Pelinul luptă cu candidoza!

Dezinfectant, antimicrobian, stimulent gastric, pelinul este planta minune pentru o serie de afecțiuni. Acesta luptă cu micozele, bolile stomatologice, stafilococul și streptococul hemolitic. Mai mult, pelinul armonizează funcţiile sistemului nervos, întărește imunitatea, are efect antialergic şi antiinflamator.

separator
Pelinul luptă cu candidoza!

Luptă cu candidoza

Candidoza şi scurgerile vaginale afectează un număr mare de femei. Dacă vrei să o tratezi pe cale naturală, infuzează două linguri de pelin într-un litru de apă, adaugă o linguriţă de bicarbonat şi spală zona intimă cu această soluţie, timp de 14 zile consecutive. De asemenea, poți face spălături vaginale cu ceai de pelin pentru a reface flora şi pentru a reduce secreţiile anormale, mâncărimile şi usturimile.

Stimulează pofta de mâncare

Persoanelor care nu au poftă de mâncare, le este recomandat o ceaşcă cu ceai, înainte de masă sau o lingură cu sirop de pelin timp de două săptămâni.

Înlătură viermii intestinaliPelinul luptă cu candidoza!

Datorită efectului său dezinfectant, pelinul înlătură paraziții intestinali, bacteriile și infecțiile. O cană de ceai de pelin sau două linguri de tinctură, administrate zilnic timp de 14 zile te vor scăpa de aceste probleme.

Remedii cu pelin pentru afecţiuni gastrice

Pentru îmbunătăţirea digestiei

Prepară un sirop din 250 g pelin uscat, mărunţit, 1 kg miere de albine şi 2 litri alcool de 15%. Amestecă bine ingredientele, lasă preparatul într-un loc răcoros, la întuneric, timp de 30 de zile, agitând periodic. Bea câte 50 ml, cu 100 ml apă călduţă, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mese, timp de 3-4 săptămâni.

Pelinul luptă cu candidoza!Pentru dizenterie

Consumă un amestec din părţi egale de pulbere din pelin uscat şi coajă de mandarină. La fiecare 2 ore, bea150 ml apă sărată, cu 1/4 linguriţă de preparat.

Pentru gastrită hipoacidă

În 350 ml ţuică se macerează 2 linguri de pelin, o linguriţă rădăcină de pătlagină şi de leuşteanPreparatul se ţine într-un loc ferit de lumină, timp de 3 săptămâni, şi se agită de 2-3 ori pe zi. Se beau câte 15-20 picături, amestecate cu o lingură de apă, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 10 zile.

Pentru balonare

De 3 ori pe zi, bea cu apă călduţă, 1/4 linguriţă pulbere de pelin, amestecată cu 1/2 linguriţă de seminţe de mărar.

ContraindicaţiiPelinul luptă cu candidoza!

  • Supradozajul sau utilizarea pe termen lung a uleiului de pelin (mai mult de 1 lună) poate provoca halucinaţii, spasme, convulsii, ameţeli, crampe, tulburări nervoase.
  • Pelinul le este contraindicat femeilor însărcinate, deoarece poate provoca avort spontan.  Persoanelor cu dereglări psihice și alcoolicilor le sunt interzise preparatele cu pelin.
  • Pelinul este interzis și persoanelor vârstnice, de aceea, ele trebuie să ceară sfatul unui medic specialist.

 

alte Articole interesante