«Donat Mg» – te ajută să slăbești sănătos!


Sergiu Bujor,
medic-chirurg,
cercetător ştiinţific în Laboratorul de Cercetări Ştiinţifice “Chirurgia Reconstructivă a Tractului Digestiv”

Reprezentanții Companiei «Donat Mg» au vorbit despre eficiența produsului recomandat de ei spre consum, doamnelor prezente la antrenamentele de shaping. Iar pentru cele care nu au auzit despre proprietățile apei «Donat Mg» am hotărât să publicăm un articol, care să cuprindă întrebările cele mai des adresate reprezentaților «Donat Mg».

1) Unde se află izvorul apei «Donat Mg»?

Izvorul «Donat Mg» se află în orășelul Rogaska Slatina, Slovenia. În prezent, Rogaska Slatina a devenit una din cele mai mari stațiuni balneare din Europa Centrală.

2) Care sunt beneficiile apei «Donat Mg» asupra organismului?

Apele minerale bogate în magneziu normalizează digestia şi metabolismul intracelular şi acoperă nevoile zilnice ale organismului în magneziu, atât la pacienţi cu diverse maladii cât şi la oameni sănătoşi. Respectiv, «Donat Mg» previne formarea pietrelor la rinichi, împiedică depunerea kilogramelor în plus, întăreşte muşchii inimii şi sistemul imunitar, creşte rezistenţa la stres, previne ateroscleroza şi osteoporoza.

3) Care este doza zilnică recomandată?

Efectul terapeutic al apei «Donat Mg» te ajută să faci faţă tulburărilor metabolice şi bolilor tractului gastro-intestinal. Dezintoxicarea organismului are drep scop obţinerea unui corp mai suplu sau îmbunătăţirea calităţii sănătăţii dumneavoastră în general. Apa «Donat Mg» este unică în componenţa sa de minerale şi în conţinut de magneziu (Mg).

Pentru curăţirea eficientă a organismului «Donat Mg» se întrebuinţează după următoarea schemă:

Cursul se repetă de 2-3 ori pe an.

4) Ce se poate întîmpla dacă măreşti doza zilnică recomandată?

Trebuie să ţii cont, că uneori, în dependenţă de vârstă, greutate – doza zilnică poate fi mărită sau scăzută (dar niciodată, sub 400-500 ml, ca să acoperim necesarul zilnic cu magneziu).

În general, dacă diareea provocată de faptul că magneziul sporeşte eliberarea bilei (ca rezultat – dezintoxicarea organismului), este mult prea pronunţată: încercă să micşorezi doza zilnică consumată.

Ideal ar fi să mărești treptat doza zilnică de «Donat Mg»  consumat: de la 500-600 ml în prima săptămână, la 700-800 ml în a doua săptămână, pîna la 900 ml pe zi în următoarele săptămâni, până la sfârşitul tratamentului (în unele cazuri, la pacienţi cu obezitate pronunţată, doza poate creşte până la 1,3-1,5 l pe zi).

5) Este «Donat Mg» recomandat copiilor?

«Donat Mg» activează schimbul de proteine şi carbohidraţi, reglementează creșterea oaselor și a țesutului muscular, are un excelent efect anti-stres, reduce anxietatea, îmbunătățește somnul, starea de spirit şi starea de sănătate. Datorită proprietăților vasodilatatoare, magneziul are un efect pozitiv asupra mușchiului cardiac, scade tensiunea arterială, ameliorează spasmele, durerile şi crampele musculare, întăreşte sistemul imunitar.

Fără magneziu nu se absoarbe calciul, care întărește oasele, dinții; și potasiul, ce întărește mușchiul cardiac şi creierul.

Doză unică se calculează din raportul 3-5 ml/kg din greutatea corporală. Adică un copil de 30 kg ar tebui să consume câte 90 ml de Donat Mg de 3 ori pe zi. Cursul de consum a apei este de 4 săptămâni de 2 ori pe an.

6) Care sunt urmările deficitului de magneziu pentru organismul uman?

  • Stresul, oboseala cronică;
  • Anxietatea, nervozitatea, agitația, fobia, depresia, agresivitatea, furia;
  • Tulburările de somn;
  • Oboseala ochilor, tremorul pleoapelor, ticul nervos;
  • Convulsii;
  • Disfuncții vegetative – distonia vasculară, palpitaţii, aritmii;
  • Dischinezii biliare.
  • Diabetul zaharat, obezitatea;
  • Răceli frecvente şi convalescenţa după boli infecţioase.

Deficiența de magneziu participă în modelul clinic al îmbătrânirii, mai ales în ceea ce privește simptomele neuromusculare, cardio-vasculare și renale. Fără magneziu, nu este absorbit calciul şi, în loc de oase, el se depune pe pereţii vaselor sangvine şi în rinichi, formând pietre, fără el potasiul nu este fixat în interiorul celulelor, iar acest fapt slăbește inima și creierul.

7) Sunt pietrele la rinichi o contraindicaţie pentru consumul acestei ape?

Pietrele sau nisipul la rinichi nu constituie o contraindicaţie pentru consumul «Donat Mg». Deoarece «Donat Mg» este inhibitor natural al formării pietrelor de calciu, iar consumul periodic al apei «Donat Mg», te va ajuta să elimini pietrele din rinichi pe cale naturală şi va preveni formarea altor noi.

8) Cum te ajută această apă să slăbești?

«Donat Mg» se distinge prin următoarele proprietăţi asupra siluetei noaste:

  • Conținut în apa minerală – Magneziul (Mg2 +) și Calciul (Ca 2 +) –  reacţionează cu grăsimi, ducând la formarea sărurilor, ce nu sunt absorbite la nivelul tractului gastro-intestinal. Având în vedere că pentru nevoile organismului, grăsimile sunt luate din rezervele corpului, rezultatul poate fi rapid şi fără risc de deficienţă de micronutrienţi esenţiali.
  • Consumul de apă minerală «Donat Mg» îmbunătăţeşte activitatea tractului digestiv şi duce la normalizarea metabolismului, curățind organismul de toxine;
  • «Donat Mg» îmbunătăţeşte toleranța la insulină, accelerând prelucrarea grăsimilor acumulate în organism pentru a produce energie.
  • Compoziţia unică a apei minerale «Donat Mg», care conţine toate elementele necesare pentru activitatea organismului, ajută la înlăturarea deficienței de microelemente şi, astfel, face posibilă reducerea cu un sfert a limentației obișnuite.
  • «Donat Mg» reduce pofta de mâncare, deci cei care urmează dieta cu apa «Donat Mg» nu simt discomfortul provocat de foamea continuă.

9) Există contraindicaţii pentru cosumul acestei ape?

Apa Donat Mg este 100% naturală. Are o tolarenţă bună de către organismul uman şi nu creează dependenţă.

Totuşi, datorită efectului său coleretic sunt prezente unele contraindicaţii, cum ar fi: insuficienţa renală acută şi cronică; litiaza biliară care necesită intervenţie chirurgicală; cancer în stare avansată; perioada de avansare sau decompensare a bolii de bază; stări ce necesită spitalizare şi tratament spitalicesc; agravarea recentă a ulcerului gastric şi duodenal, acompaniate de sângerare.

Puncte de vânzare în Chișinău
Str. acad.Natalia Gheorghiu 30, of. 250
079 003308 – recepţionarea comenzilor
060 241144 – foi turistice Rogaska Slatina 

Apa „Donat MG”, o mai puteţi procura fie online, fie din clinicile On Clinic sau de la distribuitorii oficiali din Bălţi şi Orhei.

Întreabă doctor@unica.md
Adresează o întrebare specialistului nostru, vei primi răspuns în cel mai scurt timp.

Chirurg oncolog: „Nimeni nu e scutit de dezvoltarea unui cancer de colon sau rect”

Din păcate, la noi în țară cancerul de colon este diagnosticat într-o fază avansată, când e extins și în alte părți din organism. De aceea, am considerat că acest articol trebuie să-l citiți și voi.

Dr. Nadim Al Hajjar, medic chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie din Cluj-Napoca din România, a declarat pentru Monitorul de Cluj că acest tip de cancer e depistat când are deja metastaze în ficat sau în alte organe.

„Din păcate, de foarte multe ori acest cancer este identificat într-o fază tardivă. E depistat când are deja fie metastaze în ficat sau în alte organe, fie extidere locoregională care de multe ori împiedică un tratament curativ al cancerului și te obligă la o terapie paliativă. Iar rezultatele și impactul asupra pacientului sunt cu totul diferite’, a declarat dr. Nadim Al Hajjar, scrie avantaje.ro

Simptome cancer de colon la care trebuie să fii atent

Pentru că nu prezintă simptome specifice, pacienții primesc destul de târziu diagnosticul care indică faptul că e vorba despre un cancer localizat la colon sau rectal.

„Bolnavul prezintă o simptomatologie nespecifică, precum lipsa apetitului alimentar, incapacități de concentrare, scăderea în greutate, niște simptome comune bolii neoplazice.

În cancerul colorectal pot fi lucrurile mai accentuate când apare un sindrom anemic care presupune pierderi oculte de sânge, fără să fie o pierdere evidentă (nu e vorba de hematochezie), ci un sindrom anemic care nu găsește o explicație.

Bolnavul nu are o boală hematologică ce poate explica această anemie și atunci te gândești de ce pierde sânge: acest bolnav poate avea o sângerare ocultă printr-un cancer de colon sau rectal.

Când vorbim de cancerul de rect, bolnavul poate să prezinte în plus și alte simptome caracteristice: tenesme, senzație falsă de defecație sau eliminarea de produse patologice în scaun. Acestea ridică un semn de întrebare care-l obligă pe medicul curant/de familie să se gândească ce protocol trebuie urmat pentru a găsi un diagnostic pozitiv’, a explicat medicul.

Cine trebuie să fie atent la acest tip de cancer?

Nimeni nu e scutit de niciun tip de cancer, dar există câțiva factori de risc de care unele persoane trebuie să țină cont: cei care au fost diagnosticați anterior cu boli inflamatorii intestinale (cum e rectocolita ulcerului hemoragic sau boala Crohn), cei care știu că au o alimentație necorespunzătoare și un stil de viață agitat, cei care mănâncă regulat fastfood și au stres clinic. Cei care au mai avut cazuri în familie au un risc mai crescut să dezvolte cancer de colon sau de rect.

Cum poate fi prevenit un cancer de colon?

După vârsta de 45 de ani, e recomandat ca fiecare dintre noi. o dată la cinci ani, să facă o colonoscopie și o gastroscopie.

„În cazul cancerului colorectal, prima examinare, în afară de diagnosticul clinic, este endoscopia digestivă-inferioară, care are o mare importanță pentru toți medicii care se ocupă de tratament. Ea îți spune exact la ce distanță de marginea anală este localizată tumoarea, fie la nivelul rectului sau al colonului. Această examinare te ajută pentru biopsia necesară examenului anatomopatologic.„

Criză de medici în țară. Ala Nemerenco: 12 raioane nu au medic legist

Mai multe localități din țară duc lipsă acută de medici de familie, iar în 12 raioane nu există niciun medic legist, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Totodată, aceasta susține că statul depune eforturi pentru a încuraja angajarea tinerilor specialiști în instituțiile medicale din raioane, deoarece lipsa de cadre este explicată de cele mai multe ori de îmbătrânirea sau pensionarea personalului medical. Potrivit ministrei, în ultimii ani s-a investit în infrastructura medicală, în instruirea medicilor și au fost majorate salariile, transmite radiomoldova.md.

Pe lângă medicii de familie, în multe raioane lipsesc specialiștii în oncologie, cardiologie și neurologie, a declarat la emisiunea „Spațiul Public” ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Totodată, ea dă asigurări că lipsa de cadre medicale din sistem nu este mai mare decât în țările din Uniunea Europeană. Ministra a specificat că în ultimii ani s-au majorat considerabil salariile în sistem.

„În anul 2020, salariul mediu al unui medic în Republica Moldova era 11.000. La moment, salariul mediu, absolut pe toate specialitățile, este 18.000. Dacă ne referim la unele specialități, salariul mediu, de exemplu în reanimatologie și anesteziologie, ajunge și la 25.000 de lei. În medicina legală, salariul era 14.000 de lei. Noi am majorat acum salariul și este de 28.000”, a menționat ministra Sănătății.

Ala Nemerenco a precizat că nu doar salariile reprezintă factorii decisivi care îi determină pe medici să abandoneze sistemul sau să plece la muncă în alte țări, precum dezvoltarea economică și politică a țării.

„Există așa-numiții push factor, factorii care de fapt împing spre migrație un medic și salariul nu se află pe primul loc. De fapt, pe primul loc se află dezvoltarea economică și politică a țării, dacă ei văd o perspectivă pentru următorii ani sau nu. Nu doar medicii, dar și alți lucrători vor lua cumva calea migrației, deoarece ei se gândesc, de asemenea, la prosperitatea familiei. Doi – sunt condițiile de lucru în instituția medicală, care pentru medici este un factor mult mai important chiar decât salariul pe care îl primește. De ce? Fiindcă lipsa condițiilor de fapt influențează foarte mult calitatea actului medical”, a precizat Ala Nemerenco.

Ministra Sănătății a precizat că în ultimii doi ani și jumătate s-au investit peste trei miliarde de lei în reconstrucția departamentelor și secțiilor, dar și pentru modernizarea și reînnoirea echipamentelor.

Precizăm că, de la începutul acestui an, salariile cadrelor medicale care sunt plătite din Fondul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală au fost majorate cu 15% sau de la 700 până la 3.000 de lei, în funcție de specialitate, vechime și nivelul studiilor. De aceste majorări salariale beneficiază 44.600 de angajați din sistemul medical.

O epidemie de rujeolă face victime printre copii, în SUA. Deja doi copii morți

Un al doilea copil a murit de rujeolă în Statele Unite, victimă a unei epidemii care s-a declanşat în Texas, fiind vorba de o boală foarte contagioasă, a cărei gestionare de către secretarul sănătăţii, Robert Kennedy Jr, a fost criticată, relatează AFP citat de observatornews.ro.

Copilul a murit joi într-un spital din Lubbock, în nord-vestul statului Texas, din cauza unei „insuficienţe pulmonare cauzate de rujeolă”, au anunţat într-un comunicat autorităţile sanitare ale statului. Acestea au adăugat că copilul nu fusese vaccinat împotriva rujeolei şi nu avea probleme de sănătate cunoscute.

Copii răpuşi de rujeolă, în SUA

Secretarul sănătăţii, Robert Kennedy Jr (RFK, nepotul preşedintelui asasinat în 1963), s-a deplasat la faţa locului pentru a „consola familia” după decesul copilului, o fetiţă de 8 ani, a anunţat el duminică pe X.

Decesul vine în contextul în care peste 600 de cazuri de rujeolă au fost raportate în Statele Unite în acest an, dintre care aproape 500 în Texas de la sfârşitul lunii ianuarie. Un prim copil nevaccinat murise deja la Lubbock la sfârşitul lunii februarie, fiind primul deces legat de această boală în aproape zece ani în Statele Unite.

Autorităţile din statul vecin New Mexico (sud-vest) anunţaseră, de asemenea, la începutul lunii martie, că virusul rujeolei a fost detectat la un pacient nevaccinat după decesul acestuia, dar cauza decesului este încă în curs de investigare, relatează news.ro.

Ivan Urgant divorțează!
Articolul anterior
Indiana: Altădată… despre melci…
Articolul următor
Close menu