Mulţi greşesc, considerând că aceste două remedii medicamentoase sunt la fel după mecanismul de acţiune şi indicaţiile terapeutice. Trebuie să ştii când poţi folosi o soluţie sau alta.
Iodul
Iodul are proprietatea de a usca atunci când este aplicat pe tegument. Folosirea iodului în cantităţi prea mari ar putea chiar să provoace arsuri pe piele.
Prin urmare, acesta este aplicat doar în caz de zgârieturi mici ale pielii, şi de asemenea – în jurul rănilor pentru a dezinfecta, în strat foarte subţire, mai cu seamă atunci când este nevoie să obţii uscarea tegumentului.
Masca naturală care te scapă de cicatrici!
Iodul mai este folosit ori de câte ori este necesar să stimulezi circulaţia sanguină la nivelul țesuturilor moi, în caz de contuzie, entorsă, suf forma unei plase, desenate pe tegumentul intact.
Verdele de briliant
Verdele de briliant este de asemenea o substanţă antiseptică, însă are o activitate mai slabă decât iodul. În schimb, verdele de briliant are proprietatea de a stimula uşor regenerarea ţesuturilor, vindecarea lor, şi nu conduce la uscarea excesivă a tegumentului.
14 moduri în care poţi folosi oţetul de mere!
Este necesar să foloseşti verde de briliant, şi nu iod, atunci când badijonezi suprafeţe mari de piele lezată, dar şi pe pielea fină, sensibilă, cum ar fi cea a copiilor cu vârsta de până la trei ani.