NeoQi te face să uiţi de grijile cotidiene!

Pentru că viaţa modernă este un tumult continuu de nervi, stres, griji şi probleme, cu siguranţă ai nevoie uneori de linişte, relaxare şi evadare din rutina zilnică. Ca să te încarci cu energie, să-ţi ordonezi gândurile şi să devii mult mai eficientă – soluţia este masajul relaxant cu procedurile capsulei NeoQi.

separator
Bogdan Alexandru,
Medic de recuperare
balneo-fizioterapie-masaj

Masajul este o terapie străveche, dar care sunt efectele lui?

Masajul poate întări o articulaţie slăbită sau poate mobiliza una împietrită. Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare deplină şi de calm. Aceasta se întâmplă, datorită faptului că masajul stimulează producerea de endorfină, substanţă chimică din creier care produce sentimentul de fericire.

Terapia prin masaj aduce un flux sporit de sânge în ţesuturi, îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii, înviorează tonusul muscular, pielea menţinâdu-şi elasticitatea, combate celulita, influenţează favorabil asupra sistemului nervos, relaxând şi calmând întregul organism, stimulează circulaţia sangvină şi limfa, asigură schimbările nutritive între ţesuturi cu eliminare de deşeuri metabolice.

Se cunosc mai multe tipuri de masaj. Care sunt cele mai importante?

Putem menţiona mai multe tipuri de masaj:

  • masajul curativ – încurajează vindecarea leziunilor ţesutului moale şi ale muşchilor tendoanelor şi ligamentelor;
  • masajul sportiv este un amestec de tehnici care contribuie la atingerea  performanţelor atletului şi ajută la recuperarea muşchilor suprasolicitaţi;
  • masajul terapeutic – este unul local, în scopul de a elimina anumite probleme şi disfuncţionalităţi;
  • masajul de întreţinere – este unul general, în scopul de a  menţine organismul într-o formă cât mai bună;
  • masajul anticelulitic este bun pentru  zonele afectate de celulită, în scopul eliminării acesteia;
  • masajul de relaxare este unul general, ocazional sau periodic, ce dă o stare de bună dispoziţie.

De curând, Centrul Medical “On Clinic Moldova” a deschis o nouă secţie de întreţinere corporală. Cum funcţionează?

Centrul On Clinic Moldova dispune de o capsulă terapeutică de origine japoneză, numită

NeoQi,

care include multiple funcţii strategice din gama tratamentelor corporale, între care: sauna pe aburi, razele infraroşii, vibromasajul, sistemul duşului Vichy, aromoterapia, cromoterapia. Aceste tratamente corporale îţi oferă o stare de bine, cu eficienţă relativ maximă a procedurilor. Este o terapie mai nouă şi se practică  mult în centrele SPA.

Procedurile NeoQi:

Sauna în infraroşu

emană o căldură radiantă ce penetrează în profunzime ţesutul gras şi topeşte grăsimile din organism, având efect de slăbire, accelerează procesul de detoxifiere a organismului.

Sauna umedă (pe aburi) –

de regulă, în combinaţie cu împachetările – arde grăsimile din organism şi îmbunătăţeşte funcţia metaboismului. Este una dintre puţinele metode noninvazive de slăbit. Contribuie la slăbire “coaja de portocală”, cu ajutorul unui tratament complex (folosirea anumitor creme în funcţie de ph-ul pielii, alimentarea corectă, plus practicarea gimnasticii medicale sau de întreţinere în fiecare zi, timp de cel puţin 30 min.), efectul este vizibil în scurt timp.

Aromoterapia

– se combină cu sauna umedă. Se folosesc anumite uleiuri volatile cu diferite esenţe (mentă, lavandă, pin) fiecare având un rol specific pentru organism. Spre exemplu, menta ajută persoanelor care suferă de astm bronşic, eliberează căile respiratorii.

Duşul

Vichy

– terapie cu apă, prin presarea apei asupra organismului, hidromasajul oferă elascitate pielii şi relaxează foarte bine musculatura.

Cromoterapia

– terapie prin lumini, fiecare dintre culori roşu, galben, violet, verde etc. este specifică anumitui tip de tratament, dă o senzaţie de calm, de relaxare şi se combină  cu meloterapia (terapie prin muzică).

Vibromasajul

– executat prin anumite mişcări de legănare a unei platforme pentru relaxarea musculaturii.

Care sunt contraindicaţiile?

Mai întâi  trebuie  să cunoaştem patologia persoanei, apoi se indică diverse proceduri, în funcţie de necesitate sau contraindicaţii.

Regula generală este: nu se fac proceduri în perioada menstruaţiei, sarcinei trecute de 3 luni, în cazul unor inflamaţii, tumori, răni deschise.

Ce le recomandaţi doamnelor şi domnişoarelor pentru a-şi menţine frumuseţea?

Centrul medical ON CLINIC  îşi propune să vă răsfeţe, eliberându-vă de stres, prin meditaţie şi relaxare. Fugiţi de zgomotul oraşului şi lăsaţi-vă purtate într-un paradis, unde veţi fi tratate cel mai  bine!

Vă  aşteptăm cu drag la Centrul medical ON CLINIC să vă convingeţi de eficienţa serviciilor noastre!

Centrul Medical Internaţional On Clinic v

ă propune urmaroarele servicii:

 

  • Proctologie

    – tratamentul hemoroizilor şi fisurii anale fără internare, durere şi operaţie;

  • Urologie/sexopatologie

    – tratamentul disfuncţiilor erectile şi a infecţiilor urogenitale;

  • Dermatologie

    –  tratamentul psoriasisului fără hormoni, tratament antiacneic;

  • Endoscopie, UZI diagnostic, Laborator, Dopler diagnostic;

  • Endocrinolog, Tratamentul varicelor;

  • Cabinet fizioproceduri

  • Stationar de zi;

  • Cosmetologie

    – fotoepilare, biodepilare, tratament cosmetologic, piling, mezoterapia, biorevitalizare, crioterapia;

  • Ozonoterapia;

  • Psiholog;

  • New Pediatria;

  • New Masaj-

    terapeutic de recuperare, decontracturant, general clasic, anticelulitic, pentru copii începînd cu vîrsta de 6 luni;

  • New

    V

    ip Capsula Neo Qi Energy Cocoon –

    saună infraroşie, saună pe aburi, aromoterapie, hromoterapie, hidro-vibromasaj toate pentru restabilirea vitalităţii şi longevităţii vieţii!!!

Adresa noastră: str. V. Alecsandri 90/1, tel. 20 00 00,

Web sait: www.onclinic.md

Inteligența artificială poate identifica femeile cu risc crescut de cancer la sân cu ani înainte de diagnostic

Inteligenţa artificială (IA) poate identifica femeile cu risc crescut de cancer de sân cu câţiva ani înainte de a fi diagnosticate, a anunţat marţi Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI), relatează AFP citat de stirileprotv.ro.

Cinci cercetători de la FHI şi de la universităţi din Washington şi California au folosit un algoritm IA disponibil comercial pentru a analiza retrospectiv mamografiile de la 116.495 de femei care au participat la un program de screening în Norvegia între 2004 şi 2018. Dintre acestea, 1.607 au dezvoltat cancer de sân.

Prin intermediul unui sistem de evaluare a riscurilor creat începând de la mamografii, algoritmul a putut prezice un risc crescut de cancer de sân şi chiar a determinat care sân era expus riscului, cu patru până la şase ani înainte de diagnostic.

„Am descoperit ca sânul care a dezvoltat un cancer a avut un scor IA de aproximativ de două ori mai mare decât celălalt sân”, a explicat Solveig Hofvind, lider de proiect şi directoare a programului de screening, potrivit unui comunicat.

670.000 de femei au murit în 2022 de cancer la sân

„Studiul arată că algoritmii IA deja disponibili pe piaţă pot fi utilizaţi pentru a dezvolta programe de screening mai personalizate”, a adăugat ea.

Beneficiile utilizării inteligenţei artificiale ar fi îmbunătăţirea detectării precoce, reducerea costurilor şi vizarea populaţiilor expuse riscului, estimează FHI.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 670.000 de femei au murit în 2022 din cauza cancerului de sân, cea mai frecventă formă de cancer în rândul femeilor în marea majoritate a ţărilor.

Studiul a fost publicat în octombrie de reţeaua JAMA (Journal of the American Medical Association), care publică un set de prestigioase reviste medicale şi ştiinţifice americane.

Programul norvegian de screening a lansat, de asemenea, un alt studiu anul trecut, cu participarea a 140.000 de femei pentru a determina dacă IA poate fi la fel de eficientă sau mai bună decât radiologii în diagnosticarea cancerului.

Premieră în lumea medicală: O femeie din SUA, prima persoană care a supraviețuit peste două luni cu un rinichi de porc

O femeie de 53 de ani din statul american Alabama a depășit astăzi un prag important, devenind beneficiarul unui transplant experimental de organ de porc care a supraviețuit cel mai mult operației, scrie stirileprotv.ro.

La 61 de zile de la transplantul de rinichi, femeia e în stare bună si plină de energie, un semn foarte încurajator pentru medici. Ceilalți patru oameni care care primit organe de proc editate genetic – două inimi și doi rinichi – au murit la mai puțin de 2 luni după intervenție.

Towana spune că se simte bine, iar doctorii sunt optimiști pentru viitorul apropiat, asigurând că rinichiul funcționează normal.

Oamenii de știință editează genetic organe de porc pentru a le face cât mai apropiate de cele umane, din cauza lipsei acute de organe disponibile. Numai în Statele Unite, 100.000 de bolnavi sunt pe liste de așteptare pentru operații salvatoare, cu precădere pentru rinichi. Mulți din ei mor așteptând.

Pericolul din țigările electronice: Provoacă afecțiuni care pot fi mortale

Efectele pe termen lung ale vapatului sunt dezastruoase, provocând afecțiuni care pot fi mortale, iar dependența nu poate fi tratată, spun specialiștii în pneumologie, scrie adevărul.ro.

Ţigările electronice pot provoca pneumonie chimică, cunoscută cu denumirea de EVALI, şi pot prezenta pe termen lung risc foarte mare de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, a subliniat, luni, medicul pneumolog Beatrice Mahler.

Sunt substanţe chimice încălzite la temperaturi foarte mari. Aceste temperaturi permit ca substanţa chimică din cartuşul respectiv să se transforme într-un vapor foarte fin care pătrunde foarte uşor nu doar în aparatul respirator, ci trece dincolo de alveole şi ajunge în sânge. Ajuns în sânge, produsul respectiv acţionează ca orice poluant, poluanţi pe care îi evităm în aerul pe care îl respirăm în mod normal şi produc leziuni diferite. Dacă este să vorbim despre leziunile acute, vorbim despre afectare pulmonară acută, chiar sub formă de pneumonie, o pneumonie chimică monitorizată la acest moment la nivel internaţional, care este extrem de severă şi care poate să determine inclusiv internarea în spital a persoanei respective şi suport respirator„, a declarat medicul pentru Agerpres.

Până la infarct este un pas foarte mic

Beatrice Mahler a adăugat că studiile iniţiale publicate de curând indică faptul că pe termen lung sunt riscuri foarte mari de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral, întrucât substanţele chimice declanşează la nivelul plăcilor de aterom existente în vase coagularea.

Dacă vorbim despre efectele pe termen lung, aici lucrurile încă sunt sub atentă observare, pentru că nu avem încă suficient timp ca să tragem concluzii, dar studiile iniţiale care s-au publicate de curând indică faptul că sunt riscuri foarte mari de accident coronarian, adică de infarct miocardic, sau accident vascular cerebral, pentru că aceste substanţe chimice declanşează la nivelul plăcilor de aterom existente în vase coagularea. Or, de aici până la infarct este doar un pas. Acest lucru nu era cunoscut. Este nevoie de studii suplimentare, însă este un semnal de alarmă extrem de serios pe care datele ştiinţifice încep să le pună în evidenţă„, a explicat Mahler.

Ea a spus că ţigările electronice dau dependenţă şi a precizat că nu există însă tratament pentru această dependenţă.

Dau dependenţă şi nu este vorba despre dependenţa de nicotină, care din fericire are un tratament, cel puţin în acest moment. (…) Aici vorbim despre dependenţă de gust, de gest. O dependenţă care nu doar că duce pacientul într-o zonă în care îl face să consume mai mult dovedit clinic decât dacă ar fuma ţigară clasică. Cantitatea de ţigări electronice pe care ajunge să o consume o persoană este mult mai mare. Pe de altă parte, nu există un tratament medicamentos sau medical pentru a trata dependenţa de aceste ţigări electronice. Lucrul acesta mi se pare extrem de grav, pentru că se recomandă un produs aparent non-nociv, avem teste şi studii care evidenţiază că el are efect asupra sănătăţii, nu doar pe termen lung, ci şi pe termen scurt iar noi nu avem o modalitate medicală de a interveni şi a ajuta persoanele care vor să renunţe la această dependenţă decât consilierea psihologică”, a arătat medicul pneumolog.

Tineri și adolescenți ajung în spital cu probleme create de țigările electronice

Beatrice Mahler a mai spus că sunt tineri care vin la Institutul „Marius Nasta” cu probleme provocate de ţigări electronice, dar de cele mai multe ori simptomatologia poate fi confundată cu o interferenţă respiratorie, întrucât tuşesc, pot să strănute sau să aibă fenomene acute.

Potrivit medicului, cei care vapează cantităţi mari pot avea inclusiv tulburări digestive.

Pot avea inclusiv tulburări digestive în cazul în care cantitatea de produse vapate este foarte mare. Este nevoie de o anamneză extrem de atentă şi de o sinceritate pe care, de cele mai multe ori tineri, adolescenţii evită să o aibă în faţa părinţilor, pentru că, din păcate, ei ascund acest obicei de părinţii lor şi atunci este foarte dificil să ajungi la un diagnostic pus în camera de gardă. În cazurile severe da şi în momentul în care doar medicul rămâne cu pacientul, şansele ca diagnosticul să fie pus sunt mari”, a evidenţiat medicul Beatrice Mahler.

În opinia sa, modul în care sunt prezentate ţigările electronice şi accesibilitatea le face tentante pentru tânăra generaţie şi chiar pentru copii cu vârste de 12 – 13 ani.

„Ţigările electronice sunt prezentate, din păcate, de producător ca o variantă ‘sănătoasă’, reţineţi ghilimele, sau ca o alternativă la ţigara clasică. Din păcate, această prezentare le face să fie accesate, pe de o parte, de cei care doresc să renunţe la ţigara clasică, în speranţa că vor reuşi acest lucru iar modalitatea în care sunt prezentate dispozitivele electronice, culoarea acestora, forma – care este diferită -, dar şi accesibilitatea extrem de crescută a produselor le face extrem de tentante pentru tânăra generaţie, pentru adolescenţi – de la cele mai mici vârste, pentru că ei în jurul vârstei de 12 – 13 ani deja sunt tentați să guste sau să încerce astfel de produse”, a spus specialistul.

Poartă genţi cu personalitate în această primăvară!
Articolul anterior
Epilarea cu ceară – cea mai tradițională metodă!
Articolul următor