Fiecare persoană își face griji pentru propria viață și sănătate, prin urmare e firesc să ne alarmăm, mai ales în contextul situației create în China, unde, o nouă tulpină de coronavirus, face tot mai multe victime printre oameni. Ceea ce trebuie să cunoaștem este că virusurile au existat dintotdeauna și e adevărat că acestea suferă mutații, în mod constant, astfel pot apărea tulpini mai virulente, mai contagioase.
Orice se întâmplă ar trebui să ne facă să tragem o concluzie: și anume faptul că poate ar fi potrivit să acordăm o mai mare atenție sănătății noastre, să fim atenți la felul în care ne alimentăm, să alegem doar produse sănătoase care să influențeze pozitiv asupra organismului, să nu ne ruinăm imunitatea în mod conștient, să avem grijă să ducem un mod sănătos de viață pentru a face organismul puternic în fața infecțiilor.
Lectorul universitar Dr. Horea Mihai Bădău ne spune ,,de ce nu ar trebui să ne speriem de virusul ucigaș”:
,,Că așa scrie presa: ucigaș, ucigaș, ucigaș. Dar dacă ne uităm cu atenție, observăm că nu e chiar așa de ucigaș. Din cele 1.400 de persoane infectate, conform statisticilor oficiale, au murit 41, adică 41 din 1.400. Din cele 41 de persoane care au murit, una singură avea sub 40 de ani, mai exact 36, deci au murit persoane în vârstă, cu sistemul imunitar slăbit. Toate persoanele care au murit, au murit în China. Nu a murit nicio persoană purtătoare a acestui virus în Franța, Statele Unite sau în altă țară. Asta înseamnă că mai contează și calitatea îngrijirilor medicale. Sau prezentarea de urgență la medic, din primele stadii ale bolii. Dar în Wuhan, acum medicamentele antigripale sunt raționalizate (două cutii de persoană la farmacie, unde sunt mereu cozi). Cei bolnavi, din spitale, primesc mâncare la plic (conform unor postări de pe Twitter). Nu sunt chiar cele mai bune condiții pentru ca organismul să lupte cu boala. Multe persoane au fost deja externate (ce s-a întâmplat cu ucigașul, a hotărât să nu mai ucidă?). Este foarte interesant că presa scrie numai despre numărul de îmbolnăviri, nu și despre numărul de vindecări și de externări, ca și cum cei care s-au îmbolnăvit au rămas bolnavi pe viață.
Cel mai mare ucigaș acum e panica. De ce? Oamenii se îmbolnăvesc la Wuhan și pentru că se înghesuie pe culoarele spitalelor, chiar dacă nu au simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus. Și iau virusul din spital. În Franța, după cum spunea azi un medic, oamenii cheamă ambulanța pentru că tocmai au trecut pe lângă un chinez care își sufla nasul în batistă. În România, oamenii golesc farmaciile de antivirale (aflat de la sursă). Cu cât te sperii mai tare, cu atât bagi mai multe antivirale în tine la orice răceală, respectiv chemi ucigașul, pentru că îți scade imunitatea în fața virusului care te poate pune în pericol. Scade și stocul de antivirale, deci când vine ucigașul, ne găsește pe jumătate uciși. Dacă vine. Și când va veni s-ar putea să avem surpriza să nu fie chiar atât de ucigaș.
Update: acum, la 4 jumătate, ora României, sunt 50 de morți din 2.000 de îmbolnăviri. Morții, tot numai din China. CNN anunță că a crescut numărul morților pentru că s-au epuizat medicamentele (cam ceea ce scriam și eu în articol în legătură cu calitatea îngrijirilor medicale)
În România, anul trecut, au decedat 97 de persoane din cauza banalei gripe. 97. În Franța, gripa a făcut 8.000 de morți, în 2 luni, în 2018 – 2019”.