Celulita – o problemă de sănătate! Cum o tratezi?!

88% – 90 % dintre femei au celulită şi vor sa scape de ea. Vara şi vacanţa sunt prezente, iar coaja de portocală devine, pentru multe dintre noi, cea mai stresantă problemă, atunci când ne gândim la rochiţele scurte şi la plajă. Fie că apare pe coapse, pe picioare sau chiar şi pe abdomen, celulita este inestetică şi semnalizează o problemă de sănătate.  Cred că fiecare femeie a trecut prin faza în care tratamentul celulitei i-a dat bătăi de cap, dar important este sa acordăm mereu atenţie acestei probleme, nu doar în sezonul fustelor scurte.

separator
Plaja_vara_in_hamac

Rapid! Dacă nu este tratată, cele mai multe cazuri de celulită avansează, fără nicio şansă de regresie naturală. Pe măsură ce trece timpul, celulele adipoase anormale se încapsulează, se transformă în noduli celulitici, îmbrăcaţi într-o membrană tot mai greu de distrus. Medical, se produce hipertrofierea celulelor lipidice şi alterarea pereţilor capilarelor venoase. Studiile arată că există şi o celulită care poate stagna în stadiile 2 și 3, mulți ani, dacă nu există excese alimentare sau hormonale. Aceasta apare în jurul vârstei de 28-30 de ani. Cercetarea a identificat două tipuri de celulită. Primul tip de celulită este întâlnită la orice zonă de ţesut în coapse sau fese.

Desktop1Un exemplu în acest sens, este atunci când vei vedea efectul de “saltea” uitându-te la coapse în timp ce stai aşezată picior peste picior. Acest tip de celulită este tipic pentru aproape toate femeile de diferite vârste şi se sugerează a fi o comprimare a camerelor de grăsime care stau la baza pielii. Al doilea tip de celulită este aspectul de “coajă de portocală”, pe care femeia îl poate avea în poziţia ei naturală.

Cellulitis 2În general, celulita apare în urma unui stil de viată nesănătos, alimentaţiei deficitare cu excese de: grăsimi animale, dulciuri, paste, sucuri, conserve şi aditivi alimentari; a lipsei de mişcare; dereglărilor hormonale (pubertate, contraceptive, sarcină, menopauză); stresul (provoacă o hipersecreţie hormonală); consumului de cafea, alcool  şi tutun. Deşi poate suna destul de înfricoşător când citeşti această definiţie, să ştii că poţi scăpa de celulită, dacă îți dorești cu adevărat. Nu trebuie decât să-ţi schimbi alimentaţia, să începi să faci sport şi să pui în practică câteva sfaturi pe care le vei primi în continuare!

Cum scăpăm de celulită?

Esteticienii profesionişti îşi pot aduce contribuţia în obţinerea unor rezultate bune în tratamentul anticelulitic. Pentru ca rezultatele să fie satisfăcătoare este esenţiala cooperarea clienţilor. Astfel obiectivele tratamentelor pot fi îndeplinite: stimularea catabolismului, favorizarea microcirculaţiei, stimularea eliminărilor, restructurarea ţesutului conjunctiv afectat.

În prima fază se începe o corecţie alimentară. Consumă cel puțin 2 l de apă pe zi (fără a lua în calcul: ceaiul, cafeaua, supa etc.). Consumă mai multe fructe şi legume în stare naturală. Evită sa mai mănânci carne grasă, carnea de pui mănânc-o fără pieliţă şi grăsime. Evită combinaţiile de carne cu pâine, cartofi sau paste, preferă în locul lor o salată mare de crudităţi. Consumă fructele cu cel puţin 45 de minute înainte de masă şi la cel puțin 3-4 ore după masă. Redu consumul de cafea (încearcă cea fără cofeină), alcool, tutun şi mai ales sucurile (acidulate sau nu). Scade consumul de glucide rafinate, mai ales, zaharul.

În faza a doua se începe tratamentul anticelulitic în cabinetele de estetică corporală (rezultate mult mai rapide): Şi aici ne vin în ajutor produsele excelente şi eficiente ale companiei  JULIETTE ARMAND (Grecia).

8311_226681634141264_1564730055_n U5bZ8YxU4rM wCjaQmkCT-g

1. Electrostimulare cu programe de: slăbit, anticelulită, drenaj limfatic şi tonifiere;

2. Masaj: anticelulitic, drenaj limfatic şi reflexogen; cu ajutorul Liposlim massage cream (Conține ingredienţi de tehnologie avansată ActisculptR şi CelluplexR, pe lângă AHA 12%, cafeina, ruskus ) şi Lipodiose cream (iedera, ruscus, ulei de muşeţel şi bucăţi de alge fucus vesiculosis ). Având un efect vizibil de diminuare al aspectului de coajă de portocală.

3. Termoterapie.  JULIETTE ARMAND ne vine cu o noutate în sezonul acesta Terapia SCHEMA –  alternativă a liposacţiei (însa nu ca metodă radicală), care consta din 4 etape şi se efectuează numai în condiții de salon. Se lupta cu celulita şi depunerea de grăsimi localizate. Iniţiază procesul de lipoliză prin intermediul tehnologiei PH.A 2 blockers – inovaţie de ultima oră în lumea cosmetologiei.

SCHEMAbox

4. Şi în final, folosirea unui gel, ser sau creme anticelulitice profesionale în condiţii de domiciliu  din gama JULIETTE ARMAND, recomandate de estetician: Lipofykia gel (alge Fucus vesiculosis, laminaria şi diosm), Triple action gel (esenţe de guarana, bupleurum chinensis şi chrysanthellum indicum), 10% Caffeine Artichoke Serum concentrat (extract de anghinare), Artichoke complex serum (extract de anghinare,cafeina, Argisil C), Liposauna cream.

Pentru acest sezon estival, JULIETTE ARMAND  vă  propune să înlocuiţi celulita, cu cel mai sexy costum de baie!!!

Dr. Ina Trestian
Medic dermatovenerolog

juliette-armand-logoVictorialuci & Stil SRL
Importator oficial in RM
Moscovei 6, etajul 3
(022)310308
060181810
juliettearmand@gmail.com

 

 

Obezitatea și răspândirea cancerului de sân. Regimul alimentar bogat în grăsimi favorizează formarea de metastaze

Cercetătorii de la Centrul naţional spaniol de cercetare a cancerului (CNIO) au descoperit că, la şoarecii hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi, celulele tumorale circulante din sânge utilizează trombocitele drept scut protector, facilitând astfel răspândirea lor, scrie news.ro

Tumour cell surrounded by platelets. / Mata Hergueta. CNIO

Regimul alimentar bogat în grăsimi favorizează, de asemenea, colonizarea altor organe de către celulele tumorale şi formarea de metastaze. Aceste constatări sugerează că tratamentele oncologice viitoare ar putea include atât modificări în regimul alimentar, cât şi controlul activităţii trombocitare.

Obezitatea este asociată cu un risc crescut de apariţie a cancerului de sân, dar şi cu o probabilitate mai mare ca boala să se răspândească în alte organe, fenomen cunoscut sub numele de metastazare. Cu toate acestea, mecanismele biologice care explică această asociere nu au fost până acum pe deplin elucidate.

Acum, cercetătorii de la CNIO aduc noi dovezi care arată că o dietă hiperlipidică (bogată în grăsimi) poate activa procese biologice ce favorizează metastazele. Studiul a fost realizat pe modele animale de cancer de sân triplu negativ, care metastazează frecvent la nivel pulmonar. Rezultatele au fost publicate pe 2 aprilie, în revista Nature Communications.

Pentru ca celulele tumorale să metastazeze, ele trebuie să părăsească tumora primară, să circule prin sistemul sanguin şi să pătrundă într-un nou organ.

Uneori, tumora primară emite semnale moleculare ce modifică organele-ţintă înainte de colonizare, creând un mediu favorabil cunoscut sub numele de nişă premetastatică, potrivit studiului condus de Héctor Peinado, coordonatorul Grupului Microambient şi Metastază din cadrul CNIO.

Echipa CNIO a observat că şoarecii care au devenit obezi în urma unei diete bogate în grăsimi au dezvoltat modificări biologice care au favorizat formarea unei nişe premetastatice la nivel pulmonar.

Aceste modificări includ activarea crescută a trombocitelor şi a coagulării, precum şi activarea fibronectinei, o proteină care facilitează interacţiunea celulară în ţesutul pulmonar, creând un mediu mai primitor pentru celulele tumorale metastatice.

Un scut din trombocite

Este un fapt cunoscut că obezitatea favorizează coagularea sângelui, proces dependent de activitatea trombocitelor.

Cercetătorii au constatat acum că la animalele hrănite cu grăsimi, celulele tumorale eliminate din tumora primară erau înconjurate de un număr mai mare de trombocite în timpul circulaţiei sanguine, comparativ cu animalele cu o dietă normală.

O ipoteză emisă de autori este că trombocitele pot acţiona ca o formă de camuflaj, ascunzând celulele tumorale de sistemul imunitar.

Trombocitele ar forma un „scut” în jurul celulelor neoplazice, împiedicând recunoaşterea şi distrugerea acestora de către celulele imune.

Un mediu fertil pentru metastaze

Pe lângă rolul trombocitelor, cercetătorii au descoperit că dieta bogată în grăsimi induce o expresie crescută a fibronectinei în ţesutul pulmonar, acolo unde metastazează celulele tumorale.

Fibronectina contribuie la formarea matricei extracelulare pulmonare şi facilitează stabilirea nişei premetastatice. De asemenea, proteina favorizează interacţiunea celulelor tumorale atât cu endotelul pulmonar, cât şi cu trombocitele.

„Am observat că interacţiunea celulelor tumorale cu endotelul pulmonar şi cu trombocitele este reglată de fibronectină”, a explicat Héctor Peinado, într-un comunicat.

De la stânga: Autorii Sara Sánchez-Redondo, Héctor Peinado și Marta Hergueta. / Pilar Gil. CNIO

Studii pe pacienţi

Pentru a evalua relevanţa acestor descoperiri la nivel uman, unitatea de cercetare clinică în cancerul de sân din cadrul CNIO s-a alăturat studiului.

După analizarea probelor de sânge prelevate de la paciente cu cancer de sân triplu negativ, înainte de intervenţia chirurgicală şi după chimioterapie, nu s-a putut demonstra că obezitatea creşte suplimentar riscul de metastază. Cu toate acestea, pacientele care prezentau o coagulare sanguină accelerată (timp de protrombină mai scurt) aveau un risc mai mare de recidivă în decurs de cinci ani.

Aceste rezultate ar putea contribui la identificarea unor factori de risc suplimentari în rândul pacientelor cu cancer de sân aflate sub tratament şi ar putea sprijini o mai bună gestionare clinică a bolii, afirmă autorii acestui studiu.

Aplicabilitate clinică

Studiul, realizat în colaborare cu mai multe centre din Spania şi Canada, a explorat posibile direcţii clinice de aplicare a rezultatelor.

Una dintre acestea a fost modificarea dietei la modelele animale. Când dieta bogată în grăsimi a fost întreruptă şi animalele au pierdut în greutate, activitatea trombocitelor şi procesul de coagulare au revenit la parametri normali, iar numărul de metastaze a scăzut.

Cercetătorii cred că aceste rezultate, corelate cu alte studii clinice, conturează un viitor în care intervenţia în regimul alimentar, combinată cu controlul activităţii trombocitare, ar putea spori eficienţa anumitor tratamente anticancer. Aceste măsuri nu vor înlocui tratamentele standard, dar le pot completa eficient, au concluzionat autorii.

Chirurg oncolog: „Nimeni nu e scutit de dezvoltarea unui cancer de colon sau rect”

Din păcate, la noi în țară cancerul de colon este diagnosticat într-o fază avansată, când e extins și în alte părți din organism. De aceea, am considerat că acest articol trebuie să-l citiți și voi.

Dr. Nadim Al Hajjar, medic chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie din Cluj-Napoca din România, a declarat pentru Monitorul de Cluj că acest tip de cancer e depistat când are deja metastaze în ficat sau în alte organe.

„Din păcate, de foarte multe ori acest cancer este identificat într-o fază tardivă. E depistat când are deja fie metastaze în ficat sau în alte organe, fie extidere locoregională care de multe ori împiedică un tratament curativ al cancerului și te obligă la o terapie paliativă. Iar rezultatele și impactul asupra pacientului sunt cu totul diferite’, a declarat dr. Nadim Al Hajjar, scrie avantaje.ro

Simptome cancer de colon la care trebuie să fii atent

Pentru că nu prezintă simptome specifice, pacienții primesc destul de târziu diagnosticul care indică faptul că e vorba despre un cancer localizat la colon sau rectal.

„Bolnavul prezintă o simptomatologie nespecifică, precum lipsa apetitului alimentar, incapacități de concentrare, scăderea în greutate, niște simptome comune bolii neoplazice.

În cancerul colorectal pot fi lucrurile mai accentuate când apare un sindrom anemic care presupune pierderi oculte de sânge, fără să fie o pierdere evidentă (nu e vorba de hematochezie), ci un sindrom anemic care nu găsește o explicație.

Bolnavul nu are o boală hematologică ce poate explica această anemie și atunci te gândești de ce pierde sânge: acest bolnav poate avea o sângerare ocultă printr-un cancer de colon sau rectal.

Când vorbim de cancerul de rect, bolnavul poate să prezinte în plus și alte simptome caracteristice: tenesme, senzație falsă de defecație sau eliminarea de produse patologice în scaun. Acestea ridică un semn de întrebare care-l obligă pe medicul curant/de familie să se gândească ce protocol trebuie urmat pentru a găsi un diagnostic pozitiv’, a explicat medicul.

Cine trebuie să fie atent la acest tip de cancer?

Nimeni nu e scutit de niciun tip de cancer, dar există câțiva factori de risc de care unele persoane trebuie să țină cont: cei care au fost diagnosticați anterior cu boli inflamatorii intestinale (cum e rectocolita ulcerului hemoragic sau boala Crohn), cei care știu că au o alimentație necorespunzătoare și un stil de viață agitat, cei care mănâncă regulat fastfood și au stres clinic. Cei care au mai avut cazuri în familie au un risc mai crescut să dezvolte cancer de colon sau de rect.

Cum poate fi prevenit un cancer de colon?

După vârsta de 45 de ani, e recomandat ca fiecare dintre noi. o dată la cinci ani, să facă o colonoscopie și o gastroscopie.

„În cazul cancerului colorectal, prima examinare, în afară de diagnosticul clinic, este endoscopia digestivă-inferioară, care are o mare importanță pentru toți medicii care se ocupă de tratament. Ea îți spune exact la ce distanță de marginea anală este localizată tumoarea, fie la nivelul rectului sau al colonului. Această examinare te ajută pentru biopsia necesară examenului anatomopatologic.„

Prunele uscate, delicioase în Postul Paștelui, bune pentru sănătate

Prunele uscate, un aliment nelipsit pentru persoanele care țin tot Postul Paștelui, sunt apreciate atât pentru aroma savuroasă, cât și pentru multiplele beneficii pe care le aduc organismului. Aceste fructe sunt bogate în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, contribuind la menținerea sănătății în mod natural, scrie medikatv.ro

Consumul regulat de prune uscate sprijină buna funcționare a sistemului digestiv.

Datorită conținutului ridicat de fibre și sorbitol, un compus cu efect laxativ blând, aceste fructe ajută la reglarea tranzitului intestinal și previn disconfortul cauzat de constipație.

Pe lângă efectele benefice asupra digestiei, prunele uscate contribuie la menținerea unei flore intestinale sănătoase.

Un alt avantaj important al acestor fructe este susținerea sănătății oaselor.

Prunele uscate conțin bor, un mineral esențial pentru absorbția calciului și menținerea densității osoase. Studiile au arătat că includerea acestora în alimentație poate reduce riscul de osteoporoză și poate contribui la prevenirea pierderii masei osoase odată cu înaintarea în vârstă.

Protecția sistemului cardiovascular reprezintă un alt beneficiu semnificativ.

Bogate în antioxidanți și potasiu, prunele uscate ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și reduc stresul oxidativ, prevenind astfel deteriorarea celulelor.

De asemenea, fibrele solubile din compoziția lor contribuie la scăderea colesterolului rău, reducând riscul de boli de inimă.

Reglarea nivelului de zahăr din sânge este un alt motiv pentru care prunele uscate ar trebui incluse în alimentație.

Deși au un gust dulce natural, indicele lor glicemic este relativ scăzut, ceea ce le face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care doresc să își mențină glicemia sub control. Fibrele încetinesc absorbția zahărului, prevenind fluctuațiile bruște ale glicemiei și oferind o sursă de energie de lungă durată.

Pe lângă beneficiile asupra sănătății interne, aceste fructe sunt recunoscute și pentru efectele lor pozitive asupra pielii.

Antioxidanții prezenți în prunele uscate combat efectele radicalilor liberi, contribuind la prevenirea îmbătrânirii premature și la menținerea unui aspect tânăr și luminos al pielii.

Prunele uscate sunt versatile și pot fi consumate ca gustare, adăugate în cereale, iaurt, salate sau chiar în diverse preparate culinare.

Gustul lor dulce și consistența lor moale le transformă într-un ingredient apreciat atât în deserturi, cât și în mâncăruri sărate.Introducerea acestor fructe în dieta zilnică aduce numeroase beneficii, contribuind la o stare generală de bine și la prevenirea unor afecțiuni.

Prin combinația lor unică de nutrienți, prunele uscate devin un aliat de încredere pentru un stil de viață sănătos.

Brandul Tous a creat o linie de bijuterii romantice!
Articolul anterior
99 femei de succes! (foto)
Articolul următor
Close menu