O fetiță a ajuns la spital după ce a fost mușcată de o căpușă. Iată ce spune mama sa!

Mușcătura de căpușe poate avea consecințe neplăcute, iată de ce este recomandat să fii atentă la unele dintre simptomele menționate mai jos. O mamă din Grenada, SUA, povestește ce i s-a întâmplat fetiței sale de 5 ani.

separator

S-a ridicat din pat, dimineața, și a încercat să meargă, dar nu a reușit și a căzut imediat. Fetița avea febră, frisoane, durere de cap, oboseală, dureri musculare, dureri articulare. Jessica Griffin a realizat că s-a întâmplat ceva și că fetița ei nu e doar somnoroasă. A vrut să-i strângă părul în coadă, moment în care în scalp a găsit o căpușă. Femeia a smuls căpușa din capul fiicei sale, a pus-o într-o pungă și a mers împreuna cu fiica ei, Kailyn, la spital.

În cazul în care căpușa este purtătoare de bacteria Borrelia burgdorferi, și infectează omul cauzând boala numită borelioza Lyme, primele semne și simptome apar după 3-30 de zile de la mușcătură.

Perioada de incubație a boreliozei este de maximum o lună de zile. În acest interval apar de obicei primele semne și simtome, care din cauză că sunt nespecifice, îngreunează punerea diagnosticului.

Ulterior, boala poate avansa până la paralizie temporară sau cronică, dereglări de mers, de vorbire, de înghițire. Din fericire, dacă se intervine la timp, paralizia este doar temporara. Însă tot ține câteva zile.

sursa

Alla Pugaciova și Maxim Galkin și-au arătat casa! Foto
Articolul anterior
Xenia Deli, într-o ședință foto înainte de a naște, alături de soțul său!
Articolul următor
Alte articole interesante