Două moldovence, angajate în sistemul de sănătate din Italia, au primit vaccinul anti-Covid-19. Cum se simt și care este regretul lor în acest moment?

Printre primii moldoveni care au primit deja vaccinul împotriva coronavirusului sunt două moldovence ce activează în prima linie de luptă cu pandemia, în Italia.

Adriana Ciobor este voluntară la Crucea Roșie în orașul italian Parma. A făcut prima injecție acum o săptămână.

„La sfârșitul lunii voi primi o a doua doză. Mă simt bine, nu au existat efecte secundare. Sper că mă voi putea întoarce acasă vara, pentru că nu am mai fost acolo de trei ani”, și-a împărtășit impresiile Adriana.

O alta conațonală, Svetlana Braila, locuiește la Milano și lucrează ca asistentă medicală. Ea spune că marea majoritate a colegilor ei au suferit de infecția cu coronavirus. Dar, în cele din urmă, cei care au imunitate au decis, de asemenea, să vaccineze:

„Suntem aproape patru mii vaccinați și nimeni nu s-a simțit rău. Cu excepția poate a unor mici dureri musculare, ca după orice vaccinare”.

Conaționalii noștri regretă doar că au primit medicamentul înaintea părinților, bunicilor din Moldova.

Până în prezent, Moldova a aprobat un plan de vaccinare. Pe lângă lotul de medicamente din cadrul programului OMS, sunt așteptate 200 de mii de doze din România. Până să ajungă, lucrătorii din domeniul sănătății primesc instruire cu privire la modul de administrare a noilor vaccinuri.

sursa: www.publika.md

Tânărul care a căzut în gol într-un centru comercial din capitală a fost operat. Urmează alte 4 intervenții chirurgicale
Articolul anterior
Înghețată cu urme de Coronavirus, retrasă din magazine în China
Articolul următor
Alte articole interesante