Medicii au identificat încă un simptom Covid-19

Febra, tusea uscată, dificultățile de respirație și pierderea gustului și a mirosului sunt unele dintre cele mai frecvente simptome ale infectării cu coronavirus. Virusul poate afecta însă și ochii, potrivit unui studiu recent care a scos la iveală că pacienții Covid au acuzat și dureri și inflamații la nivelul globilor oculari. 

Cercetătorii au menționat dureri oculare, secreții conjunctivale și înroșirea ochilor printre simptome. Deși alte simptome pot fi mai importante, cercetătorii atrag atenția că nici acestea nu ar trebui să fie ignorate.

Tipul, frecvența și transmiterea oculară a virusului ar trebui să fie luate în calcul când se stabilește tabloul clinic și simptomele Covid. Potrivit studiilor anterioare, secrețiile lacrimale pot conține virusul, motiv pentru care se recomandă evitarea atingerii feței. 

Simptomele oculare sunt prezente la până 31% din cazuri, dar nu sunt luate în calcul pentru că nu sunt la fel de severe ca celelalte. 

Potrivit unui chestionar, persoanele confirmate pozitiv Covid au avut simptome ca tuse uscată (66%), febră (76%), oboseală (90%) și pierderea mirosului/gustului (70%). Printre simptomele oculare, aceștia au raportat: fotobofie (18%), dureri la nivelul ochilor (16%) și senzație de mâncărime (17%).

Datele centralizate arată că 80% dintre participanții la studiu au raportat că prezența simptomelor oculare a durat mai puțin de două săptămâni.

sursa

„Sunt mama unui copil cu autism și sunt purtată prin instanțe de fostul soț după ce casa mi-a ars într-un incendiu”
Articolul anterior
Vezi prognoza meteo pentru zilele următoare. Meteorologii anunță încălzirea anormală a vremii
Articolul următor
Alte articole interesante