Proaspete și delicioase, bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iată care sunt fructele şi legumele lunii octombrie!
Perele
Perele conțin apă în proporție de 80%, fibre, potasiu, fier și vitamina C. De asemenea, acestea au un conținut mare de pectină, care contribuie la scăderea nivelului de colesterol și o peptidă care ajută la prevenirea tensiunii arteriale și a atacurilor cerebrale.
Morcovul este cunoscut drept cea mai bogată sursă vegetală de provitamina A, numită și caroten. Acesta ajută la protejarea vederii.Iar pentru că este o sursă bună de antioxidanți, consumul regulat de morcovi scade riscul cancerului mamar, de vezică, cervical, de prostată, de colon, laringe și esofag.
Dovleacul
Dovleacul este bogat în potasiu, acid pantotenic, magneziu, vitaminele C, E și sărac în calorii. Substanțele nutritive din conținutul dovleacului scad riscul dezvoltării cataractei, afecțiunilor cardiovasculare și a mai multor tipuri de cancer.
Ardeiul se numără printre legumele cu cel mai ridicat conținut de vitaminele A și C.Datorită antioxidanților puternici, acesta luptă împotriva radicalilor liberi din organism, întărind sistemul imunitar.
Text: Sorina Țurcanu