Maternitatea Medpark – Specialiști în fericire, acreditați în siguranță

Maternitatea Medpark a devenit un centru de referință în ceea ce privește gestionarea sarcinilor de înaltă complexitate, fiind și singura maternitate privată care primește nașteri începând cu termenul de 32 de săptămâni. O experiență frumoasă de naștere înseamnă, însă, mai mult decât atât și aceasta este misiunea medicilor obstetricieni Medpark – specialiști în fericire, acreditați în siguranță.

Doar o naștere frumoasă poate aduce alte nașteri în viitor

Experiența pozitivă nu este doar un slogan, ci reprezintă un principiu enunțat de Organizația Mondială a Sănătății în contextul în care încurajarea nașterilor a devenit o prioritate socială. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, viitoarea mamă trebuie să beneficieze de tot suportul din partea familiei și a echipei medicale.

La Medpark, viitoarele mame au parte de grija unei echipe de excepție, alcătuită din medici obstetricieni, ecografiști, medici de familie, neonatologi-renimatologi, anesteziști, asistente medicale, moașe și specialiști din alte peste 40 de domenii medicale și chirurgicale, pregătiți să se alăture în caz de orice necesitate.

Fiecare experiență este unică

Primele emoții încep din primele săptămâni de sarcină, iar parcursul este unul de durată și de maximă responsabilitate.

  • 9 luni de grijă și protecție. Pentru a scuti părinții de griji, Medpark a creat un pachet de monitorizare a sarcinii cu toate investigațiile și consultațiile incluse. Medicul de familie completează actele necesare pentru obținerea indemnizațiilor de stat, iar un manager dedicat va informa pacienta ori de câte ori este necesar un control medical. În caz de urgențe, liniile de gardă obstetrică și neonatologie sunt disponibile 24/7.
  • Nașterea fără frică. Frica de durere, de imprevizibil și responsabilitatea care se află pe umerii mamei o fac să simtă vulnerabilă în momentul nașterii. Iată de ce rolul echipei Medpark este să asigure îngrijirile medicale, dar și toate mijloacele necesare pentru ca nașterea să se transforme într-o experiență pozitivă. Aici se include atât gestionarea durerii în naștere, cât și asigurarea confortului psihoemoțional prin aceeași minge de fitness în travaliu, covorașul de yoga, terapia cu muzică, aromaterapie sau orice face gravida să se simtă mai bine.
  • Susținerea familiei este esențială și încurajată începând de la etapa de pregătire, prin cursurile de educație prenatală “Școala viitorilor părinți”, prezența partenerului în timpul consultațiilor, la naștere și după naștere, în salon. Atunci când puterile sunt la limită, susținerea persoanei apropiate poate oferi acea căldură și liniște interioară.

Echipa Medpark crede cu desăvârșire că anume de confortul psihoemoțional al femeii care naște, depinde buna desfășurare a întregului proces.

Ești pregătită pentru o naștere în siguranță? Noi suntem.

Maternitatea Medpark este singura din țară în care procesele medicale corespund standardelor internaționale de calitate și siguranță a pacientului, fapt confirmat de acreditarea Joint Commission International. Pentru viitoarea mamă, aceasta reprezintă confirmarea că ea și bebelușul său vor beneficia de îngrijiri medicale la nivelul spitalelor de top din lume.

Află mai mult despre monitorizarea sarcinii și nașterea la Medpark pe Maternitatea Medpark sau contactează-ne la (+373) 22 40 00 40, disponibil 24/7.

Avertisment! Numărul bolnavilor de cancer s-ar putea dubla curând

Tot mai multe cazuri de cancer. Potrivit chirurgului clujean Patriciu Achimaș Cadariu, este esențial să ne pregătim încă de acum pentru o creștere rapidă a numărului de îmbolnăviri, pe fondul îmbătrânirii populației și a unui stil de viață nesănătos, accentuat de o monitorizare deficitară a pacienților din grupurile de risc. Declarațiile au fost prezentate de Actual de Cluj, scrie doctorulzilei.ro.

Patriciu Andrei Achimaș-Cadariu este specializat în obstetrică-ginecologie și a deținut funcția de ministru al sănătății în guvernul Dacian Cioloș. Este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și doctor în științe medicale.

„Evit să fac previziuni alarmiste, dar este posibil ca volumul de pacienți, în special în domeniul cancerului, să crească cel puțin dublu în viitor. Referitor la afecțiunile cardiovasculare, nu fiind expert în acest domeniu, cred că ar fi indicat să consultăm opinia colegilor, dar cu siguranță ne putem aștepta la o creștere semnificativă a numărului de pacienți”, a subliniat deputatul clujean, potrivit G4media.ro. 

El consideră că, pe lângă implementarea unor strategii coerente, este necesară construirea de noi spitale, îmbunătățirea pregătirii personalului medical și, mai ales, promovarea educației sanitare.

Medicul a precizat că un aspect fundamental este educația. Pentru a preveni problemele majore de sănătate, este esențial să învățăm că este necesar să ne prezentăm regulat la medic. În unele țări, cei care nu se prezintă riscă să nu beneficieze de decontarea unor tratamente. De asemenea, ar fi benefic să învățăm despre efectele nocive ale fumatului, despre faptul căm nu este recomandat decât în cantități moderate – totuși, etanolul în sine este un agent toxic, și despre importanța activității fizice, precum și despre menținerea unui indice de masă corporală sănătos.

În loc să adoptăm o alimentație echilibrată, bazată pe consumul de fructe și legume, este tentant să îi oferim copilului un pumn de ciocolată să o ia cu el la școală și să scăpăm de grija mesei sale. În loc să ne dedicăm timpul copilului pentru activități în aer liber sau pentru practicarea unui sport, nu este mai simplu să ne lăsăm copilul în fața televizorului sau să petrecem timp inactiv pe canapea?

Acestea sunt aspecte care țin, în cele din urmă, de bun simț. Da, viața modernă s-a schimbat radical într-un timp foarte scurt, iar din perspectivă antropologică, suntem aproape de momentul în care pentru a ne hrăni, oamenii alergau kilometri întregi în fiecare zi și consumau cantități reduse de alimente. Această schimbare s-a produs cu rapiditate.

Guvernul a aprobat acțiunile necesare pentru reducerea mortalității prin cancer și susținerea pacienților diagnosticați cu această boală cruntă

Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Sănătății, Planul de acțiuni pentru perioada 2024-2025 privind implementarea Programului național de control al cancerului pentru anii 2016-2025.

Planul stabilește acțiuni concrete în vederea depistării precoce și controlul cancerului, precum și accesul la servicii calitative de diagnostic, tratament și îngrijire continuă a pacienților cu maladii oncologice.

În ultimele decenii se constată o creștere a indicilor morbidității şi mortalității prin cancer în lume, inclusiv în Republica Moldova. Anual sunt înregistrate circa 10.000 cazuri de tumori maligne la nivel național, acestea ocupând locul doi printre principalele cauze de deces dintre bolile netransmisibile.

Maladiile oncologice au rate de vindecare ridicate atunci când sunt depistate precoce și tratate conform celor mai bune practici internaționale.

Astfel, documentul de politici urmărește reducerea mortalității prin cancer cu 7% la nivel național până în anul 2025, prin modernizarea și fortificarea serviciilor de diagnosticare a pacienților cu maladii oncologice, actualizarea și extinderea listei naționale de medicamente oncologice esențiale, dezvoltarea serviciilor paliative şi a celor de reabilitare pentru pacienții oncologici.

Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal

Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie „The Guardian“. Un sondaj internaţional, care va fi publicat weekendul viitor, va dezvălui că 57% dintre experţii de top în boli cred acum că o tulpină de virus gripal va fi cauza următorului focar global de boli infecţioase mortale, scrie adevarul.ro

Convingerea că gripa este cea mai mare ameninţare pandemică din lume se bazează pe cercetări îndelungate care arată că evoluează şi suferă mutaţii constant, a declarat Jon Salmanton-García de la Universitatea din Köln, care a efectuat studiul.

„În fiecare iarnă apare gripa”, a spus el. „Aţi putea descrie aceste focare drept mici pandemii. Sunt mai mult sau mai puţin controlate, deoarece diferitele tulpini care le provoacă nu sunt suficient de virulente – dar situaţia nu va fi întotdeauna la fel”, a precizat el. Detaliile sondajului – care a implicat contribuţia a 187 de oameni de ştiinţă – vor fi dezvăluite la congresul Societăţii Europene de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ESCMID) de la Barcelona, weekendul viitor.

Următoarea cauză cea mai probabilă a unei pandemii, după gripă, este probabil un virus – denumit Boala X – care este încă necunoscut ştiinţei, potrivit a 21% dintre experţii care au luat parte la studiu. Ei cred că următoarea pandemie va fi cauzată de un microorganism care nu a fost încă identificat, care va apărea din senin, la fel cum s-a întâmplat şi cu virusul SARS-CoV-2, cauza COVID-19, atunci când a început să infecteze oamenii în 2019.

Aviara îngrozește oamenii de știință

Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a exprimat temeri cu privire la răspândirea alarmantă a tulpinii de gripă H5N1, care provoacă milioane de cazuri de gripă aviară pe tot globul. Acest focar a început în 2020 şi a dus la moartea sau uciderea a zeci de milioane de păsări de curte şi, de asemenea, a ucis milioane de păsări sălbatice.

Cel mai recent, virusul s-a răspândit la specii de mamifere, inclusiv la bovine domestice, care sunt acum infectate în 12 state din SUA, sporind şi mai mult temerile cu privire la riscurile pentru oameni. Cu cât virusul infectează mai multe specii de mamifere, cu atât are mai multe oportunităţi de a evolua într-o tulpină periculoasă pentru oameni, a declarat săptămâna trecută Daniel Goldhill, de la Royal Veterinary College din Hatfield, pentru publicaţia Nature .

Apariţia virusului H5N1 la bovine a fost o surpriză, a adăugat virologul Ed Hutchinson, de la Universitatea Glasgow. „Porcii se pot îmbolnăvi de gripă aviară, dar până de curând bovinele nu au făcut-o. Au fost infectaţi cu propriile lor tulpini ale bolii. Deci apariţia H5N1 la vaci a fost un şoc.

Înseamnă că riscurile ca virusul să pătrundă în tot mai multe animale de fermă şi apoi de la animalele de fermă la oameni devin din ce în ce mai mari. Cu cât virusul se răspândeşte mai mult, atunci şansele ca acesta să sufere mutaţii, astfel încât să se poată răspândi la oameni, cresc şi cresc”, a avertizat el.

Iar unele lecţii despre prevenirea răspândirii bolilor au fost uitate de la sfârşitul pandemiei de COVID, a remarcat Salmanton-García.

„Oamenii au reînceput să tuşească în palmă şi apoi să dea mâna cu alte persoane. Purtarea măştii a dispărut. Ne întoarcem la vechile noastre obiceiuri proaste. S-ar putea să ajungem să regretăm asta”, a avertizat el.

Focar de rujeolă la un Centru de plasament pentru refugiați din Chișinău
Articolul anterior
Ambasadorul rus la Chișinău, convocat la Ministerul Afacerilor Externe pentru organizarea alegerilor prezidențiale din Rusia pe teritoriul regiunii transnistrene
Articolul următor