Cel mai bun remediu împotriva multor boli: revigorează organismul și te ajută să slăbești! Află rețeta

Kissel-ul de ovăz este un preparat cunoscut în bucătăria tradiţională rusească, datorită proprietăţilor sale uimitoare pentru sănătate, demonstrate de-a lungul timpului. Produsul mai este cunoscut şi sub denumirea de balsamul Izotov, în cinstea unui medic microbiolog rus care şi-a brevetat reţeta, după ce a încercat produsul suferind din cauza mai multor probleme de sănătate.

separator

IMG_0008-600x450Fiind afectat de o formă a encefalitei de căpuşă, o boală ce îi epuiza extrem corpul şi îi destabiliza practic toate funcţiile organelor, microbiologul susţinea că anume Kissel-ul de ovăz, obţinut prin fermentarea cerealelor zdrobite de ovăz, l-a ajutat să depăşească condiţia şi să revină la o viaţă normală. De ce ovăzul? Pentru că este foarte bogat în substanţe minerale, vitamine şi proteine. Ovăzul conține mangan, magneziu, cupru, zinc, fier, calciu, cupru, kaliu, dar şi vitaminele grupului B şi acid folic.

Nutrienţii din ovăz contribuie la regenerarea sănătoasă a celulelor organismului

Kissel-ul de ovăz îmbunătăţeşte funcţiile pielii, părului, a organelor sistemului cardiovascular și hematopoietic, previne cancerul, diminuează cataracta, procesele de ateroscleroză din organism. Bacteriile implicate în procesul de fermentație a ovăzului au calități probiotice puternice, normalizează microflora intestinală, deosebit de importantă pentru persoanele cu boli ale aparatului digestiv, precum și după tratamentul îndelungat cu antibiotice, reglează scaunul.

Kissel-ul de ovăz manifestă un efect antiseptic, antiinflamator şi regenerant pentru persoanele care suferă de ulcer gastric și duodenal, eroziuni gastrice, gastrită, gastroduodenită, reflux digestiv. În plus, acesta curăţă activ ficatul și pancreasul, elimină diabetul, calculii renali, stimulează imunitatea, revigorează organismul după intervenţii chirurgicale, energizează corpul per ansamblu.

Cum să prepari un Kissel de ovăz

Într-un borcan de 3 litri adăugă fulgii de ovăz, ori boabele zdrobite de ovăz, aşa încât să umpli cam 1/3 din vas cu cereale; aceasta ar putea constitui în jur de 500 de grame de fulgi de ovăz. Iniţial, poţi măcina fulgii de ovăz în râșnița de cafea.

IMG_0002-600x450Se toarnă în borcan 100 ml de iaurt sau lapte acru, ideal ar fi să foloseşti kefir sau chişleag de casă, doarece conţine mai multe bacterii vii benefice. Ulterior, se toarnă apă peste cerealele cu chefir, dar nu prea multă, întrucât în timpul fermentării compoziţia poate să-şi mărească volumul. Adaugă în jur de 2 litri de apă caldă, nu e musai fiartă, ca să înceapă mai rapid procesul de fermentare. Amestecă compoziţia cu o lingură de lemn şi închide borcanul cu un capac.

CollagePune vasul într-un loc întunecat şi cald, acoperit de un prosop şi lasă amestecul 2 zile la fermentat. După 2 zile compoziţia arata cam aşa, cu un miros acru foarte slab perceptibil. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să filtrezi amestecul printr-o sită după care vei obţine 2 litri de lichid de ovăz și o masă de fulgi de ovăz filtrată, pe care trebuie să îi speli cu apă curată şi din nou să filtrezi compoziţia obţinută.

Collage1Ca urmare, vei obţine cam 2 litri de lichid, de o aciditate mai înaltă şi 800 ml de lichid filtrat, de o aciditate mai scăzută.

IMG_0008-600x450Lasă compoziţiile la sedimentat timp de 16-18 ore, iar filtratul va forma două straturi distincte: stratul superior – cvasul de ovăz şi stratul inferior – soluţia de bază pentru a prepara Kissel-ul de ovăz.

IMG_0011-600x450Colectează cvasul de ovăz cu ajutorul unui unui tub, aşa încât lichidul gros, de culoarea albă, de la fundul borcanului să îţi rămână în vas, pentru a-l putea colecta într-un recipient separat. Aceasta este de fapt soluţia din care se prepară Kissel-ul de ovăz, în cantitate aproximative de 500 ml, colectată într-un recipient separat.

IMG_0012-600x450Pentru a prepara Kissel-ul de ovăz, ia 3-4 linguri de soluţie (toată cantitatea ar trebui să îţi ajungă pentru 7-8 zile), toarnă peste ele 1 pahar cu apă și fierbe compoziţia timp de 5 minute, ca să se îngroaşe.

Collage3Kissel-ul de ovăz nu are niciun gust, de aceea poţi adăuga miere și fructe uscate când acesta se răcoreşte. Ai obţinut un mic dejun gustos, consistent şi detoxifiant.

ovsianyi-kiselKissel de ovăz pentru cei care luptă cu excesul în greutate

Kissel-ul de fulgi de ovăz este un produs foarte nutritiv, benefic în lupta cu kilogramele în plus. Acesta aportă în organism săruri minerale şi vitamine, care echilibrează metabolismul şi hormonii, elimină colesterolul din sânge, curăţă intestinul de toxine şi îmbunătăţeşte funcţia bacteriilor saprofite din colon.

ANSP recomandă părinților să-și vaccineze copiii contra rujeolei pentru a-i proteja de îmbolnăviri

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) atenționează că rujeola este o infecție extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave și îndeamnă părinții să vaccineze copiii conform Programului Național de Imunizări, aceasta fiind cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a cazurilor de îmbolnăvire, informează unica.md cu referire la un comunicat al instituției.

În Republica Moldova, în perioada 01 ianuarie 2024 – 08 august 2024, au fost înregistrate 149 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 12 de import (România, Azerbaidjan, Marea Britanie, Germania și Federația Rusă). Cele mai multe dintre acestea au fost raportate în mun. Chișinău (62) și raionul Sîngerei (55). Alte teritorii afectate de rujeolă, de la începutul acestui an, sunt: Strășeni – 7 cazuri; Bălți – 6 cazuri; Dondușeni – 4 cazuri; Ialoveni – 3 cazuri; Drochia, Râșcani, Călărași – câte 2 cazuri; Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei, Ceadîr-Lunga, Dubăsari – câte 1 caz. Menționăm că peste 90% dintre cazuri sunt înregistrate la copii nevaccinați.

În condițiile de acoperire vaccinală joasă, (sub 90% pentru vaccinarea ROR la vârsta de 1 an) și a reticenței la vaccin, care persistă mai mult între membrii confesiilor religioase, există riscul de răspândire a rujeolei și a altor maladii ce pot fi prevenite prin vaccinare. Copiii mici sunt cel mai des expuși riscului de complicații severe. Ratele ridicate de spitalizare și slăbirea sistemului imunitar îi fac mai vulnerabili la alte boli infecțioase.

Tratament specific împotriva rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare, care se efectuează gratuit, la 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. Încurajăm părinții să meargă la instituția medicală, în cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, unde medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Parazitul de 10 metri care poate trăi în corp până la 30 de ani

Una dintre infecţiile parazitare pe care oamenii le pot face de-a lungul vieţii este teniaza. Aceasta reprezintă infecţia cu tenie, un vierme intestinal care se transmite în urma consumului de alimente contaminate, cum ar fi carnea de porc sau de bovină.

Există mai multe tipuri de tenii, dar oamenii fac mai ales infecţii cu:

Taenia solium, care poate atinge lungimea de 3 metri; are ca gazdă porcul.

Taenia saginata, parazit care la vârsta adultă poate atinge lungimea de 10 metri. Gazda acestei tenii sunt bovinele.

Oamenii pot face teniază în urma consumului de carne de porc sau de vită crudă sau insuficient preparată termic, infectată cu ouă sau larve de tenie.

O altă cale de contaminare este cea fecal-orală. Când persoana infectată nu se spală riguros pe mâini după defecaţie şi manipulează alimente, poate contamina hrana cu ouă de tenie. Astfel, teniaza apare şi la cei care nu au consumat carne infectată. Contaminarea se poate face la orice vârstă.

Tenia este parazitul cunoscut a fi foarte rezistent în organismul uman

Când ouăle ei sunt ingerate de oameni, acestea încep să crească până ajung la vârsta adultă. Parazitul trăieşte la nivelul intestinului subţire, zona cea mai potrivită de dezvoltare pentru ciclul lui de viaţă. De acolo, se dezvoltă hrănindu-se cu alimentele ingerate de oameni.

În doar 3 luni devine adult și se poate reproduce. Există unii dintre acești paraziți care se pot stabili în ochi, în țesuturile subcutanate, în sistemul nervos și în mușchi.

Fragmentele de tenie pot fi observate şi pe lenjeria intimă sau în materiile fecale. Fără tratament, tenia poate trăi în corpul uman până la 30 de ani. O persoană infectată va răspândi mereu ouă şi larve.

Simptomele teniazei sunt adesea observate la începutul vieții acestui parazit. Printre manifestările posibile ale infecţiei se numără:

– Greață + multă poftă de mâncare fără a lua în greutate

– Diaree sau chiar constipație

– Mâncărime în jurul rectului sau anusului

– Dureri abdominale

– Tulburare alimentară (bulimie sau anorexie)

Dacă observi în mod regulat aceste simptome, este recomandat să te adresezi medicului pentru a efectua anumite analize: examenul coproparazitologic (examinarea materiilor fecale), amprenta anală, testarea anticorpilor serici.

În cazul diagnosticului de teniază, medicul va indica medicamente antiparazitare, antihelmintice.

De ce scad oamenii în înălțime la bătrânețe. Totul începe de la 40 de ani. Explicația specialiștilor

Multe persoane scad în înălțime pe măsură ce avansează în vârstă. Potrivit specialiștilor, acesta este un lucru normal, care se întâmplă în timpul procesului de îmbătrânire, scrie fanatik.ro.

Procesul începe de la 40 de an și este unul normal, conform experților. Când devine acest lucru un motiv de îngrijorare?

După 40 de ani, oamenii pierd aproximativ un centimetru în înălțime la fiecare 10 de ani, potrivit Medline Plus. Ritmul accelerează după vârsta de 70 de ani. Odată cu vârsta, oamenii ajung să piardă, în medie, între 1 și 3 centimetri.

Procesul de îmbătrânire presupune schimbări la nivelul oaselor, articulațiilor și mușchilor, supă cum a explicat Dr. Angela Catic, medic geriatru și profesor asociat la Centrul Huffington pentru Îmbătrânire de la Colegiul de Medicină Baylor.

“Discurile dintre vertebrele coloanei vertebrale pierd lichid pe măsură ce îmbătrânești, se deshidratează și, odată cu asta, pierzi puțin din înălțime”, a explicat aceasta.

În plus, mușchii abdominali au tendința de a slăbi în timp. Din acest motiv, multe persoane au o postură cocoșată și devin mai scunde la bătrânețe.

În cazul femeilor, pierderea osoasă poate fi grăbită de menopauză. Acest lucru se întâmplă “din cauza pierderii efectelor protectoare ale estrogenului asupra oaselor”, potrivit Dr. Arashdeep Litt, medic intern la Spectrum Health.

Ce problemă de sănătate provoacă pierderea în înălțime

O altă problemă care cauzează pierderea în înălțime este osteoporoza. Afecțiunea se dezvoltă în momentul în care densitatea minerală osoasă și masa osoasă scad. Un alt motiv este atunci când structura sau calitatea osului suferă modificări. Rezistența oaselor poate fi, astfel, redusă, iar riscul de fracturi e mai mare.

Din cauza osteoporozei, pot apărea fracturi de compresie a coloanei vertebrale. Acestea sunt, de fapt, mici rupturi la vertebrele coloanei, motiv pentru care “în multe cazuri, oamenii nici nu-și dau seama că se întâmplă acest lucru”.

Dacă o persoană pierde în înălțime 3 sau mai mulți centimetri, medicul va suspecta că aceasta suferă de osteoporoză. Diagnosticul poate fi confirmat printr-un test de densitate osoasă.

Pentru a reduce riscul de pierdere a înălțimii odată cu vârsta, dr. Catic a spus că acest lucru poate fi prevenit prin respectarea unui stil de viață sănătos.

Mai exact, este nevoie de sport regulat pentru a menține oasele cât mai puternice, dar și de o dietă bogată în calciu și vitamina D. Fumatul, consumul excesiv de alcool și de cofeină trebuie evitate, deoarece reprezintă factori de risc pentru dezvoltarea de osteoporoză.

Acești bărbați pot concura cu cele mai hot tinere de pe Instagram!
Articolul anterior
Nicole Scherzinger, apariție de senzație. Ce siluetă sculptată are!
Articolul următor