Operăm CHISTUL OVARIAN rapid și bine! Chirurgia de 1 zi la Medpark

Chistul ovarian este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ginecologice, care poate să apară în perioada reproductivă a femeii. Acesta se prezintă ca o acumulare de lichide la nivelul ovarului și poate varia foarte mult în dimensiuni.

separator

chist_ovarian_medpark_ro

De cele mai multe ori, chisturile ovariene sunt de natură benignă, dar în aproximativ 8 la sută din cazuri pot deveni cancerigene.

Simptomele chistului ovarian

Majoritatea chisturilor sunt de dimensiuni mici, nu sunt periculoase și nici nu prezintă careva simptome. Manifestările apar când formațiunile se măresc sau se sparg, cauzând hemoragie internă. În acest caz este necesară adresarea imediată la medic.

 

Dacă aveți un chist ovarian, puteți prezenta următoarele simptome:

  • Menstruație neregulată sau sângerări anormale;
  • Durere surdă în partea inferioară a spatelui sau în coapse;
  • Durerea pelvină cu puțin înainte sau după începerea ciclului menstrual;
  • Durere pelvină în timpul actului sexual;
  • Senzație de greutate în abdomen;
  • Greață, vărsături sau balonare;
  • Presiune asupra intestinului sau durere în timpul mișcărilor intestinale;
  • Senzația că vezica urinară nu se golește complet.

Tratamentul chirurgical laparoscopic al chisturilor ovariene

Dacă chistul ovarian este mic și nu cauzează simptome, este suficientă monitorizarea evoluției acestuia. Dacă, însă, simptomele sunt deranjante sau există careva riscuri, medicul poate da indicații pentru intervenția chirurgicală.

Rezecția laparoscopică a chisturilor ovariene este o metodă chirurgicală minim invazivă, aplicată la Medpark. Operația se realizează prin intermediul unor incizii mici, prin care este introdus echipamentul endoscopic, denumit laparoscop și chirurgul poate vizualiza și efectua toate manevrele fără a deschide abdomenul, ca în cazul metodelor clasice.

Avantajele metodei chirurgicale laparoscopice sunt:

  • Dureri minime asociate cu procedura;
  • Riscuri operatorii reduse;
  • Cicatrici de doar câțiva milimetri;
  • Externarea pacientului în decurs de o zi;
  • Păstrarea funcției reproductive;
  • Recuperarea rapidă;
  • Posibilitatea întoarcerii la activitățile obișnuite în scurt timp.

Necesitatea intervenției și metoda chirurgicală poate fi stabilită doar împreună cu medicul ginecolog. Programează-te acum pentru o consultație la 022 40 00 40 (disponibil 24/24).

CHIRURGIA DE 1 ZI LA MEDPARK – OPERĂM RAPID ȘI BINE!

Spitalul Internațional Medpark face marele salt și pune în aplicare „Chirurgia de 1 zi” – un trend mondial ce asigură restabilirea rapidă a pacientului și care este aplicat cu succes în clinicile de top din occident. Această metodă inovativă de tratament nu-ți va fura mai mult de o zi din programul încărcat şi presupune intervenții chirurgicale simple, cu multiple avantaje pentru pacient: reducerea complicațiilor și refacere rapidă, cicatrici minime, confort fizic şi psihologic.

Fă o programare acum la medicul chirurg, contactându-ne la 022 40 00 40 (disponibil 24/7) sau la Recepția Medpark. Pentru mai multe detalii despre chirurgia de 1 zi la Medpark, accesează LINKUL.

 

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Partenerii noștri
Author Medpark
Adresa: str. Andrei Doga, 24
Tel.: (+373) 22 40 00 40
Email:info@medpark.md
Facebook: https://www.facebook.com/Medpark.Hospital/?fref=ts
Moldoveanul Alexei Sancov a câștigat medalia de aur la Campionatul European de Natație
Articolul anterior
Cum îți pot schimba viața 15 minute de mers pe jos în fiecare zi!
Articolul următor