Doi părinți și-au pierdut copilul de doi ani, în urma unui diagnostic greșit

Un băiețel de doi ani a murit după ce medicii i-au pus un diagnostic greșit. Micuțul Arlo a fost tratat pentru o viroză, dar în realitate, el avea meningită și a murit din cauza septicemiei.

separator

Arlo Bennet a fost dus de urgență la spitalul din Birmingham, după ce suferise o criză, copilul simțindu-se foarte rău, arată Daily Star.

Băiatul avea simptomele unei infecții generalizate, dar medicii nu au făcut analizele specifice și au considerat că micuțul are o infecție virală a căilor respiratorii superioare.

Starea micuțului Arlo s-a deteriorat rapid și a fost reevaluat după 9 ore. De abia atunci s-a stabilit că suferea de meningită și a primit antibiotice intravenos.

Punerea cu întârziere a diagnosticului corect a dus la decesul micuțului, care a murit în cursul aceleiași zile, în urma unui stop cardio-respirator.

Documentele arată drept cauză principală a decesului punerea tardivă a diagnosticului și instituirea tratamentului pentru infecție, determinată de meningită” arată sursa citată.

„L-am pierdut pe frumosul meu copil, era fratele mai mic al lui Alfie. Este foarte greu pentru noi, mai ales că nu înțelegem de ce Arlo nu a fost testat de la început pentru infecție” a spus mama băiețelului, Leanne, care mai are doi copii.

Mama băiețelului vorbește despre drama ei cu prilejul Zilei Internaționale a Luptei împotriva Infecțiilor.

Leanne și partenerul ei de viață marchează Ziua Internațională a Luptei împotriva Infecțiilor, pe 13 septembrie, explicând public pericolele generate de acest timp de afecțiune. Așa a ales să facă public cazul fiului ei, fără să precizeze când anume a murit acesta.

„Înainte, nu prea auzisem de infecții, dar acum este ceva ce nu voi mai putea să uit niciodată” a mai spus Leanne.

„Durerea a fost insuportabilă și nu știu dacă familia noastră va putea vreodată să trăiască cu ea. Nu doresc să se întâmple asta nimănui” a adăugat femeia.

Avocata familiei spune că a mai întâlnit, din nefericire, cazuri similare, în care oamenii se confruntă cu efectele devastatoare ale infecțiilor nedescoperite la timp de personalul medical.

„Identificarea rapidă a semnelor infecției este definitorie pentru modul în care poate fi învinsă” a spus Laura Ellacott.

Avocata a precizat că spitalul și-a recunoscut vina și a modificat regulamentele și protocoalele de tratament.

„Nimeni nu poate să-l aducă înapoi pe Arlo, dar este vital ca aceste recomandări să fie respectate în permanență, astfel încât alții să nu fie nevoiți să sufere durerea Leannei și a familiei sale” a mai spus avocata.

Sursa

Guvernul Japoniei va aloca 19 milioane de dolari pentru susținerea fermierilor moldoveni
Articolul anterior
Metoda incredibil de simplă prin care oricine poate reduce răspândirea virusului Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante