Când mierea de albine devine toxică

Mierea este foarte cunoscută pentru acţiunile sale terapeutice bacterostatice, cicatrizante, calmante, regeneratoare, antibiotice, tonicardiace. Conţinutul de microelemente este similar celui al sângelui uman, 22 din cele 24 elemente, care compun sângele, se regăsesc în miere.

separator

Compoziţie: fier, clor, calciu, cupru, fosfor, magneziu, sodiu şi vitamine (A, B, C, K, PP, H).
Mierea se asimilează repede şi oferă energie organismului. Poate fi combinată cu lămâie, ridiche neagră, lapte, ceai etc. în funcţie de afecţiunile pe care doreşti să le tratezi.

Sortimente de miere:

Mierea de tei – este cea mai cunoscută şi întrebuinţată miere. Are un miros dulce-lemnos şi se cristalizează foarte repede (cristalele sunt mari şi albe). Bogată în vitamine (mai ales în cele din complexul B), aminoacizi şi polen, are proprietăţi antiseptice şi ajută la tratarea răcelii, tusei şi bronşitei. Se mai recomandă persoanelor care suferă de afecţiuni nervoase, pentru că are calităţi de liniştire, inclusiv celor care suferă de insomnii. Se ia o linguriţă, cu o oră înainte de culcare.

Mierea de hrişcă – este extrem de bogată în fier, are o culoare închisă şi densă. Reduce considerabil apariţia cancerului şi diversele boli cardiovasculare.

Mierea de salcâm – se păstrează mult timp în stare lichidă, datorită conţinutului ridicat de fructoză. Este uşor colorată în galben – verzui şi se falsifică cel mai uşor. Are proprietăţi terapeutice: curăţă ficatul, reglează tranzitul intestinal, îmbunătăţeşte activitatea inimii, creşte procentul de hemoglobine din sânge, linişteşte în caz de stres, nevroze, astenie, insomnie, stimulează pofta de mâncare.

Mierea de floarea- soarelui – se cristalizează foarte repede, formând o masă compactă, culoarea variază de la auriu la galben muştar. Este utilă în bronşite şi boli de stomac.

Mierea polifloră – rezultă din nectarul mai multor tipuri de flori, de aceea este mai aromată şi mai bogată în săruri minerale, decât alte sortimente de miere. Este recomandată în tratamentul bolilor de inimă, creşte procentul de hemoglobine din sânge, este un bun remediu împotriva anemiei, facilitează digestia şi ajută în cazul oboselii fizice sau intelectuale. O linguriţă de miere, consumată pe stomacul gol cu un pahar de apă, ajută la digestie.

Alte sortimente de miere – mierea de zmeură, de conifere, de mentă, de rapiţă sau de lucernă.

Cum putem verifica dacă mierea este un produs natural?

  1. Mierea lichidă se testează simplu – introduci o linguriţă în borcanul de miere şi o ridici. Dacă mierea este naturală, trebuie să curgă continuu, dacă nu, atunci curge sub formă de picături.
  2. Cu ajutorul unui creion chimic, amestecă timp de un minut mierea, dacă ea se colorează, înseamnă că nu este naturală şi invers, dacă îşi păstrează culoarea – este naturală.
  3. Laşi mierea de pe o linguriţă să curgă într-un pahar cu apă rece, dacă este naturală va cădea repede la fundul paharului şi se va dizolva greu. Dacă este falsificată, când este amestecată, pentru că are o densitate mai mică, se va împrăştia repede.
  4. Mierea falsificată nu se cristalizează. Iar valoarea mierii cristalizate nu se modifică faţă de cea fluidă.

Mierea este toxică!!!

Trebuie să ştii că, dacă supui mierea unei temperaturi ridicate, îi distrugi proprietăţile, mai mult, încălzită produce o substanţă toxică. De aceea nu pune mierea în ceai sau cafea, dacă nu s-a răcit până la 35°-40°C şi nu folosi mierea în prăjituri sau alte preparate gătite la temperaturi înalte.

Text: Snejana Ţugui

Unul din secretele frumuseţii


Marina Bătrânu,
cosmetolog

Amestecul a două linguri de miere cu  sucul de la o lămâie şi o lingură de ulei de măsline, se aplică pe păr şi se lasă timp de 15-20 min. Este o mască eficientă în sezonul rece, conferă rezistenţă şi strălucire părului.

Pentru a hidrata pielea feţei, poţi aplica o mască din 2 linguri de miere şi 2 linguri de lapte. Amestecul se întinde pe faţă şi pe gât. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

 

Credeai că dacă ai un stil de viață sănătos, faci sport și te simți tânără, atunci și ovarele tale rămân tinere?

Multe femei cred că, dacă încă nu sunt la menopauză, oricând vor putea apela la o procedură de fertilizare in vitro și ea va fi cu succes. Realitatea este însă puțin alta.

Diana Al Faraj, medic reproductolog: „Studiile arată că vârsta noastră biologică a scăzut cu aproximativ 10 ani. Adică, femeile care au acum 40 de ani, din punct de vedere metabolic și fiziologic se aseamănă cu  femeile de 30 de ani din trecut. Asta se datorează progreselor din medicină, dar și condițiilor de viață actuale.

În cazul fertilității, lucrurile stau altfel. Femeile se nasc cu un număr fix de ovocite, care permanent se consumă și nu se mai regenerează. Calitatea lor scade odată cu vârsta, la fel și șansele de reușită a procedurilor de fertilizare. Vedem acest lucru din ratele de succes a fertilizării in vitro:

  • până la 35 de ani rata de succes FIV este de 50-60%;
  • la 40 de ani scade sub 20%;
  • după 42 de ani șansele sunt de sub 5% cu ovocite proprii.

Așadar, chiar dacă ai grijă de sănătatea ta, nu poți opri acest proces natural de îmbătrânire a ovarelor. Totuși, importanța adoptării unui stil de viață sănătos nu poate fi anulată pentru că influențează pozitiv asupra multor alte aspecte ale fertilității. Aici se include: echilibrul hormonal și sănătatea uterină.

Dacă ai peste 35 de ani și îți dorești un copil, nu amâna decizia bazându-te pe diverse mituri! Programează o consultație gratuită la  +(373) 22 40 00 40,  disponibil 24/7 și află mai multe despre fertilitatea ta!

Acum știi! 
La conceperea prin fertilizare in vitro timpul este foarte prețios.

Un medic spune că și-a inversat cu 20 de ani vârsta biologică și dezvăluie șase secrete simple ale longevității

Un medic expert în longevitate care spune că și-a inversat vârsta biologică cu 20 de ani spune că face mișcare pentru a se menține în formă. Acest lucru nu este însă suficient, crede Dr. Michael Roizen, potrivit Business Insider.

Medicul în vârstă de 78 de ani, director de wellness la Cleveland Clinic și autorul unor cărți despre longevitate, spune că „vârsta sa biologică” (un concept cu care nu cercetătorii sunt de acord) este de 57,6 ani.

Exercițiile fizice regulate sunt o parte-cheie a rutinei sale de sănătate. Merge mult pe jos și face câteva sesiuni de exerciții în fiecare săptămână. Dar „întinerirea biologică” presupune mai mult decât atât, crede Roizen, care împărtățește șase lucruri simple pe care le poate face oricine pentru a se menține în formă:

1. Mergi pe jos

Roizen încearcă să facă 10.000 de pași pe zi și își parchează mașina la 1,5 kilometri depărtare de clinica la care lucrează, tocmai pentru a merge mai mult pe jos. Toată lumea ar trebui să meargă „un pic mai mult”, crede el.

2. Mănâncă avocado, somon și ulei de măsline

Aceste trei alimente au beneficii pentru sănătate și sunt cunoscute pentru că reduc riscul de boli cardiovasculare.

3. Relații puternice

Să menții prietenii aproape este un mod bun de a-ți îmbunătăți starea de sănătate și de a crește longevitatea, crede Roizen. „Întotdeauna e mai bine să faci lucrurile cu alți oameni”, spune el. De altfel, mai mulți experți spun că legăturile sociale sunt la fel de importante ca sănătatea fizică.

4. Joacă jocuri pentru creier

Un alt sfat al lui Roizen este să jucăm jocuri care îmbunătățesc viteza de procesare a creierului. Acestea scad riscul de instalare a demenței, spune medicul. El recomandă pacienților săi să joace astfel de jocuri timp de două ore pe săptămână.

5. Ia multivitamine

Cercetările au rezultate mixte privind rolul multivitaminelor în creșterea longevității. Roizen crede însă că un aport de multivitamine scade riscul de cancer, de boli cardiovasculare și demență.

6. Fă-ți vaccinul antigripal

Acesta este recomandat mai ales vârsnicilor, dar Roizen spune că nu-și face vaccinul antigripal doar pentru imunitate, ci și pentru că îl ajută să îmbătrânească sănătos. Mai multe studii sugerează că vaccinul antigripal are efecte și în prevenirea demenței, posibil pentru că scade inflamația din creier.

Ghimbirul eliberează plămânii de secreţii. Plante care stimulează sistemul imunitar

Cum să treci mai ușor peste răceală, tuse și alte probleme de sănătate pe care le aduce vremea rece? Cel mai adesea, răcelile apar sub influența infecțiilor virale. Plantele vin să dea o mână de ajutor în susţinerea sistemului imunitar, importantă mai ales în această perioadă.

Care sunt aceste plante şi cum acţionează ele în organism?

Ghimbirul – are proprietăți antiasmatice şi eliberează plămânii de secreţii. Totodată, are efect antivomitiv, antigripal şi adjuvant în indigestii. La acestea se adaugă efectul sudorific, ajutând la scăderea temperaturii corpului. Este folosit în afecţiuni ale aparatului digestiv, reumatism, afecţiuni pulmonare, boli febrile, nevralgii.

Lemnul-dulce – fluidizează secreţiile traheobronhice şi faringiene, are acţiune diuretică, antiulceroasă, combate spasmele şi inflamaţiile.

Frunzele de măslin – sunt eficiente în cazul virozelor. Un studiu condus de cercetătorii de la Clinica Robert Lyons din Budapesta, au arătat efectul pozitiv al extractului de frunze de măslin în cazul mai multor infecţii, printre care: viroze, laringită, herpes, infecţii ale pielii, pneumonie şi stomatită.

Cimbrul – este o plantă cu acţiune tonică, antibacteriană, antivirală, antifungică, antiparazitară, de calmare a durerilor abdominale şi favorizarea eliminării gazelor intestinale.

Turmericul – considerat cel mai puternic antiinflamator natural si un antioxidant eficient, are şi proprietăţi antiseptice și antibacterene, previne sau combate infecţiile.

Echinacea – are efect imunomodulator, adică stimulează imunitatea. Este folosită datorită capacităţii sale de a mobiliza leucocitele – globule albe din sânge care intervin în infecţii şi sintetizează anticorpi, şi de activare a fagocitozei – fagocitele înglobează şi digeră bacteriile şi alte corpuri străine din organism.

Vitamina C naturală – corpul uman nu sintetizează şi nu poate să facă depozite de vitamina C. De aceea trebuie asigurat un aport continuu din alimente şi suplimente alimentare naturale. Alimente bogate în vitamina C: ardeii grași, spanac, varza, conopida, cartofi, sparanghel, kiwi, clementine, portocale, grapefruit, căpșune, coacăze negre, prune, caise, cireșe, ananas, lămâie, zmeură, struguri.

Propolisul – consumul intern de propolis are ca rezultat o creştere a rezisţentei generale a organismului faţă de boală. Are proprietăţi antimicrobiene și antiinflamatoare.

Gălbenele – au multe proprietăţi printre care cele mai importante sunt acţiunea antiinflamatorie, de vindecare rapidă a rănilor, antispastică, bactericidă, antivirală.

sursa

Domnica Cemortan își vinde pantofii pentru o cauză nobilă! Internauții n-au apreciat gestul
Articolul anterior
Andra este însărcinată. Află sexul copilului
Articolul următor