Până acum ai folosit greșit toaleta. Acest lucru îți provocă constipație și hemoroizi

Se pare că folosim greşit WC-ul, încă de când a fost inventat. Poziţia noastră pe „tron” a fost şi este greşită şi asta ne îmbolnăveşte. Află de ce nu stai corect pe WC şi care este adevărul despre folosirea toaletei în mod corect.

separator
femeie-toaleta_53a6b509bd

Cercetătorii de la prestigioasa Universitate Stanford au realizat un studiu din care reiese că multe boli ale colonului şi chiar contipaţia pot fi cauzate de folosirea incorectă a toaletei. Studiul celor de la Stanford relevă că poziţia corectă pentru a elimina fecalele este cea „pe vine” sau „ghemuită”, şi nu „în unghi de 90 de grade”, aşa cum ne obligă vasul de WC.

„Poziţia corectă pentru a defeca este cea pe vine, cu genunchii flexaţi spre abdomen, astfel încât spaţiul intra-abdominal se reduce, presiunea creşte şi astfel ajută eliminarea dejecţiilor”, spun cercetătorii care au participat la ineditul studiu.

Muşchii puborectali, chinuiţi de toalete moderne
Muşchii puborectali sunt cei care se încordează, respectiv se relaxează pentru a ne ajuta să eliminăm fecalele în mod sănătos şi natural. Aceşti muşchi acţionează ca o valvă a rectului şi îţi asigură control asupra eliminării resturilor de hrană.

Cum funcţionează muşchii puborectali când stai pe WC?
Muşchii puborectali sunt doar pe jumătate relaxaţi în poziţia şezut, ceea ce te împiedică „să te scapi pe tine” când stai pe un scaun obişnuit, la birou sau la masă. Din păcate, poziţia care nu permite relaxarea acestor muşchi este menţinută şi atunci când ne aşezăm pe vasul de toaletă.

Pe vine, singura poziţie naturală pentru eliminarea fecalelor
Cercetătorii de la Stanford au aflat că numai poziţia naturală, „pe vine”, pe care strămoşii noştri o foloseau înainte de inventarea vasului de toaletă, este cea corectă pentru încheierea digestiei.

Numărul de cazuri de constipaţie cronică, hemoroizi, sau chiar apendicită au crescut în ultimele secole, după apariţia vasului de toaletă, care doar pare că ne face viaţa mai uşoară.

Studii recente au arătat că poziţia greşită pe toaletă este mult mai importantă decât aportul de fibre consumat.
Pentru mai multe detalii despre poziţia corectă pe WC, urmăriţi filmuleţul de mai jos, realizat de o companie care susţine că a găsit o soluţie comodă şi simpatică, o alternativă la „baia turcească”, mult mai puţin populară, deşi mult mai sănătoasă.

Vlad Godorozea este câştigătorul concursului Baby Star!
Articolul anterior
„Goșa” din serialul rusesc “Univer” s-a însurat! Poze
Articolul următor
Alte articole interesante