Remedii împotriva congestiei nazale, care te ajută să îţi revii aproape instantaneu

Nu e nimic mai enervant decât să nu poţi respira bine, iar persoanele care trăiesc cu alergii sezoniere ştiu asta cel mai bine. De multe ori, nici toate decongestionantele din lume nu par să amelioreze starea, dar asta nu ar trebui să te mire. Utilizate excesiv, astfel de medicamente nu doar întârzie vindecarea, ci pot agrava congestia.

separator
s560x316_congestie_nazala

Nasul înfundat este o consecinţă a răcelii, alergiilor, expunerii la substanţe chimice din aer sau a infecţiilor sinusurilor. Toate acestea irită mucoasa nazală, care se inflamează. Iată câteva remedii pentru congestia nazală:

1. Fă-ţi propriul spray salin
Este foarte uşor şi ieftin. Îţi trebuie 2 linguriţe sare de mare şi o jumătate de cană cu apă fierbinte. Se fierbe până când sarea se dizolvă, se lasă să se răcească şi se toarnă soluţia într-un recipient cu pulverizator.
Acest amestec hidratează cavitatea nazală, subţiază mucusul gros şi contractă ţesutul inflamat.

2. Aburi
Un dus sau o baie fierbinte este unul dintre cele mai rapide moduri de a trata congestia nazală. Aburii fierbinţi deschid sinusurile. Încercaţi să adăugaţi şi un pic de ulei de eucalipt într-un vas cu apă fierbinte şi inhalaţi aburii. Eficiente sunt şi uleiurile de mentă sau lămâie. De asemenea, utilizarea unui umidificator în timpul somnului vă ajută la ameliorarea simptomelor.

3. Comprese calde
Compresele calde ajută la curgerea lichidului în sinusuri. Acest lucru va reduce în mod direct inflamaţia. Procedeul este foarte simplu: înmoaie un prosop în apă caldă, stoarce-l şi aplică-l pe frunte, nas şi pomeţi.

4. Ceai fierbinte
Ceaiul verde conţine compuşi anti-inflamatorii numiţi flavonoide. În plus, vaporii fierbinţi ce se ridică din ceasca ta cu ceai îţi vor deschide nările şi astfel vei respira mai uşor. Pentru o lovitură în plus, alege un amestec de ceai verde cu mentă, în care adaugi puţină miere şi lămâie, ambele cu proprietăţi mucolitice.

5. Bucură-te de o lingură de supă
O supă delicioasă este foarte hrănitoare, restabileşte nivelul de vitamine şi minerale de care sistemul imunitar are nevoie. Încercaţi, de asemenea, să puneţi un strop de piper negru în bolul cu supă pentru că îmbunătăţeşte biodisponibilitatea altor antioxidanţi şi condimente anti-inflamatorii. De asemenea, nu uitaţi să includeţi o lingură generoasă de turmeric pentru a reduce inflamaţia!

6. Masaţi nările cu ulei de cocos
Uleiul de cocos hidratează nările. În plus, acidul lauric, un compus natural din nuca de cocos este antimicrobian.

Sursa

Premieră: Cel mai așteptat film al anului din Moldova
Articolul anterior
Elena Băncilă: “Dacă consumi ciocolată, paste… cât duce trenul, e clar că nu ai cum să fii suplă”
Articolul următor
Alte articole interesante