Israel: Rata infectărilor cu Covid-19 a scăzut cu 95,8% în rândul celor care au primit ambele doze de vaccin Pfizer

Ministerul Sănătăţii din Israel a declarat sâmbătă că rata infectărilor cu coronavirus a scăzut cu 95,8 % în rândul persoanelor care au primit cele două doze de vaccin Pfizer / BioNTech, transmite Agerpres, care citează AFP.

Vaccinul s-a dovedit a avea o eficienţă de 95,8% în prevenirea infectării cu noul coronavirus la două săptămâni după efectuarea rapelului, o eficienţă de 99,2% în prevenirea formelor severe şi de 98,9% în prevenirea decesului.

Conform datelor adunate până în data de 13 februarie, vaccinarea este eficientă şi la o săptămână după inocularea celei de-a doua doze: 91,9% pentru a preveni infectarea, 96,4% în privinţa prevenirii formelor grave şi 94,5% pentru a preveni decesul.

”Obiectivul nostru este să continuăm vaccinarea întregii populaţii cu vârsta de peste 16 ani ceea ce ne va permite să revenim la obiceiurile care ne lipsesc”, a declarat sâmbătă, într-un comunicat de presă, directorul general din Ministerul Sănătăţii, Hezi Levi.

Israelul a lansat o campanie masivă de vaccinare pe 19 decembrie, considerată a fi una din cele mai rapide din lume, graţie unui acord cu Pfizer care a permis Israelului să obţină rapid milioane de doze în schimbul unor date biomedicale despre efectele vaccinului.

Ultima lună de iarnă se încheie cu temperaturi de primăvară. Vezi prognoza meteo!
Articolul anterior
Când vor renunța românii la masca de protecție? Răspunsul expertului
Articolul următor
Alte articole interesante