Un sutien prea strâmt te poate îmbolnăvi de cancer la sân?

Se crede că patru din cinci femei poartă un sutien care nu li se potriveşte, deoarece au tendința de a-şi subestima lățimea spatelui şi îşi supraestimează mărimea cupelor.

separator
slider pe site

Există păreri potrivit cărora un sutien nepotrivit pune presiune pe sistemul limfatic al sânului, eliberând toxine periculoase. Medicii asigură însă, că între tipul de lenjerie purtat și cancerul la sân nu există nicio legătură. Un sutien nepotrivit poate provoca alte probleme se sănătate.

Doctorii avertizează că foarte multe probleme de sănătate pot fi declanşate de sutiene. Experţii în sănătate spun că pot apărea tulburări care aparent nu au absolut nicio legătură cu lenjeria de corp, cum sunt erupțiile cutanate sau indigestiile şi arsurile la stomac.

în plus, purtarea unui sutien nepotrivit poate deforma sănii, potrivit unui studiu amplu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Portsmouth.

Efectele „nocive“ ale unui sutien nepotrivit sunt mai vizibile în timpul exercițiilor fizice de întreținere, consideră cercetătorii britanici, care au testat 50 de modele de sutiene în ultimii trei ani. Astfel, o bustieră care nu susține sânii poate duce la slăbirea ligamentelor.

„Unele femei uită că forma și mărimea sânilor se schimbă de-a lungul vieții, mai ales după alăptare și menopauză, și nu-și adaptează sutienul în funcție de acest lucru“, subliniază Wendy Hedger, unul dintre cercetătorii britanici.

Sursa

Scutecele de unică folosinţă favorizează apariţia cistitei la copii
Articolul anterior
3 lucruri pe care nu le știai despre banane
Articolul următor
Alte articole interesante