Experți britanici: Aproape 60% din noile cazuri de Covid din Londra sunt cauzate de tulpina mutagenă contagioasă

Noua tulpină de coronavirus „se mișcă repede” și devine varianta dominantă, susțin specialiștii britanici.

Noua tulpină – numită acum oficial VUI-202012/01 – poate fi „cu până la 70 la sută” mai transmisibilă decât tulpinile anterioare.

Marea Britanie a alertat, pe 19 decembrie, Organizația Mondială a Sănătății cu privire la o nouă variantă a coronavirusului.

Noua variantă conține 23 de modificări genetice diferite, multe asociate cu părți ale virusului care controlează modul în care acesta se leagă de celulele umane.

În prezent, peste 60% din noile infecții din Londra dunt cauzate de noua variantă virală, a spus Sir Patrick Vallance, consilierul științific șef al Regatului Unit, care a adăugat că virusul: „Se mișcă repede și devine varianta dominantă”.

Noua tulpină a apărut pentru prima dată în septembrie în sud-estul Londrei, a spus Sir Patrick Vallance.

Până la jumătatea lunii noiembrie, a reprezentat 28% din toate infecțiile noi cu Covid din Londra, crescând la 62% până pe 9 decembrie.

De asemenea, s-a răspândit în cel puțin alte trei țări. Organizația Mondială a Sănătății a cerut membrilor săi din Europa să intensifice măsurile împotriva coronavirusului în fața noii variante care circulă în Marea Britanie.

,,În toată Europa, unde transmisia este intensă și răspândită, țările trebuie să își dubleze abordările de control și prevenire”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a OMS Europa.

Numărul copiilor bolnavi de Covid-19, în creştere în Moldova
Articolul anterior
,,A doua mea viață”. O asistentă medicală iese din spital după 8 luni de luptă cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante