Israelul extinde campania de vaccinare și pentru copiii cu vârste între 16 și 18 ani

Duminică, 24 ianuarie, guvernul premierului Netanyahu din Israel, a decis extinderea campaniei de vaccinare şi pentru adolescenţii cu vârste între 16 şi 18 ani, ″pentru a permite revenirea lor rapidă la şcoală şi participarea în condiţii normale la examene″⁣, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educaţiei, conform Reuters.

Totuși, titularul acestui portofoliu, ministrul Yoav Galant, a declarat că încă este prea devreme pentru a spune dacă şcolile vor putea fi redeschise începând din februarie.

În Israel, administrarea vaccinurilor a fost inițial limitată la vârstnici și la alte categorii de persoane cu risc ridicat, dar acum sunt disponibile pentru oricine are peste 40 de ani sau, cu permisiunea părinților, pentru adolescenții între 16 și 18 ani.

Israelul are cea mai rapidă rată de distribuție a vaccinurilor din lume. Cu importurile regulate de vaccinuri Pfizer Inc., a administrat cel puțin o doză la mai mult de 25% din populația sa, de 9 milioane de persoane, începând din 19 decembrie, spune Ministerul Sănătății.

Netanyahu a anunțat duminică că va propune parlamentului un nou pachet de legi de ajutor pentru întreprinderi, gospodării și șomeri israelieni afectați de criză.

Israelul interzice toate zborurile internaționale de pasageri, din cauza tulpinilor noi de Covid. ,,Închidem ermetic spaţiul aerian”
Articolul anterior
Astăzi, Nicolae Botgros împlineşte 68 de ani! La mulți ani, Maestre!
Articolul următor
Alte articole interesante