Părinții au refuzat avortul în ciuda malformației congenitale a fătului. Cum arată copilul acum?

Când le era mai mare fericirea, Sara și Chris au descoperit, în săptămâna a 24-a de sarcină, că băiețelul lor avea probleme, dar au refuzat să renunţe la sarcină. Ecografiile au arătat că micuțul avea o afecţiune congenitală numită „buză de iepure”.

separator

La unii copii aceasta reprezintă doar o mică separare pe buza superioară, dar în cazul băiatului era mult mai grav. Doctorii i-au întrebat dacă sunt siguri că vor să păstreze copilul, iar pătinții erau convinşi că sarcina trebuie să-şi urmeze cursul. Brody s-a născut cu ,,buză de iepure”.

Sara știa îşi va iubi copilul, indiferent de cum va arăta micuțul. „Suntem mândri de copilul nostru, indiferent de circumstanţe. Am vrut să schimbăm modul în care ecografiile postate pe platformele de socializare înfăţişează copiii. Am vrut ca lumea să conştientizeze ce înseamnă, de fapt, afecţiunea de care suferă puiul nostru: buza de iepure.”

Buza de iepure şi alungirea palatului reprezintă malformaţii faciale şi orale care apar foarte devreme în timpul sarcinii. În fiecare an, copii din întreaga lume se nasc cu această afecţiune, de la cazuri uşoare până la severe. Experţii încearcă încă să afle mai multe despre cauzele acestei malformaţii, dar este deja cunoscut faptul că cel mai adesea sunt implicaţi factori genetici. Copiii cu această boală trec prin multiple operaţii şi tratamente pentru a învăţa să mănânce şi să vorbească. Sara şi Chris erau hotărâţi să facă totul pentru copilul lor. În plus, au vrut să sporească gradul de conştientizare cu privire la ,,buza de iepure”. Brody a fost operat, pentru corecția malformației congenitale. Micuțul va mai fi supus unor operaţii atunci când împlineşte 9 şi 12 luni. Mulţumită chirurgilor, Brody va putea să mănânce şi să vorbească.

sursa: www.livebizmedia.com

Cum arăta Andreea Marin la 19 ani, când participa la Miss România?
Articolul anterior
A intrat în vigoare legea care introduce unele modificări ale procedurii de înscriere/transcriere a actelor de stare civilă românești
Articolul următor
Alte articole interesante