Activitatea fizică aduce beneficii întregului organism. Specialiștii recomandă un stil de viață activ fiecărui om pentru a-și menține ori a-și îmbunătăți parametrii de sănătate. În cazul diabetului zaharat, sportul îmbunătățește starea de sanatate prin scăderea nivelului zahărului în sânge și a valorilor tensiunii arteriale, prin creșterea nivelului de energie din organism și inducerea somnului de bună calitate.
Chiar și simplul mers pe jos ajută la combaterea diabetului. O plimbare de 30 de minute sau o oră de 3-4 ori pe săptămână ajută la atingerea obiectivului, iar beneficiile mișcării odată percepute vor oferi și motivația de a continua. Dansul poate fi o cale distractivă de a menține mobilitatea. Indicația este de a face timp pentru 25 de minute de dans de 3 ori pe săptămână pentru a arde caloriile, o mai bună funcționare a inimii, reducerea nivelului zahărului în sânge și a stresului. activitate. Scaunul poate fi un bun suport daca avem nevoie.
Să lupți împotriva diabetului poate fi la fel de ușor prin mersul pe bicicletă. 30 de minute pe zi, de 3-5 ori pe săptămână poate ajuta și la reducerea greutății corpului.
Dacă nici mersul pe bicicletă nu îți este la îndemână, atunci urcă și coboară scările. Macăr timp de 3 minute la o oră sau două după ce ai mâncat. Această activitate arde caloriile, ajută plămânii să funcționeze din greu. Mai ales că scări sunt peste tot, fie acasă, fie la serviciu.
O altă activitate este grădinăritul, aceasta nu doar că relaxează mintea, dar este și un antrenament pentru oase și mușchi. 30 de minute de activitate fizică pe zi ajută insulina din corp să funcționeze mai bine. Dacă nu ai făcut niciun fel de activitate fizică de ceva vreme, începe cu 5-10 minute de sport pe zi și crește treptat, consultând medicul și instructorul tău de sport.
Mersul la sală te ajută să îți disciplinezi programul, să îți îmbunătățești dieta, să adopți un stil sănătos de viață și să ții organismul departe de boli.
sursa: www.adevarul.ro