și mucoaselor, atât la copii cât şi la adulţi.
Dermobacter – un antiseptic pentru întreaga familie!
Dermobacter nu dă senzaţia de usturime sau de arsură, se aplică pe piele nediluat, iar pe mucoase diluat în proporţie 1:10.
Dermobacter – este un medicament eliberat fără prescripţie medicală.
Demobacter – antiseptic pentru întreaga familie!