Numărul cazurilor de coronavirus în China se apropie de 6.000, anunță presa din regiune

Ultimele informații anunțate de autoritățile chineze arată că 132 de persoane au murit din cauza noului coronavirus și peste 5.974 de cazuri au fost confirmate pe teritoriul Chinei, ceea ce duce la depășirea numărului de îmbolnăviri din timpul epidemiei SARS (sindrom acut respirator sever) din 2003.

separator
În timpul epidemiei SARS din 2003, au existat 5.327 de cazuri confirmate în China continentală, cu 349 de decese, a transmis CNN.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu aproape 1.500 față de marți, ceea ce reprezintă o creștere de peste 30%. De asemenea, au fost raportate mai mult de 80 de cazuri de coronavirus în afara Chinei continentale, ceea ce a ridicat numărul îmbolnăvirilor confirmate la nivel mondial la peste 6.000.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a discutat marți, la Beijing, cu președintele Chinei, Xi Jinping, despre cum sunt gestionate focarele bolii respiratorii, precum și măsurile pentru înțelegerea virusului și limitarea transmiterii.

„Oprirea răspândirii acestui virus atât în China, cât și la nivel mondial este cea mai mare prioritate a OMS”, a spus dr. Tedros, potrivit unui comunicat de presă al Organizației.

OMS va trimite experți internaționali în China „cât mai curând posibil” pentru a lucra cu omologii chinezi.

Potrivit OMS, sursa focarului nu este cunoscută încă, iar „înțelegerea actuală a bolii rămâne limitată”.

Sursa

Un copil a dispărut fără urmă. A ieșit din casă și nu s-a mai întors
Articolul anterior
Date alarmante. Fiecare a cincea angajată din Moldova este supusă hărțuirii sexuale la locul de muncă
Articolul următor
Alte articole interesante